Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون بهداشت گفت: وقتی فردی مصرف بیش از حد آنتی‌‌بیوتیکی داشته باشد و میکروب موجود در بدن او نسبت به آنتی‌‌بیوتیک مقاوم شود، این میکروب مقاوم در سایر افراد جامعه گسترش می‌‌یابد و مشکل مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی گریبان بقیه افراد جامعه را نیز می‍گیرد! - اخبار اجتماعی -

دکتر رضا آریان‌‌پور در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا با بیان این‌‌که یکی از مشکلاتی که سیستم پزشکی در کشور ما با آن درگیر است بحث استفاده بی‌‌رویه از آنتی‌‌بیوتیک‌‌هاست، اظهار کرد: استفاده بی‌‌رویه از آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها موجب ایجاد مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی می‌‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما، بخش زیادی از این مصرف بی‌‌رویه به دلیل خوددرمانی مردم است؛ در بسیاری از موارد، افراد از آنتی‌‌بیوتیک‌‌های موجود در منزل به طور خودسرانه استفاده می‌‌کنند و مشکلی که در این مسئله وجود دارد، این است که آنتی‌‌بیوتیک به راحتی از طریق داروخانه‌‌ها قابل دسترس است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها موجب می‌‌شود که فلور نرمال (میکروب) موجود در مجاری تنفسی، گوارشی و مخاط بدن تغییر کند و میکروب‌‌ها نسبت به آنتی‌‌بیوتیک مقاوم شوند؛ از سوی دیگر این آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها از بدن انسان دفع و وارد محیط می‌‌شوند و در محیط نیز میکروب‌‌های موجود، نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها مقاوم می‌‌شوند و این امر باعث بی‌‌تأثیر شدن داروهای آنتی‌‌بیوتیک روی انسان می‌‌شود.

آریان‌‌پور با بیان این‌‌که بخشی از مصرف بیش از حد آنتی‌‌بیوتیک نیز مربوط به تجویز پزشکان است، تصریح کرد: برخی از پزشکان تحت تأثیر القاهایی که از سوی بیمار رخ می‌‌دهد و به دلیل اصرار بیمار بر تجویز آنتی‌‌بیوتیک، آن را تجویز می‌‌کنند.

وی ادامه داد: همه این موارد باعث شده که در کشور ما مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی افزایش یابد؛ این در حالی است که در برخی از کشورها، بسیاری از آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها مانند «آمپی‌‌سیلین»، «آموکسی‌‌سیلین» و ... هنوز جزو آنتی‌‌بیوتیک‌‌های مؤثر به حساب می‌‌آیند اما متأسفانه در کشور ما حتی آنتی‌‌بیوتیک‌‌های قوی و جدید نیز در برخی از بیماران اثربخشی ندارند و اگر یک بیمار دچار بیماری عفونی ساده شود، پزشکان مجبورند از آنتی‌‌‌‌بیوتیک‌‌های جدید و قوی استفاده کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌‌که سلامتی مردم در نتیجه افزایش مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی به خطر می‌‌افتد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل افزایش مصرف آنتی‌‌بیوتیک و افزایش نیاز به آن، ارز بیشتری از کشور بابت واردات دارو یا مواد اولیه آن از کشور خارج می‌‌شود.

نسخه الکترونیک؛ راهکاری برای کاهش میزان مصرف آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها

وی سه راهکار را برای کاهش میزان مصرف آنتی‌‌بیوتیک عنوان و بیان کرد: فرهنگسازی برای جلوگیری از خوددرمانی مردم و مصرف خودسرانه آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها و افزایش نظارت بر فروش آنتی‌‌بیوتیک در داروخانه‌‌ها از راهکارهای کاهش مصرف آنتی‌‌بیوتیک در کشورند. باید داروخانه‌‌ها ملزم به این امر شوند که بدون نسخه پزشک، به افراد آنتی‌‌بیوتیک تحویل ندهند و همچنین پزشکان از تجویز بیش از حد این دارو بپرهیزند.

آریان‌‌پور با تأکید بر لزوم وجود سیستمی قوی برای نظارت بر نسخ پزشکان خاطرنشان کرد: اگر پزشکان احساس کنند که نسخ آن‌‌ها از طریق سیستم‌‌های نظارتی وزارت بهداشت مورد بررسی دقیق‌‌تری قرار می‌‌گیرد سعی می‌‌کنند دقت بیشتری در تجویز آنتی‌‌بیوتیک به خرج دهند.

وی ادامه داد: اجرای طرح نسخه‌‌نویسی و نسخه‌‌پیچی الکترونیک باعث افزایش نظارت بر نسخ تجویزی می‌‌شود و احتمال تجویز و مصرف بیش از حد آنتی‌‌بیوتیک را کاهش می‌‌دهد.

گسترش مقاومت نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها در جامعه

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به خطر مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی گفت: بحث مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی صرفاً محدود به افرادی نمی‌‌شود که آنتی‌‌بیوتیک مصرف می‌‌کنند بلکه وقتی فردی مصرف بیش از حد آنتی‌‌بیوتیکی داشته باشد و میکروب موجود در بدن او نسبت به آنتی‌‌بیوتیک مقاوم شود، این میکروب مقاوم در سایر افراد جامعه گسترش می‌‌یابد و مشکل مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی گریبان بقیه افراد جامعه را نیز می‌‌گیرد!

نقش نحوه پرورش طیور در افزایش مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی

آریان‌‌پور با اشاره به نقش نحوه دامپروری و پرورش طیور در افزایش مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی خاطرنشان کرد: آنتی‌‌بیوتیک‌‌هایی که برای پرورش طیور استفاده می‌‌شود باعث ایجاد مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی در افراد شده و این مسئله می‌‌تواند برای جامعه ما بسیار خطرناک باشد.

چرا مصرف «آنتی‌‌بیوتیک» در ایران بالاست؟/ هشدار نسبت به نحوه دور ریختن آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها40 درصد از نسخ تجویزی پزشکان کشور حاوی آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها!ابتلا به "آسم و اگزما" از جمله آثار مخرب استفاده از آنتی‌بیوتیک در نوزادان زیر 2 سال

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت کمیسیون بهداشت و درمان سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت کمیسیون بهداشت و درمان مصرف بیش از حد آنتی نسبت به آنتی افراد جامعه مقاومت آنتی کشور ما مصرف آنتی مصرف بی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

سردار نظری گفت: نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو سردار محمد علی نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، به گرامیداشت مناسبت روز روانشناس و مشاور، در مراسم تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان، فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه گفت: مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد جهت تعیین مسیر درست زندگی، کمکشان می‌کنند.

وی افزود: پیش از این مردم استان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

او اظهار داشت: مشاوره فردی یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه‌های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و ... کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، می‌برند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان اظهار داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل‌های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان کمک می‌کنند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصاً در خانواده‌ها را می‌گیرند، افزود: تجربه نشان داده استفاده از مشاوره سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می‌شود.

دیگر خبرها

  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • سنگ تمام ویسی برای ساسان: او وزیر تیم من است
  • وزیر کشور: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • دوران تهدید ملت ها به پایان رسیده است/روح تازه در رزمندگان مقاومت