Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی اخویان معتقد است امروز جوانانی که در عرصه هنر مقاومت به خلق اثر مبادرت می‌ورزند تلقی‌شان از موضوع با جوانان فعال در اوایل انقلاب و دوران حوادث دفاع مقدس کاملاً متفاوت است.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد ارتباطات و روابط عمومی ششمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت»، محمدمهدی اخویان رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و هنر و پژوهشگر هنر درباره این جشنواره گفت: جریان هنر مقاومت در سال‌های پس از انقلاب اسلامی جریانی اثرگذار و اثربخش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جریان در سال‌های اول انقلاب به صورت خودجوش و مردمی و با حمایت نهادهایی چون سپاه و وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی اداره می‌شد ولی انسجام و سازمان یافتگی چندان مطلوبی در ادامه کار مشهود نبود و به دلیل تعدد مراکز تصمیم ساز و تصمیم گیر این روند در برخی موارد دچار ضعف و کاستی شد.

وی بیان کرد: امروزه بحث درباره هنر مقاومت نیز متفاوت شده است و مفاهیم امروزه رایج در گفتمان هنر مقاومت با گزاره‌های موجود در سال‌های اولیه انقلاب و دفاع مقدس متفاوت است. امروز ما با تفکر غربی مواجهیم و نوع جبهه گیری‌ها فرق کرده است. هنر آن زمان ترغیبی بود و برای حضور در جبهه‌ها هنر کار کردی ترغیبی داشت ولی امروزه ممکن است نوع مبارزه ما در یک نقاشی دیواری برای بیان خط بطلان غرب از ایران هراسی تعریف شود.

اخویان مبارزه را همان مبارزه دانست که فقط سلاح تفاوت کرده است و افزود: امروز جوانانی که در عرصه هنر مقاومت به خلق اثر مبادرت می‌ورزند تلقی‌شان از موضوع با جوانان فعال در اوایل انقلاب و دوران حوادث دفاع مقدس کاملاً متفاوت است و بنده شاهد رویش‌های خوبی در این عرصه هستم.

عضو سابق گروه هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر گفت: هنر مقاومت در هر برهه از زمان به شکلی مراتب بروز و ظهور دارد و بسته به شرایط اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جامعه مدام در حال تغییر است و این امر بستر مناسبی را برای ذهن پویا و سیال هنرمند برای خلق اثر هنری ایجاد می‌کند. در حالی که کار فرهنگی مثل کار علمی قابل مقیاس و اندازه گیری نیست و در وجوهات مختلف حتی شاید قدری زمان بر نیز باشد. سیاست گذاران این جشنواره به عنوان یک جریان مهم در عرصه هنر ایران باید مقاومت را به عنوان یک جریال سیال پویا و جاری ببینند و باید برای جوانان جدیدالورد که با منظری دیگر به این جریان می‌نگرند برنامه‌ای ویژه داشته باشند.

ششمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» به دبیری مسعود نجابتی و در هشت بخش «نقاشی»، «کارتون»، «حجم»، «عکس»، «پرچم و کتیبه»، «تایپوگرافی»، «تصویرسازی» و «پوستر» توسط انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدسِ بنیاد فرهنگی روایت فتح، بهمن‌ سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هنر مقاومت عرصه هنر هنر مقاومت دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۶۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل کاظمی شامگاه سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در مراسم بزرگداشت مقام حضرت حمزه سیدالشهدا علیه‌السلام و حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام در بندرعباس، با اشاره به آیه ۱۱۲ سوره هود اظهار داشت: رسول گرامی اسلام در رابطه با این آیه که پیامبر را دعوت به مقاومت کرده است می‌فرمایند؛ این آیه مرا پیر کرده است؛ مقاومت و ایستادگی کار پیامبر اسلام (ص) است و قطعاً از این موضع مشکلی وجود ندارد اما باید به لحاظ روانشناسی نیز مورد بررسی قرار بگیرد که چرا با وجود اینکه مردم ثمرات انقلاب پیامبر (ص) را دیده بودند طبق این آیه نتوانستند در همراهی پیامبر (ص) استقامت کنند.

وی افزود: عدم همراهی مردم با امام در هر زمانی بار را به دوش امام جامعه می‌اندازد چنانچه شاهدیم وقتی ۳۲ دستگاه فرهنگی در کشور به وظایف خود عمل نکنند رهبری جامعه مجبور است به حوزه امر به معروف و نهی از منکر ورود کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مساجد و حسینیه‌ها باید به پایگاه اصلی تربیت جوانان و نوجوانان تبدیل شود؛ افزود: این حسینیه‌ها اگر سرباز برای مبارزه با اسرائیل نسازد، حسینیه نیست چرا که خروجی مکتب امام حسین علیه‌السلام تربیت افراد ظلم ستیز است؛ افرادی که برای امر ولیِ زمانشان پروپوزال می‌نویسند چنانچه زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید پاسداران انقلاب برنامه ۱۰ ساله برای تحقق این هدف نوشتند.

حجت الاسلام کاظمی عنوان‌کرد: خروجی مکتب سیدالشهدا علیه‌السلام تهرانی‌مقدم‌ها هستند که به امر ولی فقیه راه نابود کردن دشمنان اسلام را ترسیم می‌کنند.

وی با اشاره به رویش‌ها و ریزش‌های انقلاب اسلامی گفت: نسلی که اسرائیل را با خاک یکسان خواهد کرد نسل رویش‌های انقلاب اسلامی است، نسلی که می‌تواند پهپادهای پیشرفته و موشک‌های نسل جدید را بسازد.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اینکه ما در صنعت دفاعی رشد می‌کنیم و به والاترین جایگاه‌ها می‌رسیم نشان از این است که در صنعت دفاعی گفتمان امامین انقلاب سر لوحه‌ی کار قرار گرفته است اما در صنعتی مانند خودروسازی به این مهم توجه نشده است و نتیجه‌اش را امروز همه شاهد هستند.

کد خبر 6087043

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت در اهواز+فیلم
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • سراسرنمای مقاومت باغ موزه دفاع مقدس پنج‌روز تعطیل شد
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • فتنه‌های بسیاری را پشت سرگذاشتیم تا به وعده صادق رسیدیم
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند