Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مرکز آمار تورم قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی در فصل بهار ۹۹ نسبت به فصل قبل، ۲۸.۰ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۸۸.۸ درصد بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت کالاهای صادراتی  یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله می‌باشد و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس مرکز آمار ایران گزارش  تورم  کالاهای صادراتی را در چند بازه زمانی منتشر کرده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

برای محاسبه شاخص ­فصل بهار 1399 از داده­های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن­ها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه­ی داده­های قطعی سال 1399 توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

براساس این گزارش، تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­های ریالی در فصل بهار 1399 نسبت به فصل قبل (تورم فصلی)،28.0 درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان 1398(برابر با 24.7 درصد) حدود 3.3 واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های دلاری نیز در فصل بهار 1399 نسبت به فصل قبل، 1.2 درصد کاهش داشته که در مقایسه با تورم فصلی زمستان 1398 (برابر با 4.3 درصد) حدود 5.5 واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (٩, درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه « اشیاء هنرى، اشیاء کلکسیون یا عتیقه» (١٧٦.٣درصد) است.

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­های ریالی در فصل بهار 1399 نسبت به فصل مشابه سال قبل(تورم نقطه به نقطه) 88.8 درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان 1398 (برابر با 69.3 درصد) 19.5 واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­های دلاری در فصل بهار1399 نسبت به فصل مشابه سال قبل 3.4- درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال 1398 (برابر با 3.0- درصد) 0.4 واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه « مواد پلاستیکى و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (24.1درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکى، ادوات برقى، اجزاء و قطعات آنها و ...» (467.3 درصد) است.

 

تورم سالانه مبتنی بر داده­های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار 1399 برابر با 84.9 درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ی زمستان ١٣٩٨ (برابر با 87.5 درصد) 2.6 واحد درصد کاهش داشته است. تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل بهار 1399 برابر با 7.8- درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ی زمستان 1398 (برابر با 6.4- درصد) 1.4 واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه « مواد پلاستیکى و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (37.8 درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه « آلات و دستگاههاى اپتیک، عکاسى  و ... » (443.0 درصد) است.

تورم نقطه‌ای آبان ماه 46 درصد شد/تورم ماهیانه از شتاب افتاد+جدولپورابراهیمی:دولت موتور تولید صفر که تورم است را خاموش کند

انتهای پیام/

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تورم تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۴۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: نتایج حاصل از گزارش شاخص قیمت مصرف کننده حاکی از آن است که خانوارهای استان آذربایجان شرقی، سال جدید را با کاهش تورم آغاز کرده‌اند.

فرهاد ذوقی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران در خصوص نتایج شاخص قیمت مصرف کننده خانوارها، تورم نقطه به نقطه که درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می دهد و در فروردین ماه ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ درصد رسیده بود؛ در فروردین ماه سال جاری به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته است. 

وی افزود: براساس این شاخص خانوارهای استان در فرودین ماه ۱۴۰۳ به طور میانگین، حدود ۲۹.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

ذوقی تشریح کرد: تورم ماهانه خانوارهای استان نشان دهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل بوده و در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه خانوارهای استان برابر ۲.۹ درصد بوده است که در مقام مقایسه با ماه قبل مشاهده می‌شود نسبت به اسفند ماه سال گذشته ۰.۹ درصد افزایش داشته است که بنظر می رسد عمدتاً به دلیل مصادف شدن با تعطیلات عید نوروز و تغییر در سطح ارائه خدمات و کالاها باشد. 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ابراز کرد: براساس این شاخص تورم ماهانه برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، ۲.۷درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، سه درصد بوده است. 

وی افزود: نتایج نرخ تورم سالانه خانوارهای استان نیز نشان می‌دهد در فروردین ماه ۱۴۰۳، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای استان به ۴۱.۷ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۲.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این درحالی است که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ نرخ تورم سالانه استان به ۵۲.۸ درصد رسیده بود. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی،وی خاطرنشان کرد: بدیهی است ادامه کاهش یا تغییر در روند نزولی نرخ تورم استان وابسته به متغیرهای اقتصادی در حوزه قیمت‌های کالاها و خدمات در ماه‌های آتی خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است