Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ همدان؛ یک سالی است که حفاظت از بافت تاریخی از یک سو و اعطای مجوز ساخت و ساز از سوی دیگر مساله بین شهرداری و میراث فرهنگی استان است؛ در این مدت صاحبان خانه‌هایی در بافت تاریخی نگران کسب منافع خود در ارتفاع‌سازی بودند و دوستداران میراث فرهنگی نیز نگران تخریب بافت تاریخی.

۲۷ مهرماه سال جاری دادستان همدان در نامه‌ای به مدیرکل میراث فرهنگی استان خواستار تعیین ضوابط میراث فرهنگی بافت تاریخی همدان شد و برای آن یک ماه زمان تعیین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت خبرها حاکی از آن بود که وزارت میراث فرهنگی در حال نهایی‌کردن این ضوابط و ابلاغ آن به استانداری همدان بوده است.

این نامه ۲۹ آبان ماه سال جاری به استانداری ابلاغ و در تاریخ ۲ آذرماه از سوی استانداری به شهرداری همدان نیز ارسال شده است، اما گویا شهرداری همدان همچنان بر آن شد تا تصمیم‌ها و صدور مجوز ساخت‌وساز در بافت تاریخی را بر اساس طرح تفصیلی اتخاذ کند که این فرآیند می‌تواند به حفظ بافت تاریخی آسیب وارد کند، این در حالی است که معاونت حقوقی وزارت میراث فرهنگی در نامه‌ای رسمی به فرماندار اعلام کرد که مصوبه صدور مجوز تخریب بافت تاریخی همدان توسط شورای شهر غیر قانونی است.

در آخرین اظهارنظرات نیز سید مسعود عسگریان در پنجاه و هشتمین جلسه صحن شورا به مصوبه شورای شهر در خصوص صدور پروانه ساختمانی اشاره و اظهار کرد: بر اساس نامه دادستان خطاب به رئیس میراث فرهنگی مقرر شد در محدوده بافت تاریخی، به استثنای بناهای واجد ارزش و تاریخی، شهرداری نیازی به استعلام جهت صدور پروانه ساختمانی برای سایر بناها ندارد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه همراهی و همکاری مردم با مدیریت شهری در چارچوب قانون و مقررات مشکلات آنها را حل می‌کند، در این راستا شورای شهر بر اساس نامه دادستان به شهردار اعلام کرده که طبق نامه اقدام کند.

اما مدیرکل میراث فرهنگی همدان در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ضوابط مصوب وزارت میراث فرهنگی برای بافت تاریخی همدان به استاندار ابلاغ شد.

ضوابط حفاظتی بافت تاریخی همدان به شهردار ارسال شد
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکم آذرماه سال جاری به شهردار همدان ارسال شده است.

علی مالمیر افزود: براساس این نامه مصوب ۲۸ آبان ‌ماه ۹۹ و طی نامه‌ ارسالی که به تاریخ ۲۹ آبان ماه به استاندار و دستگاه‌های مختلف از جمله اداره کل میراث فرهنگی استان ابلاغ شد، آمده است، ضوابط حفاظتی عمومی بافت فرهنگی، تاریخی شهر همدان به تصویب اعضا رسیده است. 

وی توضیح داد: بافت تاریخی شهر همدان در سال ۱۳۸۸ توسط رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی به وزارت کشور ابلاغ شد، در آن زمان بافت تاریخی ابلاغ شده شامل رینگ اول شهر می‌شد، در سال ۹۴ محدوده بافت ۱۶۸ شهر در کل کشور توسط شورای عالی معماری، شهرسازی تدقیق و ابلاغ شد که چهار شهر در استان همدان هستند.

مالمیر با اشاره به اینکه بافت شهرهای همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان جزء بافت‌های تاریخی اشاره شده است، مطرح کرد: در محدوده‌ای که توسط شورای عالی معماری، شهرسازی ابلاغ شد، عملا محدوده شهر همدان سال ۱۳۳۵ به عنوان مبنا قرار می‌گیرد و به عبارتی رینگ دوم هم به محدوده بافت اضافه می‌شود.
 
وی ادامه داد: براساس قانون و ضوابط میراث فرهنگی مانند ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون اساسنامه اشاره می‌شود شهرداری برای انجام هر گونه ساخت و ساز یا صدور مجوز در حرائم محدوده‌ها، محوطه‌ها و آثار تاریخی باید نظر میراث فرهنگی را استعلام کند.

مالمیر افزود: بند ۱۰، ۱۱ و ۱۲ قانون اساسنامه، ماده ۱۰۲ قانون شهرداری‌ها و... نیز تأکید بر این دارند که شهرداری قبل از صدور مجوز باید از اداره کل میراث فرهنگی استعلام کند.

وی بیان کرد: در سال ۸۹ ضوابط حفاظت عمومی از بافت‌ها توسط سازمان میراث فرهنگی کشور ابلاغ شد و ما نیز مانند همه شهرستان‌های دارای بافت ضروری دیدیم که ضوابط اختصاصی و ویژه را متناسب با شرایط آن تهیه کنیم و ماده ۳ قانونی که سال گذشته در مجلس مصوب شد هم بر این موضوع تأکید دارد.

مالمیر با اشاره به اینکه ضوابط حفاظتی بر حفاظت تأکید دارد و طرح تفصیلی بر احیای بافت، گفت: این قضیه نیازمند مشارکت دستگاه‌های دیگر است، ‌ماده ۳ قانون یاد شده تأکید می‌کند سازمان راه و شهرسازی، سازمان شهرداری‌ها، سازمان میراث فرهنگی و بنیاد مسکن با همکاری هم پیشنهاد و طرحی برای احیاء و حفاطت آماده کنند.

وی با بیان اینکه احیای بافت نیازمند همکاری همه دستگاه‌های ذیربط است، مطرح کرد: در این راستا مکاتبه و پیگیری‌هایی با وزارتخانه ذیربط انجام شد، ضوابط اختصاصی بافت همدان از سال ۹۲ کلید خورد و تهیه شد و براساس مصوبات شورای فرهنگی مبنای عمل قرار گرفته بود. 

مالمیر ادامه داد: پیشنهاداتی را شهرداری و بعضی از دستگاه‌ها داشتند و میراث فرهنگی نیز پیشنهاد داد که ضوابط موجود اصلاحاتی را به ویژه در رینگ دوم داشته باشد که به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شد.

وی با اشاره به نامه ابلاغی دادستان به شهرداری و میراث فرهنگی در تاریخ ۲۷ مهرماه سال جاری گفت: در این نامه آمده بود که اداره‌کل میراث فرهنگی ظرف یک ماه ضوابط مربوط به بافت تاریخی، فرهنگی شهر همدان را به شهرداری ابلاغ کند.

مالمیر اضافه کرد: این موضوع به وزارت میراث فرهنگی منعکس و آخرین ویرایش پیشنهاد اصلاحی در نامه یاد شده به استان ابلاغ شد همچنین روز گذشته نامه‌ای از شهردار همدان مبنی بر ابلاغ نشدن ضوابط به این دستگاه داشتیم که در پاسخ ابلاغیه ضوابط مصوب ابلاغی و تصویر ابلاغیه وزارتخانه به شهردار ارسال شد.

گفتنی است، طبق این نامه نظارت بر تمام ساخت و سازها در حریم به عهده اداره راه و شهرسازی است که متاسفانه تاکنون به این مسئله ورود پیدا نکرده است و همچنین لازم الاجرا بودن این مصوبه مورد تاکید معاون عمرانی استانداری است.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی همدان بافت شهرداری سازمان میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی بافت تاریخی همدان کل میراث فرهنگی ماه سال جاری شهر همدان دستگاه ها صدور مجوز ابلاغ شد ارسال شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۹۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری منطقه سکونت، از بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان در صدور پروانه بهره‌مند شوند.

سیدمرتضی حسام‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از دلایل نوسازی و باز آفرینی نکردن بافت‌های فرسوده شهری نداشتن صرفه اقتصادی در نوسازی بناهای ناپایدار است به همین دلیل بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان با همت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مصوب شده است.

وی افزود: در این بسته تشویقی امکان ارائه ظرفیت‌های ساخت‌وساز مازاد بر تراکم مجاز مصوب فراهم‌شده است که می‌توان به‌صورت کلی به مواردی همچون امکان اعطای یک یا دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه استقرار بنا و امکان بهره‌مندی از در اضافه اشاره کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: تمام شهروندان که پلاک‌های آن‌ها در محدوده بافته‌های فرسوده مصوب قرارگرفته است، می‌توانند با مراجعه به شهرداری هر منطقه از این ظرفیت تشویقی در صدور پروانه بهره‌مند شوند، معاونت شهرسازی و معماری به‌دلیل تسریع در اعطای ظرفیت‌های کالبدی تشویقی به پروانه‌های درخواست شده در بافت فرسوده اقدام به راه‌اندازی کمیته رفع موانع صدور پروانه در محدوده بافت فرسوده مصوب کرده است.

حسام‌نژاد اضافه کرد: رویکرد بسته تشویقی مصوب، ارائه ظرفیت‌های مازاد به تمام پلاک‌های واقع در بافت فرسوده بوده است، اما ظرفیت‌های بیشتری نیز برای اشخاصی که اقدام به تجمیع پلاک‌های ریزدانه کنند، در مصوبه لحاظ شده است که از جمله آن می‌توان به افزایش سطح اشغال مجاز تا ۷۰ درصد به‌شرط تجمیع بالای ۲۰۰ متر مربع اشاره کرد، همچنین امکان افزایش طبقات مجاز تا دو طبقه به‌شرط تحقق تجمیع پلاک بالای ۴۰۰ مترمربع فراهم‌شده است.

وی ادامه داد: برای پلاک‌های ریزدانه‌ای که امکان تجمیع یا رسیدن به حدنصاب استفاده از ظرفیت‌های طبقات مازاد یعنی ۱۳۰ متر مربع وجود ندارد، در قالب گروه چهارم امکان افزایش سطح اشغال احداث در اضافه و احداث واحدهای کمتر از حد مجاز فراهم‌شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: شهروندان باید به‌منظور بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌های تشویقی مصوب نسبت به تجمیع اقدام کنند، همچنین ادارات شهرسازی، معماری مناطق، مدیریت بازآفرینی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان این آمادگی را در مورد ارائه مشاوره به شهروندان با هدف بازآفرینی شهری اعلام می‌کند.

کد خبر 751034

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • آیین‌نامه اجرایی قانون «نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس» ابلاغ شد
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد