Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@19:55:09 GMT

یادداشت| بسیج؛ خدمتگزاری و ضرورت تحول

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۶۸۶۹

یادداشت| بسیج؛ خدمتگزاری و ضرورت تحول

نگاهی به تحولات و سرعت تغییرات و حجم نیازهای متنوع انقلاب و کشور در سطح ملی و فرا ملی، نشان می‌دهد که بسیج نیازمند یک نگاه تحولی و همه جانبه است. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم- داود عامری

 بسیج سازمانی است که در همه حوزه‌های سخت و نرم کشور نقش خود را به خوبی ایفا کرده است. ،مروری بر تاریخ این" لشکر مخلص خدا" و حضور آنان در عرصه‌های نیاز انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این سازمان مردم نهاد، سوابق درخشانی در مقاطع مختلف و حساس کشور داشته، لذا می توان تاسیس بسیج توسط حضرت امام (ره) و نگاه راهبردی مقام معظم رهبری به آن را از جمله مولفه‌های مهم امنیت ملی در کشور برشماری کرد، به طوری که یکی از دلایل اصلی بقای پیروزمندانه انقلاب اسلامی با وجود توطئه های مختلف دشمنان نظام و انقلاب، حضور فعال بسیج، به فرمایش رهبر معظم انقلاب «بدنه فعال ملت» در عرصه های نیاز کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیج و بسیجی با توجه به ویژگی هایی چون ولایتمداری، مردمی بودن، انگیزه خدمت، گستردگی و سطح پوشش سازمانی در وسعت ایران زمین، انعطاف پذیری، اطاعت پذیری، حس تعلق ملی و انقلابی و پویایی و آراستگی به فضایل دینی و اخلاقی و … از مهم ترین منابع قدرت نظام برای شرایط سخت و دشوار بوده و هست و می شود گفت بسیج تبلور اراده ملت ایران در این سال های سخت برای مجاهدت در مسیر آرمان های انقلاب بوده است.

بسیج نیروی مردمی همه جا حاضر است و بدون جابجایی در هر منطقه‌ای از کشور، در نزدیک ترین مکان ممکن به حادثه ، به قصد خدمت حضور دارد، لذا این ویژگی بسیج را به یک نیروی واکنش سریع و کارآمد در حوادث و بحران ها تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، بسیج به علت مردمی بودن ، انگیزه بالا و بی توقعی، کارهای بزرگ را با کمترین موانع امکان پذیر می کندحال آنکه  غالباً دولت هادر شرایط خاص، به علل مختلف، با بروکراسی دست و پا گیر روبرو هستند و این مسایل مانع از حضور سریع و به موقع در میدان نیاز کشور می شود.

به عنوان مثال مرور امداد رسانی و  تجربه کشور در حوادث و بلاهای طبیعی نشان داده است که بسیج می تواند در چنین شرایطی زودتر ازهمه در میدان خدمت حاضر باشد و این در شرایطی است که سرعت حضور در ساعات و روزهای اولیه برای امداد رسانی یک امر حیاتی است. حضور بسیج در این شرایط تا زمان ایفای وظایف توسط نهادهای مسئول، جلوی بسیاری از خسارات را می‌گیرد و از بروز مشکلات مختلف برای آسیب دیدگان جلوگیری می کند.

این خدمات در شرایطی ارائه می گردد که کوچکترین چشم داشتی از نظر مالی برای بسیجیان متصور نیست و تنها مطلوببرادران و خواهران بسیجی در این موارد، رضای خداوند، انگیزه خدمت بشر دوستانه به هموطنان خود و احساس وظیفه است.

علاوه بر سرعت عمل،گستردگی تنوع ظرفیت های بسیج، دست آن را در پاسخ گویی به نیازهای متفاوت باز گذاشته است.

نکته اساسی در این یادداشت، پرداختن به خدمات بسیج و توانمندی های آن  نیست، چرا که این مسئله نیاز به اثبات با عدد و رقم ندارد و به عینه برای همه ملت واضح ، آشکار و ملموس است. هدف از ارائه این مرقوم، ضمن ادای دین به ساحت بسیج و بسیجیان و نشان دادن ارادت خود و یاد آوری ظرفیت های  کار آمد بسیج، ذکر این نکته است که این ظرفیت بزرگ در کشور که با درایت امام (ره) و تدابیر و حمایت عالی مقام معظم رهبری، به حیات خود ادامه می‌دهد، باید پویا و خلاق عمل کرده، برای شکوفایی استعداد ها و ظرفیت ها متناسب با تحولات ، مورد توجه جدی اتاق‌های فکر، اندیشمندان انقلاب اسلامی و تصمیم گیران کشور باشد تا متناسب با نیازها در تراز انقلاب اسلامی تحول یافته به مطالبات پاسخ گوید.

نگاهی به تحولات و سرعت تغییرات و حجم نیازهای متنوع انقلاب و کشور در سطح ملی و فرا ملی، نشان می دهد که بسیج نیازمند یک نگاه تحولی و همه جانبه است.تحولی از جنس بزرگی خود بسیج که باید مورد کاوش مفهومی قرار گیرد.

به عنوان مثال، همانطور که در موارد مختلف گفته‌ام و کماکان بر نظر خود پایبندم، اینکه بسیج به خودی خود علاوه بر یک نیروی انقلابی و شبه نظامی، یک فرهنگ تعالی بخش و یک رسانه فعال ملت در بدنه است که در میدان های مورد نیاز آماده خدمتگزاری و کمک به هم میهنان و مردم آسیب دیده از تمام اقشار جامعه و درهر نقطه ازکشور است.

در همین شرایط سخت شیوع کرونا ضمن قدردانی و سپاس بی نهایت از خدمات کم نظیر بسیج، باید گفت که بسیج تحول یافته آمادگی بهتری برای پاسخ به این تهدید را داشت و در صورت بهره گیری مناسب ازآمادگی و توانمندی بسیج ،کشور می‌توانست مدیریت مناسبی اعمال نماید.و ضمن کنترل سریع این بیماری، الگوی متفاوتی از مدیریت انقلابی به جهانیان نشان می داد و نمادی از چشم انداز تمدن نوین اسلامی- ایرانی را پیش چشم همگان تجسم می بخشید. البته ما هنوز چشم انتظارکارآمدی بیشتری از بسیج هستیم و وقتی صحبت ازتحول در بسیج می شود،مفهومی است وسیع با گستره متفاوت با هدف ظهور ظرفیت ها و قابلیت های بیشتر، که باید جداگانه از آن سخن گفت و نوشت.

نگاه مسئله‌محوری و کمک به تحقق تمدن نوین اسلامی از اهداف اصلی بسیج اساتید اصفهان استفرهنگ و گفتمان قرآنی بسیجی نمونه

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۶۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است

هم‌زمان با سالروز شهادت شهید مطهری و  روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور صبح چهارشنبه (۱۴۰۳/۰۲/۱۲) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

یکی از موضوعاتی که در این دیدار مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پروش بود: «ما در گذشته، چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشور، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت،  ضرر کردیم. آن چند سالی که سند تحوّل جدّی گرفته نشد، پیشرفتی پیدا نکرد، ضرر کردیم. خب حالا بحمدالله شنیدم که سند هم مورد بازنگری قرار گرفته که رو به اتمام است و در حال نهایی شدن است، هم «نقشه‌ی راه» برای اجرای آن آماده شده، که اینها همه مهم است. بخصوص این نقشه‌ی راه برای اجرای سند خیلی مهم است؛ بدانیم این سند را چه جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش‌ و پرورش اثر خودش را ببخشد؛ این خبر خوبی است. نگذارید وقفه ایجاد بشود و کار را به طور جدّی پیش ببرید.»

به همین مناسبت رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: این سند، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، نه تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش. یکی از بازیگران این عرصه خود وزارت آموزش و پرورش است. فصل هشتم سند که نگاشت نهادی سند است، در بخشی تأکید دارد که همه‌ی دستگاه‌ها و نهادها بویژه رسانه ملّی در اجرای این سند تکلیف دارند.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش مکلف بوده‌ است که سالی یکبار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد. سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش و پرورش از اجرای سند است.

صحرایی ادامه داد: در آن‌جا از نداشتن چهار نگاشت سند بعنوان مشکلات اجرایی گفتم. نگاشت نهادی، چراکه در سند گفته است که باید نگاشت نهادی داشته باشد؛ نگاشت مدرسه‌ای، یعنی سند وقتی به مدرسه می رود آنجا قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ نگاشت حقوقی و قانونی و تقنینی، اجرای این سند به حدود ۲۰ قانون آیین‌نامه یا مقرره نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته است. در این سالیان هیچکدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود.

او ادامه داد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده است که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرا پس از تدوین سند تحول بنیادین هم مستقیم و غیرمستقیم در نشست‌ها مشورت گرفته‌ام و همه آنها دغدغه‌مند تحول بودند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نقشه راه اجرای سند تحول در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و امروز اجرای این نقشه یک تکلیف ملی است افزود: سازمان اداری و استخدامی هر سال بر مبنای این نقشه دستگاه‌های همکار نظام تعلیم و تربیت را ارزشیابی خواهد کرد. سازمان برنامه و بودجه برمبنای این نقشه تخصیص اعتبار خواهد داد و این نقشه، راه را برای ما روشن کرده و اولویت‌های هر سال مشخص شده است.

وی افزود: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و خدمتگزاری خالصانه است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • بررسی عملکرد شعب محاکم عمومی و انقلاب استان کرمانشاه