Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حضور فعالان محیط زیست سرای محله آبشار تهران، اولین باغ هسته های دور ریز میوه مصرفی خانگی احداث شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ سیده زهرا طالبیان، مدیر سرای محله آبشار درباره هدف از احداث باغ هسته های دور ریز میوه گفت: شهروندان می توانند از زباله تَر استفاده بهینه داشته باشند و آن را به دل طبیعت برگردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف ما به صفر رساندن پسماند خانه، محله و به زودی منطقه است. وقتی که ما از دیدن، بوییدن و خوردن میوه ای لذت می بریم، برای شکرگزاری از این نعمتی که خداوند به ما داده است، حداقل وظیفه ای که داریم این است که هسته آن را به خاک برگردانیم تا حتی اگر به میوه تبدیل نشود به خاک تبدیل شود.

طالبیان درباره آغاز فعالیتش در حوزه محیط زیست به سال ٩٣ و حضورش در مرکز بازیافت زباله آرادکوه در کهریزک اشاره کرد و گفت: وقتی از نزدیک درباره نفوذ شیرابه زباله تَر به منابع آب های زیرزمینی و به خطر افتادن سلامتی کارگران بخش تفکیک زباله به انواع بیماری ها مطلع شدم، تصمیم گرفتم که تفکیک زباله را از خانه شروع کنم.

مدیر محله آبشار در ادامه گفت: امسال با شروع طرح کاپ در محله صدرا در منطقه ٢٢، تصمیم گرفتم برنامه ریزی های لازم را برای اجرایی شدن این طرح در محله آبشار به صورت داوطلبانه انجام دهم. برای این کار به اطلاعات و دانش بیشتری درباره انواع زباله ها، تفکیک و خشک کردن آنها داشتم و این کار را عملاً در منزل آغاز کردم.

طالبیان در باره انگیزه اش از تفکیک زباله که تولید و نگهداشت خاک بود اشاره کرد و  گفت: در انجام تفکیک زباله خشک مشکلی نداشتم، اما با زباله های تَر، بوی تند و آلودگی آنها باید چه کاری انجام میدادم. تفاله چای، پوست محصولات جالیزی مثل خیار، گوجه، سیب زمینی، پیاز و حتی تخم مرغ را بصورت جداگانه خشک و از پودر آن برای خاک گلدان استفاده کردم. پسماند غذا ها را فریز می کردم و پس از جمع آوری آنها، در فرصت مناسب برای حیوانات در دهکده مهربانی می بردم. با این کار، بوی بد مخزن زباله از بین رفت.

مدیر محله آبشار در ادامه توضیح داد: با شروع تفکیک زباله، تجربیات خود را با نمایش عکس و کلیپ و مستندسازی در فضای مجازی و در گروه فعالان محیط زیست منتشر کردم. شهروندان مشتاق به محیط زیست، در پاسخ به این کار، تصاویر و فیلم های تفکیک زباله منزل خود را برای من ارسال می کردند.

او تصریح کرد: تصاویر ارسالی در فضای مجازی، کانال تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام سرای محله آبشار بازخورد خیلی خوبی را در آموزش تفکیک زباله از مبداء نشان می داد. ساکنین محله آبشار با اشتیاق در طرح شنبه های بدون پسماند شرکت می کنند و زباله های تفکیک شده را به غرفه بازیافت میدان تره بار محله تحویل می دهند و تصاویر خود را در گروه ارسال می کنند.

طالبیان درباره تفکیک زباله تَر و رسیدن به باغ هسته های دور ریز  میوه توضیحاتی بیان کرد و گفت: با شروع طرح کاپ، تصمیم گرفتم هسته های دور ریز میوه را خشک کنم و در اواخر فصل پاییز و قبل از شروع سرما و اولین بارش برف، در دل خاک بکارم. موضوع را در گروه فعالان محیط زیست مطرح کردم و از آنها خواستم که هسته ها را جمع آوری کنند تا در فرصت مناسب برای کاشت آنها اقدام کنیم.

مدیر محله آبشار در ادامه گفت: با همکاری معاونت امور اجتماعی منطقه و با حمایت اداره اموربانوان منطقه، زمینی در بوستان چیتگر با دسترسی ٢٠٠ متری از جاده اصلی و در کنار حوضچه آب در مجموعه مدیریت پارک چیتگر، در اختیار ما قرار داده شد و ما توانستیم در روز ٢٩ آبان ماه سال جاری، ضمن رعایت شیوه نامه های بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا، با حضور دارطلبانه تعدادی از فعالان محیط زیست و مدیران شهری، اولین "باغ هسته های دور ریز میوه" را احداث کنیم.

این بانوی فعال محیط زیست در پایان به کاشت ٣٠ نوع هسته میوه درخت هایی مثل خرمالو، زالزالک، گیلاس، سیب و سنجد در این باغ اشاره کرد و گفت: حدود یک تا سه سال طول می کشد تا این هسته ها به نهال تبدیل شوند و نیاز به مراقبت و آبیاری به موقع دارند. پس از رشد نهال ها، آنها را به پارک ها و کنار خیابان های سطح منطقه منتقل و به یاری خدای بزرگ، در طی سال های آینده، منطقه ٢٢ را پر از درخت میوه خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: منطقه 22 فعالان محیط زیست محله آبشار تفکیک زباله منطقه ٢٢

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود

ایسنا/گیلان شهردار رشت، یکی از کارهای مهم در دست اقدام مدیریت شهری را تعیین تکلیف زباله سوز رشت دانست و گفت: چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود.

رحیم شوقی امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگوی اختصاصی با ایسنا در محل لندفیل سراوان رشت،با تاکید بر مطلب فوق گفت: چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود و لذا جلسات متعددی را در سطح ملی و با حضور معاونان رئیس جمهور برگزار کردیم تا این موضوع را به نتیجه برسانیم. مقرر شد از تسهیلات صندوق توسعه برای راه اندازی کارخانه زباله سوز استفاده شود که فرایند سه تا چهار ساله دارد.

وی با بیان اینکه در کنار زباله سوز، پیگیر لندفیل جدید استان هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر بنای شهرداری مدیریت وضعیت موجود در سراوان است که با پوشش بخش نهایی در حال انجام است.

شهردار رشت با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی لندفیل سراوان اظهار کرد: سراوان تا دو سال گذشته محل دفن زباله شهر رشت و شهرهای اطراف در پهنه مرکزی استان گیلان بود، اما از آبان ۱۴۰۱ پروژه بهسازی لندفیل سراوان را آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه وسعت لندفیل سراوان پس از ۴۰ سال دفن زباله به ۱۸ هکتار رسیده بود، افزود: زباله ها دره ای به عمق ۱۰۰ متر را پُر و تبدیل به تپه کرده بودند، اما امروز ۱۴ هکتار از این لندفیل را پوشش دادیم و دارای فضای سبز قابل قبولی شده است.

شهردار رشت پوشش چهار هکتار باقی مانده از لندفیل سراوان را در دست اقدام توسط پیمانکار دانست و عنوان کرد: یکی دیگر از معضلات لندفیل سراوان، شیرابه است؛ با پیمانکار قبلی تصفیه خانه شیرابه به نقطه مطلوبی نرسیدیم و لذا با دستور استاندار و پیگیری اعضای شورای شهر، اقدام به تعیین تکلیف قضایی این موضوع کردیم و پرونده به جاهای خوبی رسیده است.

شوقی ادامه داد: همزمان با پروژه بهسازی لندفیل، برای اصلاح تصفیه خانه فعلی فراخوان اعلام کردیم که تا پایان اردیبهشت ماه تکلیف پیمانکار جدید نیز مشخص می شود تا بتوانیم شیرابه را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه پوشش دادن بخش اعظم زباله های دپو شده تاثیر مثبتی بر کاهش تولید بوی نامطبوع داشته است، خاطرنشان کرد: مشکل بو کاملا از بین نرفته و در صورت پوشش چهار هکتار باقی مانده در بازه زمانی مشخص، مشکل بوی بد نیز مرتفع می شود. با انجام سمپاشی های دوره ای درصدد کنترل مگس و حشرات موذی نیز هستیم و امیدواریم بتوانیم مشکلات مردم منطقه را به حداقل برسانیم.

شوقی یکی از مباحث مبتلابه لندفیل‌ها را گاز متصاعد شده از آن دانست و بیان کرد: در لندفیل سراوان، لوله هایی را برای استخراج این گازها تعبیه کردیم و درصدد استحصال و بهره برداری از آن هستیم و در این باره با سرمایه گذاران هم صحبت شده است.

شهردار رشت یکی از دغدغه های کارخانه های زباله سوز را فیلترهای خروجی آنها دانست و یادآور شد: شرکت طرف قرارداد با شهرداری رشت، زباله سوزهای نوشهر و تهران را به بهره برداری رسانده و توانسته‌ استانداردهای محیط زیستی را نیز اخذ کند؛ کارخانه زباله سوز ساری نیز پیشرفت ۹۵ درصدی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود