Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، نتایج بررسی محققان مستقل شرکت «پروفاندو» حاکی است که بانک های سوئیس در شرکت هایی چون لاکهید مارتین، جنرال داینامیکس و نورتروپ گرومن سهام هایی به ارزش تقریبی ۱۱ میلیارد دلار دارند و به این شرکت ها وام می دهند.

این بررسی نشان می دهد که بانک ملی سوئیس، بانک سرمایه گذاری یوبی‌اس این کشور و بانک کردیت سوئیس بیشترین مشارکت را در این زمینه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جولیا کیونگ» یکی از روسای حزب سبزهای جوان سوئیس گفت: مقادیر زیادی پول از سوئیس به صنعتی واریز می شود که از مرگ و نابودی منتفع می شود.

وی افزود: کشوری که مدعی بی طرفی است، چگونه می تواند از اقلام جنگی سود برد؟

در همین حال، کنشگران برای برگزاری این همه پرسی ۱۲۰ هزار امضا جمع کرده اند.

بانک ملی سوئیس با این همه پرسی مخالف است و می گوید این امر باعث بی ثباتی قانونی می شود و استقلال بانک مرکزی را تضعیف می کند. بانک یو بی اس نیز برگزاری همه پرسی را رد و اعلام کرده که به طور مستقیم یا غیرمستقیم تامین مالی تسلیحات ممنوعه در سوئیس را تقبل نمی کند.

این طرح ابتکاری علیه تجارت جنگ درصدد منع بانک ملی سوئیس و صندوق های بازنشستگی این کشور از داشتن سهام در شرکت هایی است که بیش از ۵ درصد فروش تسلیحات و قطعات آن را تامین می کنند. نتیجه این طرح همچنین می تواند مانع از وام دهی بانک ها به شرکت های دفاعی شود.

این همه پرسی، تازه ترین موردی است که ارتباط سوئیس با صنعت نظامی را زیر سوال می برد. در سال ۱۹۸۹ نیز مردم سوئیس با انحلال ارتش این کشور مخالفت کردند. سوئیسی ها شش سال قبل نیز خرید جت های جنگنده گریپن را رد کردند.

گروه «سوئیس بدون ارتش» استدلال می کند که تکثیر سلاح به جنگ دامن می زند و سوئیس می تواند از طریق صنعت مدیریت ثروت بیش از معمول خود به غیرنظامی گری کمک کند.

سوئیس علاوه بر سرمایه گذاری در شرکت های خارجی، سلاح نیز تولید می کند و برخی شرکت ها از بانک های این کشور وام می گیرند.

در سال ۲۰۱۹، سوئیس ۷۲۷.۹ میلیون فرانک سوئیس سلاح به ۷۱ کشور صادر کرد که از رقم ۵۱۰ میلیون فرانک سوئیس در سال ۲۰۱۸ بیشتر بود.

تولید و فروش سلاح هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی و همچنین مین های زمینی و مهمات خوشه ای در سوئیس ممنوع است.

برچسب‌ها رفراندوم سلاح گرم سوئیس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رفراندوم سلاح گرم سوئیس رفراندوم سلاح گرم سوئیس اخبار کنکور همه پرسی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۷۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین

کشور یونان اعلام کرد که با توجه به نیازهای خود نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت یا اس ۳۰۰ را برای اوکراین تامین کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، اوکراین برای حفاظت از حریم هوایی خود به سامانه‌های دفاع هوایی اضافی متحدان خود متکی است. یونان اکنون به وضوح این درخواست اوکراین را رد کرده است.

به این ترتیب یونان سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت یا اس-300 را به اوکراین عرضه نخواهد کرد. این را کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یونانی Skai گفت. میتسوتاکیس گفت: یونان اس-300 یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. وی تاکید کرد: کشور او قبلاً با انواع دیگر از تجهیزات دفاعی به اوکراین کمک کرده است. وی افزود: آتن نمی‌تواند سیستم‌های تسلیحاتی را که برای خود کشور حیاتی است برای اوکراین تامین کند.

اخیراً گزارش‌هایی در رسانه‌های بین‌المللی منتشر شد مبنی بر اینکه کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا بر یونان برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی به اوکراین فشار آورده‌اند. میتسوتاکیس تایید کرد که تحقیقاتی صورت گرفته است. او اظهار داشت که آتن آماده تامین تجهیزات مازاد از نوع دیگری است. میتسوتاکیس افزود: «تا حدی که بتوانیم چنین مطالباتی را پیدا کنیم انجام خواهیم داد.

یکی از دلایل این موضع گیری نخست وزیر یونان احتمالا این است که دوره‌های تنش جدی بین شرکای ناتو یونان و ترکیه بر سر حقوق حاکمیتی در دریای اژه و بهره‌برداری از میادین احتمالی گاز طبیعی در شرق مدیترانه وجود دارد. علاوه بر این، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه سال گذشته بارها حاکمیت یونان بر جزایر متعدد - از جمله رودس، ساموس و لسبوس - را زیر سوال برد.

با توجه به افزایش حملات هوایی روسیه، اوکراین ماه‌هاست که درخواست سیستم‌های ضد هوایی اضافی را از متحدان غربی کرده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اخیرا در پلتفرم ایکس نوشت بر اساس اطلاعات بدست آمده ، پنج تا هشت سامانه پاتریوت دیگر برای حفاظت از حریم هوایی کشور با درجه ای از قابلیت اطمینان مورد نیاز است. در آغاز هفته، لهستان نیز تحویل سیستم های پاتریوت از سهام خود به این کشور را رد کرده بود.

آلمان هم همچنان بر موضع مخالف خود برای تحویل موشک های تاروس به اوکراین تاکید دارد.

"اولاف شولتز"،صدر اعظم آلمان اخیرا در اظهاراتی گفته است که همچنان می‌خواهد به مخالفت خود با تحویل موشک‌های کروز تاروس به اوکراین ادامه دهد حتی اگر ایالات متحده موشک‌های ATACMS خود را با برد 300 کیلومتر به این کشور تحویل دهد. هنگامی که از وی در کنفرانس مطبوعاتی با سوناک در این مورد پرسیده شد، گفت: در مورد ارسال این موشک‌ها "تصمیم من تغییر نخواهد کرد."

تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یفتقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود
  • مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • دست نکشیدن غرب از هژمونی‌ خود دلیل اصلی تشدید تنش در جهان است
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • فن‌پرسی در آستانه نخستین تجربه سرمربیگری
  • مسدودیت میلیاردها یورو دارایی روسیه در سوئیس