Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:55:04 GMT

مخاطره یک امید

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۴۸۰۵

مخاطره یک امید

در ادامه یادداشت چهارم آذر ۱۳۹۹ روزنامه جهان صنعت به قلم شهریار کهن‌زاد اورولوژیست می خوانیم: این نخستین واکسنی است که در ایالات متحده آمریکا دوره پایانی تحقیقات خود را می‌گذراند. از قرائن با تزریق دو دوز این واکسن به فاصله سه هفته، شمار موارد علامت‌دار کووید۱۹، ۹۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. این یافته با عنایت ‌به اینکه بهترین دورنماها در گزارش‌های پیشین ۷۰- ۶۰ درصد کارایی داشته‌اند، اهمیت خود را نمایان می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گو اینکه بخش سوم مطالعه همچنان در جریان بوده و می‌تواند نتایج را تحت تاثیر قرار دهد.


نقشه راه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) شرکت‌ها را از انتشار نتایج تا پیش از دستیابی به شواهدی که حاکی از تندرستی نیمی از دریافت‌کنندگان تا دست‌کم دو ماه پس از تزریق دوز دوم واکسن باشد منع کرده است. پرپیداست که این دستاورد شگفت‌انگیز در به دست‌گیری عنان کنترل همه‌گیری و خروج از شرایط کنونی تعیین‌کننده و حیاتی خواهد بود.
با وجودی که این‌گونه دستاوردها در میانه نبرد بشریت با این ‌همه‌گیری دردآور نقطه‌ای روشن و کامیابی بزرگی برای این شرکت و همیار آلمانی‌اش می‌تواند باشد، اما به هر روی یافته‌های کلیدی همچنان غایب بوده و با عنایت به افت‌وخیزهایی که در درازای چند ماه پیش مشاهده شده‌اند، جای خوش‌بینی آگاهانه‌ای را طلب می‌کند. برای نمونه هنوز روشن‌ نیست که آیا این ‌واکسن کفایت لازم برای جلوگیری از موارد شدیدی که منجر ‌به شرایط وخیم بیمارستانی و مرگ می‌شوند را نیز داشته باشد. از سوی دیگر اینکه ناقلان بی‌علامت حامل ویروس خواهند ماند یا نه نیز در ‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد. پرپیداست که تا پیش از روشن شدن همه بخش‌های خاکستری و پاسخ به پرسش‌هایی که موجودند، امید به سرکوبی موثر ویروس می‌تواند شتابی بی‌مورد در نتیجه‌گیری اصولی و آکادمیک قلمداد شود.
بی‌آنکه گنده‌دماغ و بدبین باشم تنها بر لزوم واقع‌بین‌ بودن اصرار دارم چرا که در غیر این ‌صورت ‌هر گونه امید بی‌مسوولانه در خصوص رهایی‌بخش بودن واکسن با توجه به اینکه این ‌فراگیری مرگ‌آور اساسا می‌توانست تنها با رعایت دقایق دم‌دست ولی هوشمندانه و با برنامه‌ریزی دانشمندانه و آکادمیک، ما را در موقعیتی که در میانه آنیم، قرار نداده باشد، پراهمیت و حیاتی می‌شود.
اگر تجربه وخیم کووید۱۹ کانونی ‌محوری و برهه‌ای روشنگر در مخاطره مرگ‌آور و منهدم‌کننده‌ای که تمامیت تمدن‌مان را در معرض تهدید قرار داده است، نشود یعنی تا زمانی که انسان‌ «خطاکار» که احمقانه مکرر اشتباه می‌کند، به چیز دیگری مبدل نشده است، باید در انتظار انهدام محتوم و اجتناب‌ناپذیر دیگری باشیم!


راهی که رفتیم، به اینجایمان ‌رساند؛ خطا آن ‌راه رفته بود، منطق حکم می‌کند که اگر دوباره رویم، بی‌تردید در همین ‌مکان‌ یا جایی دوزخی‌تر واقع شویم.
هستی ‌بسیار ‌بزرگ‌تر و گسترده‌تر از ما کوتوله‌های پرمدعاست. بهتر است ‌از سر دوراندیشی هم که شده، احترامش کنیم و به ستون‌ها و قواعدی که در ازای خط تکاملی میلیاردها ساله، خردمندانه وضع کرده است، باملاحظه، احتیاط، مودبانه و خاضعانه بنگریم. این خضوع به نفع ‌ماست که گر نکنیم، فنای خود را رقم‌ خواهیم زد.

گمان اینکه ظهور یک‌ واکسن رهایی‌مان از این ‌مهلکه را سبب خواهد شد، یک‌ برداشت «دن‌کیشوت» ‌وار و ورشکسته است. منبعث از ساخته دست خودمان یعنی همان که «تمدن» می‌نامندش، همان‌گونه که با سریع‌تر شدن ابزارهای حمل‌ونقل‌مان به گونه‌ای عقلایی محتاط شدیم و خود را به بستن کمربند یا کاربرد کلاه ایمنی عادت دادیم یا بی‌هراسی پابرهنه رفتن‌هایمان ‌را با کفش، ایمن ساختیم و یا… باید راه و رسم مقابله با مخاطره‌های خردی که نقطه ضعف‌ها و فرسودگی مصالح ساختار ژنتیک‌مان را بهتر از خود ما رصد کرده است را نیز کند و کاو کنیم.
«تجربه کووید۱۹» از بشریت یک‌ «تام» گردن‌کلفت و بی‌مغز و از ویروس کرونا یک‌ «جری» زیرک و آسیب‌رسان را نمایش داد! در این کمدی حزن‌انگیز و روانکاه در میانه مصیبت بزرگ و اندوهبار که مرگ ‌بی‌شمار همنوعان‌مان را به بار آورده است، حماقت و ساده‌لوحی‌ مضحک ما بود که‌ در تئاتر سیاره‌ای به نام‌ زمین بر صحنه اجرا رفت. اینکه ‌این ‌نمایش را تماشاگرانی باشد، جای پرسش دارد!

منبع: روزنامه جهان صنعت برچسب‌ها ویروس کرونا ماسک ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ماسک ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا ویروس کرونا ماسک ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۴۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی آقاجان زاده با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون برای حجاج اظهار کرد: متقاضیان حج تمتع امسال استان آذربایجان شرقی طبق نوبت اعلام شده از امروز تا شانزدهم اردیبهشت ماه فرصت دارند برای انجام واکسیناسیون  به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

وی افزود: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید پانزده روز قبل از اعزام واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

آقاجان زاده در خصوص تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیان توضیح داد: تزریق این واکسن برای افرادی که در ۲ سال گذشته آن را دریافت نکردند الزامی است.

معاون بهداشت و درمان هلال احمر استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تبریز حدود چهار هزار نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروان‌ها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی برای تزریق واکسن حجاج ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیر آذربایجان شرقی را نیز در تبریز با توجه به موقعیت مسافرپذیری این شهر داریم.

وی همچنین به آمار زائران حج تمتع امسال استان اشاره کرد و گفت: شمار متقاضیان حج تمتع امسال آذربایجان شرقی سه هزار و ۹۵۱ نفر است که در قالب ۲۸ کاروان به این سفر معنوی اعزام خواهند شد که پانزده کاروان از این تعداد متعلق به زائران تبریزی است.

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • راه‌اندازی مرکز زنجیره سرمای واکسن با اعتبار ۱۳ میلیارد در زاهدان
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • قصه عکس تلخی که جهانی شد/ گونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟