Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:23:14 GMT

حسن ناهید‬⁩ نوازنده پیشکسوت نی بستری شد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۷۴۵۹

حسن ناهید‬⁩ نوازنده پیشکسوت نی بستری شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسن ناهید یکی از بزرگترین و بی بدیل ترین نوازندگان نی ایران چند روزی است در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است و مراحل درمانی خود را طی می‌کند.

پیروز ارجمند آهنگساز و مدیرکل پیشین دفتر موسیقی که سابقه دوستی دیرینه ای با این هنرمند دارد، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تایید این خبر گفت: این هنرمند پیشکسوت بدلیل سکته قلبی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است و در حال حاضر امکان تماس مستقیم با این هنرمند وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود این هنرمند از مدت‌ها قبل دچار ناراحتی قلبی بوده و سکته اخیر او تیز به دنبال همین عارضه قلبی رخ داده است. 

ارجمند افزود: سال گذشته جایزه فاخره صبا از بنیانگزاران اپرا و باله در ایران که هر سال توسط دانشگاه شهید باهنر کرمان به یکی از مفاخر ادبی و هنری ایران تعلق می گیرد به استاد حسن ناهید که زاده ی کرمان و از مفاخر موسیقی ایران است، اهدا شد.

وی خاطرنشان کرد استاد ناهید اولین نی نواز ایرانی است که نی را در ارکسترهای موسیقی ایرانی و ارکستر موسیقی ملی نواخت و توانایی نت خوانی و نوازندگی دقیق و با تکنیک های مختص همنوازی در ارکستر از او شخصیتی منحصر به فرد ساخته است و
بیش از شصت سال استمرار و همکاری او با استادان موسیقی ایران حسن ناهید را یکی از گنجینه های موسیقی ایران قرار داده.

حسن ناهید متولد سال ۱۳۲۲ در کرمان است. او در ارکستری که با همکاری آقایان: اسدالله ملک، منوچهر جهانبگلو، فرهنگ شریف، محمودی خوانساری و عده‌ای دیگر برنامه‌ای به نام «نوایی از موسیقی ملی» ترتیب یافته بود شرکت داشت. در ارکستری به نام درویش در رادیو شرکت داشت و سپس برای شرکت در ارکستر رودکی که از آقایان ابراهیم منصوری، حبیب‌الله بدیعی، علی تجویدی، احمد عبادی، رضا ورزنده، اصغر بهاری و فرهاد فخرالدینی تشکیل شده بود دعوت شده و با این ارکستر همکاری نمود. 

در سال ۱۳۴۱ توسط حسین قوامی به برنامه گلها دعوت شده و همکاری خود را در این برنامه آغاز نمود. او در فرهنگ و هنر نیز با ارکستر فرامرز پایور شرکت نمود که بیست سال این همکاری ادامه یافت. حسن ناهید دربارهٔ شیوه کار خود می‌گوید: «من هیچ وقت از زنده‌یاد کسایی تقلید نکردم و دنبال کار خودم رفته‌ام» در سال ۱۳۹۲ مدرک درجه یک هنری به حسن ناهید اعطاء شد.

ناهید در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در سال ۱۳۸۴ مورد تقدیر قرار گرفت. او در سال‌های اخیر به واسطه انجام عمل جراحی قادر به نوازندگی نیست.

برچسب‌ها ویروس کرونا هنرمندان نوازنده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا هنرمندان نوازنده ویروس کرونا هنرمندان نوازنده اخبار کنکور موسیقی ایران حسن ناهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۷۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی صعود کرد

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، سایت رسمی فدراسیون جهانی تکواندو رنکینگ المپیکی را در ماه مه منتشر کرد که ثبت امتیازات مسابقات بین المللی موجب صعود تکواندوکاران کشورمان شد و در میان المپین ها، ناهید کیانی با یک پله صعود جای «جید جونز» قهرمان پرآوازه جهان را در رده دوم گرفت.

بیشتر بخوانید: ناهید کیانی طلایی شد

در گروه بانوان و در وزن ۴۹- کیلوگرم، مبینا نعمت زاده دختر المپین ایران با ۲۳۱.۷۵ امتیازدر رده نهم ایستاده است. سوگند شیری با کسب ۱۳۱.۱۰ امتیاز در رده سی و دوم قرار دارد؛ غزل سلطانی با کسب ۱۰۱.۴۷ امتیازدر جایگاه ۴۷ قرار گرفت. سعیده نصیری هم با ۵ پله صعود و کسب ۸۴.۶۲ امتیاز در رده ۶۲ قرار دارد.

در وزن ۵۷- کیلوگرم، ناهید کیانی دختر المپیکی ایران با کسب طلای تورنمنت آزاد صربستان و ارتقای امتیازاتش به ۴۲۶.۴۳ امتیاز، با یک پله صعود در جایگاه دوم جای گرفت.

در وزن ۶۷- کیلوگرم ساغر مرادی با کسب ۹۶.۱۶ امتیاز در رتبه ۴۶ ایستاد؛ سیده نرگس میرنوراللهی با ۹۳.۸۴ امتیاز در رده ۴۷ و ملیکا میرحسینی با کسب ۹۳.۰۹ یک رده بالاتر از میرنوراللهی در این وزن قرار گرفته است.

در وزن ۶۷+ کیلوگرم، زهرا پوراسماعیل نیز با ۶۳.۱۴ امتیاز در رتبه ۵۱ رنکینگ المپیکی قرار دارد.

در وزن ۵۸- کیلوگرم گروه آقایان، مهدی حاجی موسائی با جمع امتیازات ۳۲۵.۵۲ امتیاز و بدون تغییر در رده ششم رده بندی ایستاد. در همین وزن ابوالفضل زندی با کسب ۲۱۵.۳۷ امتیاز و یک پله صعود در جایگاه سیزدهم جهان قرار گرفت.

در وزن ۶۸- کیلوگرم، متین رضایی با ۲۰۰.۴۰ امتیاز و یک پله صعود در رده شانزدهم ایستاده است. رضا کلهر با وجود دوری از میادین در جایگاه ۴۸ جهان قرار دارد.

در وزن ۸۰- کیلوگرم، مهران برخورداری مرد المپیکی ایران با ۲۴۸.۷۵ امتیازو بدون تغییر در رده نهم ایستاد؛ میرهاشم حسینی با کسب ۱۳۱.۲۵ امتیاز و یک پله صعود در رده بیست و یکم جای دارد.

در وزن ۸۰+ کیلوگرم، آرین سلیمی دیگر المپین ایران با ۱۷۵.۵۶ امتیاز و بدون تغییر در رده بیست و یکم جای دارد.

کد خبر: 1229489 برچسب‌ها ورزش

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • صعود ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی صعود کرد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • صعود ناهید کیانی به رده دوم رنکینگ المپیکی
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی