Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، پروژه‌های نیمه‌تمام یکی از اساسی‌ترین معضلات موجود در توسعه زیرساخت‌های کشور تلقی شده و همواره یکی از نقاط نامطلوب عملکرد شرکت‌های دولتی به حساب می‌آید.

بر مبنای بررسی‌های علمی انجام شده، در شرایط کنونی ۵۷ هزار ۳۵۷ پروژه نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که بیش از ۷۰ درصد از آن‌ها پیشرفتی کمتر از ۲۰ درصد را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق بررسی‌های انجام شده توسط سند توسعه مشارکت، از ۵۷ هزار ۳۵۷ پروژه نیمه‌تمام کشور، ۳۶۳۱ طرح و پروژه برای واگذاری شناسایی شده­‌اند که تکمیل آن‌ها به اعتباری معادل ۹۵۰ هزار میلیارد ریال نیاز دارد.

 یکی از حوزه‌های زیرساختی کشور که سهم عمده‌ای از پروژه‌های نیمه‌تمام کشور دارد، حوزه آب و فاضلاب کشور است. در همین راستا، حمیدرضا کشفی، معاون راهبری و نظارت بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در تشریح وضعیت پروژه‌های نیمه تمام صنعت آبفا گفت:« از تعداد ۱۱۹ پروژه آبرسانی کشور که در پیوست بودجه سال جاری ۲۸ طرح پیشرفت بالای ۸۰ درصد داشته و ۲۳ درصد نیز کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت کرده‌اند. مابقی این طرح‌ها نیز پیشرفت بین ۲۰ تا ۸۰ درصد دارند.»

کشفی در بیان این نکته که برای تکمیل این ۱۱۹ طرح ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دفتری اختصاص داده شده است، گفت:« برای این‌که همین ۱۱۹ پروژه را تمام کنیم، به قیمت امروز ۶۷ هزار میلیارد تومان پول لازم داریم.»

به استناد اظهارات متولیان صنعت آب و فاضلاب کشور کمبود اعتبار یکی از دلایل اصلی ایجاد پروژه‌های نیمه‌تمام به حساب می‌آید. در حقیقت بودجه مصوب دولت برای تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های آب‌رسانی تنها برای تکمیل ۲۱ درصد از این طرح‌ها کافی بوده است.

آیا بدون اتکان به منابع دولت می‌توان نسبت به تامین مالی پروژه‌ها اقدام کرد؟

حال این سوال ایجاد می‌شود که آیا توسعه زیرساخت‌های کشور در حوزه آب و فاضلاب تنها بر اساس بودجه عمومی کشور قابلیت انجام دارد یا خیر؟

پر واضح است که اتکا به منابع دولتی پاسخگوی حجم پروژه‌های مورد نیاز کشور نخواهد بود. این در حالی است که در شرایط کنونی و با کاهش درآمدهای نفتی ناشی از ایجاد تحریم‌ها، کمبود منابع بیش از گذشته به چشم می‌آید و تامین مالی طرح‌های زیرساختی ‌باید از سایر روش‌های روز پیگیری شود.

یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌های تامین مالی بدون اتکا به بودجه‌ دولتی، روش تامین مالی صندوق پروژه‌ای نام دارد. بر مبنای این شیوه تامین مالی، سرمایه‌های خرد و کلان جذب شده در بازار بورس به منظور تامین مالی پروژه‌ها به کار بسته شده و علاوه بر سودآوری برای سهامداران زمین تکمیل منابع مالی بدون توجه به منابع دولتی را فراهم می‌کند.

بازار سرمایه، بهترین منبع تامین مالی پروژه‌های زیرساختی

بررسی تجارب شرکت‌های مطرح خارجی مشخص می‌کند، بیش از ۵۰ درصد از تامین مالی پروژه‌های شرکت‌ها با استفاده از نوآوری‌های مالی و طراحی ابزارهای جدید واسطه‌ای بین سرمایه‌گذاران و تامین مالی‌کنندگان در بازارهای سرمایه بین‌المللی انجام می‌شود. این در حالیست که در ایران سهم پروژه‌های تامین مالی شده در بورس کمتر از ۱۰ درصد بوده و اتکای تامین مالی شرکت‌‌ها کماکان بر چهارپایه‌های پوسیده بانکی و منابع محدود دولتی است.

در این زمینه، میثم بیات، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به جزئیات نحوه تامین مالی با استفاده از صندوق‌های پروژه با استفاده از منابع بازار بورس، گفت:« مهمترین شیوه جذب منابع عمومی ‌از بازار سرمایه از طریق انتشار سهام خواهد بود. در این میان روش مطلوب برای اینکه هم منابع عمومی‌ وارد پروژه شود و هم مالکین فعلی شرکت منتفع شوند، افزایش سرمایه با سلب حق تقدم و عرضه آن در بورس است.»

این کارشناس بازار سرمایه ضمن تشریح نقاط مثبت تامین مالی پروژه‌ای تاکید کرد:« تامین مالی با استفاده از صندوق پروژه‌ها شفاف‌تر از سایر روش‌های تامین مالی است. همچنین مکانیزم قیمت‌گذاری مشخصی نیز دارد و نقد‌شونده هم هست؛ به علاوه این که نیازمند وثیقه خاصی نیست و صرفا از طریق متعهدین پذیره‌نویسی قابل انجام است. این مزایا در شرایطی برای تامین مالی از بورس مطرح می‌شود که انتشار اوراق یا تأمین مالی بانکی نیازمند وثایق یا ضامن معتبر، فرآیند طولانی و فرصت کم برای بازپرداخت اصل و فرع است.»

متولیان آبفای کشور از شیوه‌های نوین تامین مالی استفاده کنند

بازار سرمایه از انتهای سال گذشته با سیل تقاضا مردمی مواجه شده و سرمایه کلانی را جذب کرده است. بر همین اساس، استفاده از این منابع به منظور تکمیل پروژه‌های زیرساختی علاوه بر اینکه زمینه سودآوری را برای سهامداران خرد به وجود می‌آورد، منجر به تکمیل پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب کشور شده و ضمن بهبود شرایط زیرساختی این حوزه زمینه رفاه مردم را به وجود می‌آورد.

نکته قابل توجه آنجاست که متولیان حوزه آب و فاضلاب کشور می‌بایست، ضمن توجه به شیوه‌های تامین مالی نوین زمینه جذب سرمایه‌های وارده شده به بورس را فراهم کرده و بیش از  گذشته اتکاء خود به منابع دولتی را کاهش دهند.

پربیننده ترین آخرین اخبار سهام عدالت/ دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود سالیانه اقدام کنند سقوط آزاد ارزش پالایش یکم/ گرفتاری خریداران پالایش یکم در منجلاب ناهماهنگی‌ها ارزش سهام عدالت من (۱۴ آبان ماه) قابل توجه سهامداران «شپنا»/ اخبار انتخابات آمریکا سهامداران «شپنا» را به صف خرید کشاند ارزش سهام عدالت من (۲۴ آبان ماه)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سهام تامین مالی صنعت آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب سند توسعه صندوق پروژه وضعیت بورس وضعیت بورس امروز سهام عدالت تامین مالی پروژه ها پروژه های نیمه تمام آب و فاضلاب کشور حوزه آب و فاضلاب تامین مالی بازار سرمایه سهام عدالت طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

ایسنا/لرستان استاندار لرستان با اشاره به اینکه از سه مسیر سازمان برنامه و بودجه، مولدسازی و فروش نفت برای تامین منابع پروژه راه‌آهن تلاش‌هایی صورت گرفته است، بیان کرد: فعالیت اجرایی در این پروژه زمان‌بر است و این طرح یکی از مطالبات جدی مردم استان به‌ویژه مردم خرم‌آباد است.

ابوطالب شفقت روز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از پروژه راه‌آهن دورود - خرم‌آباد با اشاره به اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های مهم و راهبردی لرستان است، افزود: این طرح در دولت سیزدهم جزو مصوبات سفر رئیس جمهور قرار گرفت و طی یک سال گذشته این طرح ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

استاندار لرستان با بیان اینکه قرارداد ساخت این پروژه سال ۹۱ با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) منعقد و عملیات اجرایی آن همان سال آغاز شد؛ اما در پیچ و خم کمبود اعتبار ماند، افزود: پیشرفت فیزیکی این طرح تا سال ۹۷، حدود ۳۸ درصد بود.

شفقت با اشاره به اینکه از سه مسیر سازمان برنامه و بودجه، مولدسازی و فروش نفت برای تامین منابع پروژه راه‌آهن تلاش‌هایی صورت گرفته است، بیان کرد: فعالیت اجرایی در این پروژه زمان‌بر است.

وی به اجرای ۳۳ کیلومتر تونل در این طرح اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مردم استان انتظار تسریع در روند ساخت این طرح را دارند، از قرارگاه خاتم درخواست بازدید از پروژه را داریم.

شفقت افزود: برای تامین اعتبار ادامه اجرای طرح مراوداتی بین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و دولت بوده و املاکی در قالب مولدسازی در اختیار قرارگاه خاتم قرار داده شده که می‌تواند به ‌مرور از این منابع استفاده کند و این مهم در حال پیگیری است.

شفقت با تاکید بر اینکه حجم اعتبار پروژه بسیار سنگین است، افزود: پیگیر تامین منابع آن هستیم و از گرفتن سهم استان کوتاه نخواهیم آمد.

استاندار لرستان رقم مطالبات قرارگاه خاتم از پروژه راه‌آهن لرستان را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • بررسی روند عملیات اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های امور آب و فاضلاب سلماس
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • ایران جز کشورهای برتر در سدسازی است/ تامین ۹۵درصد تجهیزات آب و فاضلاب
  • تبلیغات و اطلاع‌رسانی از راهکار‌های رونق گردشگری است
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • هیچ فاضلابی در شمال به دریا سرازیر نمی‌شود
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید