Web Analytics Made Easy - Statcounter

مالیات همیشه ابزاری برای کنترل فعالیت‌های اقتصادی است. دولت‌ها تلاش می‌کنند از طریق احیای این درآمدها به دو هدف برسند: هم بخشی از وابستگی خود به درآمدهایی مثل نفت را کاهش دهند و هم کنترلی بر فعالیت‌های مخرب اقتصادی داشته باشند.

به گزارش برنا، با همه این توضیحات، فرار مالیاتی به راهی برای افرادی تبدیل شده که قصد دارند اقتصاد شفاف را دور بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما رقم فرار مالیاتی چقدر است و این عدد چقدر ارزش دارد؟

آنطور که آمارهای سال گذشته نشان می‌دهد، رقم فرار مالیاتی چیزی در حدود 40 تا 100 هزار میلیارد تومان است. هرچند که برخی مراکز پژوهشی این رقم را تا 150 هزار میلیارد تومان برآورد کرده‌اند. رئیس سازمان مالیاتی نیز پیش از این اعلام کرده بود که چیزی در حدود 200 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی برای بودجه سال آینده پیش‌بینی شده است.

اگر بخواهیم کف این عدد که البته بارها از سوی وزیر اقتصاد و دیگر مقامات دولتی اعلام شده را به عنوان رقم فرار مالیاتی بگیریم، با عدد 40 هزار میلیارد تومان روبرو هستیم. برای روشن شدن ارزش این عدد کافی است رقم مربوطه را با برخی هزینه‌های موردنیاز در حوزه اقتصاد بسنجیم.

 

جان تازه به بورس و کنترل تورم

مدیرعامل فرابورس در تیر ماه امسال اعلام کرده بود که از ابتدای امسال بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید وارد بازار بورس شده است؛ یعنی معادل فرار مالیاتی که هر ساله در اقتصاد روی می‌دهد. به معنای دیگر، اگر فرار مالیاتی به صفر برسد و درآمدهای مالیاتی احیا شود، می‌توان با بودجه حاصل از آن، جان تازه‌ای به بورس داد.

اهمیت این مساله از آن جایی است که یکی از ابزارهای اصلی بورس، کنترل تورم است. پیش از این یک کارشناس اقتصادی گفته بود که بورس قابلیت جایگزینی بر بازارهای غیر مولد صوری را داراست و بورس ایران نیز طی دهه‌های گدشته رشد چشمگیری داشته که این امر سیگنالی برای جذب سرمایه‌گذاران است.

 

رشد صنعت برق

اما مقایسه دیگر می‌تواند در حوزه سرمایه‌گذاری‌های صنعت برق باشد. وزیر نیرو ابتدای امسال گفته بود که هر ساله نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بورس صورت می‌گیرد. احیای 40 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی برای رشد سرمایه‌گذاری در صنعت برق نه تنها می‌تواند تولید این بخش را رونق دهد بلکه نقش بسزایی در صادرات حوزه برق دارد.

ذکر این نکته ضروری است که ایران ظرفیت‌های بسیاری در این صنعت دارد که همین مساله باعث شده همسایگان ایران در این حوزه وارد همکاری با ایران شوند. با این حال کارشناسان هر بار اینطور می‌گویند که بخش خصوصی باید وارد این حوزه شود و البته سر رشته کلاف این مساله در نهایت به تامین بودجه و سرمایه‌گذاری می‌رسد. یعنی اگر درآمدهای مالیاتی احیا شود – تازه اگر کف عدد فرار مالیاتی را در نظر بگیریم – می‌توان سرمای‌ گذاری برنامه‌ریزی شده برای این صنعت را محقق کرد.

 

دو برابر تسهیلات بانکی مسکن!

در یک قیاس دیگر می‌توان به رقم وام‌هایی اشاره کرد که یکی از بانک‌ها در طول 7 ماه به مشتریان خود داده بود. آنطور که پیش از این مدیرعامل بانک مسکن گفته بود، نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان انواع تسهیلات طی ۷ ماه ابتدایی امسال به گروه‌های متقاضی در بازار خرید، ساخت و تعمیرات مسکن پرداخت شده است. این رقم نصف رقم فرارهای مالیاتی است که یعنی اگر تنها نیمی از فرارهای مالیاتی احیا شود، می‌توان با پول حاصل از آن تسهیلات پرداختی حوزه مسکن – تسهیلات بانکی – را دو برابر کرد.

به گزارش برنا، نباید از نظر دور نگاه داشت که کنترل فرارهای مالیاتی یک کار همه جانبه است که نیاز به ورود تمامی دستگاه‌های اجرایی دارد و به طور قطع دولت به تنهایی از پس آن برنمی‌آید.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مالیات بورس صنعت برق هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی رقم فرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۵۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه برخی می‌گویند بهتر است هزینه حج را به فقیر بدهند، در واقع این فکر وسوسه شیطان است و جایگاه حج ویژه و ابراهیم عقبه حج است و نمی‌توان آن را با چیزی جایگزین کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله علی اسلامی امروز _جمعه هفتم اردبهشت_ در همایش متمرکز زائران بیت‌الله الحرام اظهار کرد: وصیت امیرالمؤمنین (ع) پیرامون حج این است از خدا راجع به حج بترسید و بدانید اگر حج را تعطیل کردید، با اینکه مستطیع بودید، عقوبت می‌شوید.

وی افزود: انسان وقتی توان مالی خوبی دارد و مستطیع می‌شود، باید به هر شکلی حج خانه خدا را انجام دهد و در برخی روایات اهل‌بیت (ع) آمده اگر کسی که می‌تواند به حج برود، آن را ترک کند، در موقع مردن با وضع بدی از دنیا می‌رود.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان با اشاره به سخن امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه مبنی بر «خدایا باقیمانده عمر من را در حج و عمره به مصرف برسان» تصریح کرد: بنابراین اینکه برخی گاهی نادانی می‌کنند و می‌گویند بهتر است هزینه حج را به فقیر بدهند، در واقع این فکر وسوسه شیطان است و جایگاه حج ویژه و ابراهیم عقبه حج است و نمی‌توان آن را با چیزی جایگزین کرد.

آیت‌الله عابدینی ادامه داد: حج جایگاه ویژه و لذتی خاص دارد و شما در اعمال حج وقتی در انتهای شب به حرم مطهر می‌روید و روبه‌روی کعبه رحمت قرار می‌گیرید و نماز شب می‌خوانید و آیات قرآن را تلاوت می‌کنید، به معنویت و عرفانی می‌رسید که وصف‌ناشدنی است.

وی برخی آداب حج اشاره کرد و گفت: شما زائران باید قبل از سفر حج رد مظالم کرده و حق‌الناس را ادا کرده و خمس و زکات خود را پرداخت کنید. شما زائران که توفقی یافتید به زیارت خانه خدا بروید، حتماً برای مسلمانان ایران و غزه دعا کنید و برای نظام و رهبری و خانواده شهدا دعاگو باشد تا جهان آرامش را بدون رژیم غاصب تجربه کند.

کد خبر 748069

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید