Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@21:11:57 GMT

روحانی به مجلس نیاید لایحه بودجه را نمی‌پذیریم

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۹۰۱۳

روحانی به مجلس نیاید لایحه بودجه را نمی‌پذیریم

به گزارش تابناک به نقل از آنا،‌ حسن نوروزی با تأکید بر اینکه اقدامات متخلفانه ستاد ملی مقابله با کرونا را می‌توان از منظر حقوقی مورد بررسی قرار داد، گفت: اصولاً مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مبنای قانونی ندارد و همه این تصمیمات یک سویه و از طرف برخی از دولتی‌ها است، لذا تصمیمات این ستاد وجاهت قانونی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال در اصل ۳۲ قانون اساسی آمده است که هیچکس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون تعیین می‌کند و در صورت بازداشت موضوع اتهام با ذکر دلایل کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم گردد.

این عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی عدم حضور قوه قضائیه و مقننه در ستاد ملی مقابله با کرونا را یکی از نقاط ضعف‌ ساختاری این ستاد قلمداد کرد و افزود: همچنین براساس اصل ۳۳ قانون اساسی هیچکس را نمی‌توان از محل اقامت خود تبعید کرد و یا از اقامت در محل مورد علاقه ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور کرد، مگر در مواردی که قانون مقرر می‌کند. لذا دولت برای اعلام مواردی نظیر اینکه اگر فردی ماسک نداشته باشد باید جریمه شود و یا اینکه گفته می‌شود اگر کسی از این شهر به شهر دیگری رفت باید جریمه بپردازد، باید مبنای قانونی ارائه بدهد.

وی در توضیح ساخت بسترهای قانونی برای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: دولت برای قانونی کردن چنین تصمیماتی باید لایحه ۳ فوریتی به مجلس بدهد و از مجلس مصوبه بگیرد اما ستاد ملی مقابله با کرونا در تصمیم‌گیری مجلس و قوه قضائیه را نادیده گرفته است.

نوروزی در واکنش به تصمیم اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد جریمه کردن افرادی که ماسک ندارند، اظهار کرد: اصل ۳۶ قانون اساسی می‌گوید حکم مجازات و اجرای آن باید از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد. لذا تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا خلاف اصول مسلم قانون اساسی است. مخالفت تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا با قانون اساسی در شرایطی مطرح می‌شود که رئیس جمهور باید پاسدار قانون اساسی باشد.

این عضو کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه رئیس‌جمهور تلاش می‎‌کند در قالب ستاد ملی مقابله با کرونا از خودش قانونی را بگذراند، درست نیست. همچنین براساس اصل ۷۱ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی می‌تواند در عموم مسائل قانون وضع کند، بنابراین اگر این ستاد مسئله‌ای دارد باید از مجلس کسب تکلیف کند و از مجلس مصوبه بگیرد. نکته دیگر این است که طبق قانون اساسی رئیس جمهور نمی‎‌تواند از خود قانون وضع کند و اعمال هر گونه تصمیمی در کشور باید در قاموس قانون صورت بگیرد و بدون قانون نمی‌توانند هر کاری را انجام دهند.

اگر روحانی به مجلس نیاید لایحه بودجه را نمی‌پذیریم
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لذا معتقدم غیر از مصوبات یکسویه و یکجانبه ستاد ملی مقابله با کرونا که قانونی نیست، باید وقتی در کشور تصمیمی گرفته شود با مشورت سایر دستگاه‌ها این تصمیم اتخاذ شود چرا که ما در زمره کشورهای کمونیستی نیستیم که هر چه رئیس‌جمهور بگوید، بگوییم درست است ما در کشوری هستیم که مجلس در رأس امور است.

در نهایت رئیس جمهور جهت اتخاذ تصمیمات خود باید با مجلس مشورت کند و از این نهاد قانون بگیرد کمااینکه اگر می‌خواهد کمیته‌ای تشکیل بدهد برای آن کمیته هم باید مصوبه بگیرد بنابراین اینکه یکسویه پیش بروند و به هر صورت که بخواهند عمل کنند، برخلاف قانون است.

نوروزی در ادامه به پاسخگویی رئیس‌جمهور در قبال اقدامات خلاف قانون ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد و افزود: باید در رابطه با مصوبات و فعالیت ستاد ملی مقابله با کرونا از رئیس‌جمهور سوال می‌پرسیدیم و پاسخ می‌گرفتیم اما اول کار مجلس است و از طرف دیکر بزرگان به ما توصیه می‌کنند که صبور باشید ولی در نهایت ممکن است رئیس‌جمهور را پاسخگو کنیم. در حال حاضر روحانی به بهانه کرونا به هیچ عنوان به مجلس نمی‌آید اما معتقدیم هنگام تحویل لایحه بودجه باید خود رئیس جمهور به مجلس بیاید در غیر این صورت لایحه را نمی‌پذیریم.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس با اشاره به آمارهای خلاف واقع ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: در حال حاضر هر نوع مرگ و میر در کشور را به کرونا ربط می‌دهند که این درست نیست. می‌توان از متولیان آرامستان‎ها آمار تلفات ماه جاری را با آمار تلفات همین ماه در سال گذشته را دریافت و مقایسه کرد. در حقیقت ملتهب کردن جامعه با دادن این قبیل آمارها عمل اشتباهی است. اگر شهرستان‌های قرمز آمار اموات آبان ماه امسال با سال گذشته را مقایسه کنند، آمار واقعی مرگ و میر مشخص می‌شود. خواهشم از روحانی این است که عاقلانه فکر کند، از قانون اساسی فرار نکند بلکه حافظ قانون اساسی باشد.

وی در پایان تعطیلی کشور را یکی از تصمیمات اشتباه ستاد ملی مقابله با کرونا دانست و یادآور شد: چطور روحانی در برابر کورتاژ و کشته شدن ۶۰۰ هزار جنین در سال، ناراحت نیست اما برای فوت ۴۰ هزار نفر در طول ۱۰ ماه ناراحت است، لذا روحانی باید فکر کند که پیشگیری راحت‌تر از درمان است. آسان‌ترین راه حبس و زندانی کردن افراد در منازل است، خود روحانی حقوقش دولتی است اما مابقی مردم که شغل آزاد دارند، برای امرار معاش چه کاری انجام بدهند؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو وام یک میلیونی کرونا حسن نوروزی ستاد ملی مقابله با کرونا روحانی بودجه محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو وام یک میلیونی کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا مجلس شورای اسلامی قانون اساسی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد

امروز نمایندگان مجلس بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را در دستورکار داشتند که اختلال در سامانه‌های داخلی قوه مقننه، بررسی جداول بودجه را با اختلال مواجه کرد. در این گزارش، جزئیات را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در حالی با دستور کار بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش جداول لایحه بودجه 1403 کل کشور و در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شد که این جلسه بنا به دلایلی با برخی حواشی همراه بود. یکی از این دلایل، تفاوت بررسی لایحه بودجه سنواتی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبانبا مصوبه سال گذشته نمایندگان، بودجه سنواتی برای اولین بار در دو بخش احکام و جداول در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گرفت. در همین راستا بخش مرتبط با احکام لایحه بودجه 1403 همانند سنوات گذشته در نیمه آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شد و نمایندگان نیز پس از بررسی این بخش از لایحه بودجه، آن را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کردند و شورا نیز پیش از اتمام سال 1402 کار بررسی مصوبه مجلس را به پایان رساند و آن را تایید کرد. 

اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم نمایندگان مجلس برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که 11 اسفند ماه برگزار شد، اعلام کاندیداتوری کرده بودند، جلسات مجلس از نیمه بهمن ماه و تحت شعاع انتخابات برای 3 هفته تعطیل شد و همین مسئله موجب شد تا بررسی بخش جداول لایحه بودجه سال 1403 به ابتدای سال جاری موکول شود. 

از سوی دیگر بعد از هک سامانه‌های مجلس در نیمه بهمن سال گذشته، دسترسی‌ها به فایل طرح‌ها و لوایح مجلس مختل شد. پیش از این اداره قوانین مجلس در زمان اعلام دستورکارهای صحن، فایل طرح‌ها و لوایح و اصلاحیه‌های ارجاعی از کمیسیون‌ها را در سایتی با نام پارلیران بارگذاری می‌کرد تا در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. 

با وجود اینکه مشکل دسترسی به سایت‌های مرتبط با مجلس تا حدود زیادی مرتفع شده اما همچنان مشکل برای دسترسی به فایل‌ طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس پابرجا مانده و همین مسئله مشکلات عدیده‌ای را در جلسات اخیر مجلس برای پوشش اخبار صحن از جمله در رابطه با لایحه تجارت و طرح مالیات بر سوداگری برای اصحاب رسانه و حتی نمایندگان مجلس به وجود آورده است.

 با این حال این مشکلات در جلسه امروز مجلس به نحو جدی‌تری بروز و ظهور پیدا کرد.  به طوری که حتی صدای برخی نمایندگان مجلس را هم درآورد. روح‌الله نجابت نماینده شیراز در مجلس در همین رابطه طی تذکری شفاهی گفت: در لایحه بودجه 300 میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سوال این است که مبنای این رقم کجاست؟ طی سال‌های 1400 تا 1402 بیش از چهار همت برای این موضوع در مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.

نجابت در ادامه تذکر خود با اشاره به هک سامانه‌های مجلس در زمان تبلیغات انتخابات تاکید کرد: اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.

وی همچنین خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتورها بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است که می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هر وقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهرا عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت و آمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. با این وجود ما چیزی از سامانه‌های مجلس ندیدیم.

البته استدلالی که روابط عمومی مجلس به آن استناد می‌کند این است که به علت اختلال در سامانه‌های داخلی مجلس، امکان ارسال فایل از این سامانه‌ها به بیرون و اتصال سامانه‌ها به اینترنت هنوز فراهم نشده است. توجیهی که شاید از نظر مسائل امنیتی تا حدی موجه باشد اما به هر حال باید این مسئله به نحوی مرتفع شود چراکه اساساً یکی از اهداف اصلی مجلس برای دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس، افزایش شفافیت در مراحل بررسی بوده اما این مسئله عملاً تحت الشعاع هک سامانه‌های مجلس حتی گاهی به ضدخود تبدیل شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت