Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ اظهارات توسعه‌دهندگان دو میدان اصلی آن یعنی شرکت بی‌پی در میدان نفتی رمیله و شرکت اکتشاف نفت ژاپن (Japex) در میدان الغرافه، حاکی از آن است که دستیابی به میزان تولید بالاتر آن‌طور که به نظر می‌رسد ساده نیست. اگر محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌های ضعیف ناشی از فساد داخلی در سراسر کشور نبود، عراق می‌توانست حداقل ۹ میلیون بشکه در روز را با سهولت تولید کند و حتی تولید ۱۲ میلیون بشکه نفت در روز نیز چندان دور از دسترس نخواهد بود، به نظر می‌رسد حتی دستیابی به هدف ۷ میلیون بشکه نیز در شرایط فعلی دور از انتظار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک، تحت تاثیر سناریوهای سیاهی که در این کشور به جریان افتاده است و ضربه خوردن بازار جهانی نفت در نتیجه شیوع کرونا و توافق کاهش تولید چشم‌انداز خوش‌بینانه‌ای برای افزایش تولید را در افق خود ندارد. به نظر می‌رسد مصائب بی‌پایان اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کماکان بزرگ‌ترین مانع رشد بخش نفت در عراق است.

میدان رمیله؛ قربانی سیاست‌های کاهش تولید و سرمایه‌گذاری

میدان رمیله - که در حدود ۳۰ کیلومتری مرز عراق با کویت واقع شده - همراه با کرکوک‌‌، یکی از مهم‌ترین تامین‌کنندگان نفت این کشور محسوب می‌شود. شرکت بی‌پی در حال حاضر مشغول مذاکره با وزارت نفت عراق بر سر برنامه‌‌های تولید در این میدان است، تا میزان آن را از ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز به ۱/ ۲ میلیون بشکه برساند. سیمون واتکینس، نویسنده معروف و روزنامه‌نگار در وبگاه خبری اویل پرایس طی یادداشتی عنوان می‌کند که برای میدانی با ظرفیتی حدود ۱۷ میلیارد بشکه نفت ذخایر اثبات شده، چنین حجم تولیدی را حتی نمی‌توان نزدیک به مطلوب ارزیابی کرد و رمیله نمونه بارز میدانی است که حتی سرمایه‌گذاری نسبتا اندک نیز می‌تواند افزایش چشمگیری در تولید نفت خام آن داشته باشد. با این حال، زید الیاسری، رئیس بی‌پی در عراق اظهار کرد که این شرکت در حال انجام بحث با وزارت نفت و شرکت نفت بصره در مورد چگونگی ادامه کار است. چرا که وزارت نفت عراق از همه شرکت‌های بین‌المللی نفتی که در این کشور حضور دارند خواسته است هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در سال جاری تا ۳۰ درصد کاهش دهند و با توجه به پایین بودن قیمت نفت، بحث‌هایی درباره مساله زمان‌بندی و جزئیات دیگر وجود دارد. ما در تلاش هستیم تا بتوانیم تولید را به تدریج افزایش دهیم. برنامه اصلی این بود که شرکت بی‌پی سالانه ۱۰۰ هزار بشکه در روز به تولید خود بیفزاید تا در سال ۲۰۲۰ سطح تولید را به بیش از ۳/ ۲ میلیون بشکه در روز برساند، رقمی که از نظر توسعه نفتی کاملا در زمان نسبتا کوتاهی قابل دستیابی است. ریچارد برنز، تحلیلگر انرژی در انرژی آسپکتس معتقد است دلیل اصلی طبق برنامه اولیه پیش نرفتن این طرح، توجه زیاد دولت عراق در زمان نیاز کاهش به رعایت تولید کلی کشور به کمک این میدان بوده است.

علاوه بر این محدودیت‌ها، الیاسری تاکید کرد که سایر فعالیت‌های مربوط به میدان نیز باید به تعویق بیفتد، از جمله پروژه تزریق آب که قرار بود بخشی از پروژه تامین آب مشترک از دریا باشد که شامل برداشت آب دریا از خلیج فارس و انتقال آن به تاسیسات تولید نفت برای افزایش فشار تولید در میدان‌های اصلی نفت عراق باشد. این پروژه قرار بود برآورده‌کننده آرزوهای عراق برای رسیدن به هدف تولید قبلی خود یعنی۲/ ۶ میلیون بشکه در روز تا پایان سال جاری و ۹ میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ باشد و اکنون نیز برای رسیدن به تولید روزانه ۷ میلیون بشکه تا ۲۰۲۵ بسیار مهم است.

ضعف عملیاتی میدان الغرافه را عقب زده است

درباره میدان الغرافه نیز شرکت اکتشاف نفت ژاپن پیش‌تر اعلام کرد که دستیابی به هدف تولیدی ۲۳۰ هزار بشکه در روز، بسیار دیرتر از زمان از پیش تعیین شده خود در پایان ۲۰۲۰ خواهد بود. شرکت جیپکس به‌عنوان پیمانکار این میدان نفتی دلیل عمده کاهش فروش نفت خود را عملکرد ضعیف میدان الغرافه می‌داند، که البته بخشی از این امر به دلیل توافق کاهش تولید اوپک پلاس بوده است. براساس داده‌های صنعتی، عراق در ماه اکتبر ۷۹/ ۳ میلیون بشکه نفت خام در روز تولید کرد که این میزان در توافق‌نامه کمتر از ۸/ ۳ میلیون بشکه در روز تعیین شده بود. البته تولید عراق باید کمتر از این هم می‌شد، چرا که قرار بود عراق در ماه‌های گذشته کاهش تولید اضافه از سهمیه را به عنوان جریمه تخطی از سهمیه تولید مورد موافقت قرار گرفته‌اش را جبران کند.  درسال‌های اخیر فساد بومی، درگیری‌های فرقه‌ای و قومی در کنار عدم حاکمیت واقعی دولت مانع توسعه صنعت نفت عراق شده، اما برای توسعه میدان الغرافه مشکلی ایجاد نشده است. این میدان که تحت کنترل شرکت اکتشاف نفت ژاپن و پتروناس مالزی است با توجه به نیازهای دولت متبوع، از سال ۲۰۰۹ با صدور مجوز دوم خود اجازه تولید و تامین امنیت اضطراری پیدا کرد. از طرف دیگر نیز اجرای طرح ۱۰۰ میلیون دلاری سیستم حمل و نقل نفت به رشد تولید تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز در ۲ میدان الغرافه و بدرا کمک کرد. فاز یک این پروژه تحت نظارت جیپکس و پتروناس شامل ساخت یک خط لوله ۹۲ کیلومتری بود که نفت را از تاسیسات فرآوری مرکزی میدان بدره - که در اختیار شرکت گازپروم نفت روسیه است - به یک انبار ذخیره در ناصریه و پس از آن به ترمینال صادراتی فاو در بصره ارسال کند. روس‌ها ساخت بخش خود را در مارس ۲۰۱۴ به پایان رساندند و فاز دوم خط لوله از مخزن یاماما در میدان الغرافه آغاز شد و در اواخر سال ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۷ به جریان افتاد. در این زمان، الغرافه تولید را از ۶۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۳ و ۱۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۴، به حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسانده بود. آن زمان باز هم تولید در میدان الغرافه افزایش یافت و سپس بار دیگر با ایجاد تاخیرهای فراوان در حفاری‌ها کاهش پیدا کرد. یکی دیگر از مشکلات میدان نفتی الغرافه همواره درگیری‌های قومی و با محلیان بر سر به دست آوردن زمین‌های آنها در منطقه بوده است چرا که بسیاری به هیچ‌وجه حتی حاضر به فروش زمین‌های خود نیستند و این امر به درگیری‌های فرقه‌ای جدی انجامیده است.

نفت و مصائب عراقی

به نظر می‌رسد بحران‌های داخلی در عراق کماکان بزرگترین سد در برابر افزایش تولید نفت و حتی رسیدن به اهداف تولیدی این کشور خواهد بود. چرا که با وجود فساد گسترده از بالاترین مقامات سیاسی و اقتصادی تا بدنه نهادها و تنش‌های جدی سیاسی که این کشور را به صحنه جنگ‌های نیابتی تبدیل کرده است و از قدرت دولت هر روز می‌کاهد، نمی‌توان انتظار داشت عراق روی خوش به خود ببیند. اتکای عمیق و وابستگی اقتصاد این کشور به صنعت نفت در این روزها که تقاضا برای نفت در سراسر جهان فروکش کرده، ضربه عمیقی به جان اقتصاد و جامعه عراق زده است. این کشور مجبور است تخطی‌های متعددی از سهمیه تولید کند تا بتواند درآمدهای دولت بحران‌زده این کشور را اندکی بهبود دهد، اما باید به این امر نیز توجه داشته باشد که همین افزایش عرضه این کشور می‌تواند منجر به کاهش قیمت‌ها و آسیب زدن به درآمدهای همه تولید‌کنندگان باشد. همین هم اهرمی برای فشار عراق بر عربستان شده است تا بتواند در ازای رعایت سهمیه تولید و جبران تخطی از سهمیه، عربستان سعودی به‌عنوان رهبر واقعی اوپک و یکی از پیشگامان اصلی اوپک پلاس را مجاب کند تا به دولت این کشور وام یا کمک مالی ارائه دهد. عراق تا زمانی که فرصت‌های سرمایه‌گذاری به علت ناکارآمدی دولت داخلی، ناامنی‌های فزاینده ناشی از جنگ‌های گروه‌های تروریستی و کشورهای خارجی را تجربه می‌کند و نزاع‌های قومی در آن نقش کلیدی ایفا می‌کنند نخواهد توانست به فکر دستیابی به اهداف بلندپروازانه و رساندن میزان تولید خود به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز باشد، هر چند افزایش تولید با توجه به پتانسیل‌های این کشور به هیچ عنوان کار سختی نیست.

پربیننده ترین آرایش اقتصاد ایران پس از انتخابات آمریکا/ نفت همچنان بر لبه پرتگاه سقوط ماجرای افزایش سرمایه پتروشیمی گچساران و دفاعی که از حقوق سهامداران جزء و مردم منطقه شد/ اعلام آمادگی برای پاسخ به ‌هر ابهام سهامداران حمله به پالایشگاه آرامکو عربستان با موشک قدس۲ سردار دهقان: حادثه نطنز یک خرابکاری صنعتی بود یارانه بنزین حق مردم است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اوپک قیمت نفت نفت تولید نفت نفت خام سهام عدالت میلیون بشکه در روز هزار بشکه در روز میدان الغرافه سرمایه گذاری نظر می رسد کاهش تولید نفت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، کشورهای جهان این روزها بیشتر از هر زمانی از نظر اقتصادی به هم وابسته‌اند، به‌طوری ‌که هر نوع کاهش تولید یا نوسان در تولید یک محصول بلافاصله می‌تواند در سراسر جهان تأثیر بگذارد.

در تازه‌ترین رویداد کاهش تولید کاکائو معضل جهانی ایجاد کرده است، به‌طوری که تحت ‌تأثیر این موضوع قیمت این محصول در یک سال گذشته در سراسر جهان چند برابر شده است و مذاق تولیدکنندگان و علاقه‌مندان شکلات را تلخ کرده است. آن طور که بلومبرگ دیروز گزارش داد، بررسی‌ها از رشد بیش از ۶برابری قیمت جهانی کاکائو حکایت دارد، موضوعی که می‌تواند صنعت شکلات‌سازی‌ دنیا را تحت ‌تأثیر قرار دهد.

سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده میزان تولید کاکائو در سال۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴هزار تنی روبه‌رو خواهد شد. تریستان فلچر، تحلیلگر بازار کالا می‌گوید: زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. اکنون بازرگانان نگران هستند که تولیدکنندگان وارد عقب‌نشینی طولانی‌مدت شوند و دیگر سراغ کاکائو نروند.

سرمایه‌گذاران در راه عربستان

خبرهای دیگر از منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که عربستان در تلاش است تا حجم سرمایه‌گذاری خارجی را برای ساخت شهر جدید نئوم افزایش دهد. نئوم یک شهر جدید مبتنی بر فناوری‌های هوشمند در شمال غربی عربستان است و قرار است وابستگی عربستان به نفت را کاهش دهد و اقتصاد آن را متنوع کند. هزینه این پروژه ۵۰۰میلیارد دلار تخمین زده شده ‌است. بر همین اساس، عربستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است و تازه‌ترین خبرها نشان می‌دهد که صدها بانکدار و سرمایه‌گذار خارجی قرار است در روزهای آینده از پروژه نئوم عربستان بازدید کنند. درواقع سازندگان این پروژه پرهزینه در جست‌وجوی جذب بودجه برای تکمیل آن هستند.

بیشتر بخوانید

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن معادن طلای افغانستان در کانون توجه چینی‌ها

در خبر دیگری از کشورهای منطقه مشخص شد شرکت‌های چینی در تلاش برای سرمایه‌گذاری در معادن طلای افغانستان هستند.

در کابل، مسئولان وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست افغانستان با نشر خبرنامه‌ای در صفحه رسمی این وزارت از دیدار شیخ شهاب‌الدین دلاور با مسئولان یک شرکت تجارتی افغان و شرکای چینی خبر داد.

وی اعلام کرد: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی علاقه‌مندی خود را به سرمایه‌گذاری روی معادن طلا در این کشور نشان داده‌اند.

بانک‌های چینی تحریم می‌شوند

در خبر مهم دیگری، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که ایالات ‌متحده در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی با هدف قطع ارتباط برخی بانک‌های چینی با شبکه مالی بین‌المللی است. پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از حمایت چین از صنایع دفاعی روسیه انتقاد کرده و گفته بود: پکن از طریق تأمین قطعات حیاتی برای تسلیحات، عامل اصلی جنگ مسکو در اوکراین بوده است.

تعطیلی بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا

دولت هلند تصمیم گرفته است با هدف کاهش زمین‌لرزه در شمال این کشور، بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا به نام گرونینگن را برای همیشه تعطیل کند. میدان گازی گرونینگن از اواخر سال ۲۰۲۳ با بخش کمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کرد، چراکه فرایند تولید گاز در این میدان موجب بروز زلزله‌های متعددی در هلند شده و دولت این کشور تلاش می‌کرد با کمتر کردن برداشت گاز، خطر بروز زلزله را کم کند. زلزله‌هایی که تاکنون رخ ‌داده به هزاران ساختمان در هلند آسیب زده است.

کد خبر 847063 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و عربستان عربستان اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • میدان امام (ره) اصفهان جمعه میزبان همایش بزرگ «پهلوان ایرانی»
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی
  • برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند
  • ببینید | حمله هوایی روسیه به برج مخابراتی دومین شهر بزرگ اوکراین