Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان بهزیستی گفت: سطح دانش و تحصیلات در افراد دارای معلولیت در ۴۰ سال اخیر رشد چشمگیر و قابل ملاحظه ای را داشته است.

 وحید قبادی دانا در مراسم امضا تفاهم نامه ای که میان سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی منعقد شد، اظهار کرد: هدف ما این است که فرد دارای معلولیت دارای زندگی مستقل همراه با شان و منزلت اجتماعی، در بستر جامعه و در درون خانواده و همراه با ایجاد زمینه برای مشارکت موثر آن در اجتماع را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین امروزه گسترش مراکز شبانه روزی نگهداری افراد دارای معلولیت خدمتی برای جوامع محسوب نمی شود، بلکه میزان حضور افراد دارای معلولیت در درون جامعه و فعالیت اجتماعی آنها است که نشان دهنده ایجاد شرایط مناسب در جوامع است، لذا یکی از اهتمام ویژه های ما در فعالیتها موضوع دسترس پذیری و مناسب سازی جوامع و مبلمان شهری و ساختارهای مختلف بوده است که در این زمینه در ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با دستگاه های مختلف همکاری های نزدیکی را داشتیم. در آخرین جلسه که به میزبانی وزارت آموزش و پرورش بود ما میهمان دکتر حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش بودیم.

وی با اشاره به حوزه توانمندسازی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: هدف ما این است که این افراد به اندازه کافی توانمند شوند. یکی از زمینه های توانمندساز افراد دارای معلولیت موضوع تحصیل آنهاست. حدود ۱۵۸ هزار نفر از افراد دارای معلولیت دانش آموزانی هستند که تحت پوشش خدمات حمایتی و تخصصی و فنی بهزیستی قرار دارند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع توانمندسازی معلولان در اجتماع اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۶۰۰ مجموعه مرکز غیردولتی روزانه برای این افراد فعال است که در سطح کشور به بیش از ۵۰ هزار نفر از این افراد خدمت رسانی می کنند.

وی ادامه داد: خانواده های این افراد نیز در فشار و مضیقه های فراوانی هستند. وقتی فرد دارای معلولیت در یک خانواده است هزینه هایی را بر خانواده وارد می کند که حتی اگر خانواده به لحاظ اقتصادی مشکل نداشته باشد با این هزینه ها به خط فقر نزدیک می شود.

قبادی دانا همچنین با اشاره به همکاری ها و فعالیت های مشترک سازمان بهزیستی با سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی همکاریهای نزدیکی را از سالهای متمادی داشته اند و امید است این تقویت شود و گسترش یابد.

قبادی دانا در ادامه یادآور شد: امروز ویژه کردن، خاص کردن یا ایزوله کردن افراد دارای معلولیت مد نظر نیست و هدف ما تلفیق اجتماعی این عزیزان است. بخشی از دانش آموزان دارای معلولیت که دارای شرایط خاص هستند و امکان حضور آنها در مدارس عادی نیست و در مدارس استثنایی ساماندهی شدند و بخش اعظم آنها در سایر مدارس عادی حضور دارند. تلاش ما این است که شرایطی فراهم شود تا با آموزش و توانمندسازی برای خانواده ها و دانش آموزان به روزی برسیم که اکثریت یا همه این افراد بتوانند در مدارس عادی حضور داشته باشند.

رییس سازمان بهزیستی در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: نیاز است تا در سرفصلهای آموزشی همه دانش آموزان نحوه مواجهه و برخورد با افراد دارای معلولیت و خانواده های آنها به طور مستمر آموزش داده شود و این پذیرا بودن برای این عزیزان به تمام جامعه تعمیم پیدا کند و یا شرایط فیزیکی در مدارس طوری طراحی شود که امکان حضور آنها فراهم شود.

وی معتقد است: امروز شاهدیم که با همه تلاشهایی که انجام شده است این افراد به رتبه های خوب علمی دست پیدا کردند و سطح دانش و تحصیلات در افراد دارای معلولیت در ۴۰ سال اخیر رشد چشمگیر و قابل ملاحظه ای را داشته است. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود بر ایجاد مناسب سازی تجهیزات و امکانات مدارس اشاره و اظهار کرد: همچنین معلمان و کادر مدارس نیز آموزش لازم را ببینند آگاهی و مهارت لازم را برای نحوه مواجهه و برخورد با این عزیزان داشته باشند.

وی یادآور شد: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار نفر از دانشجویان دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در دانشگاه های غیردولتی هستند. طبق قانون برای افرادی که دارای معلولیت متوسط شدید و بسیار شدید هستند و دهک درآمدی آنها، دهک یک تا ۷ است موظفیم شهریه را به طور کامل پرداخت کنیم. همچنین حدود ۲۰۰۰ نفر از دانش آموزان دارای معلولیت که در مدارس دولتی تحصیل می کنند نیز از سال گذشته به عنوان کمک هزینه تحصیلی تشویقی هر ترم مبالغی بر روی کارت بانکی آنها شارژ شد.

وی در ادامه به هدایت تحصیلی افراد دارای معلولیت اشاره کرد و افزود: آموزش و پرورش استثنایی می تواند این زمینه را فراهم کند تا آنها در رشته هایی که می توانند بیشتر موثر باشند هدایت تحصیلی صورت گیرد. البته این همکاری میان سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی در زمینه کارگاه های حرفه آموزی و تولیدی و حمایتی می تواند بهتر صورت گیرد.

 این تفاهم نامه با هدف همکاری در راستای گسترش فعالیت های آموزشی، توانبخشی و حمایتی و تبادل تجارب میان سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی منعقد شد.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان آموزش و پرورش استثنایی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی دارای معلولیت دانش آموزان قبادی دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از رایگان نشدن هزینه سمپاد دهک اول تا چهارم

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،سال گذشته بود که الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام کرد شهریه تحصیل در مدارس سمپاد برای دهک‌های یک تا چهار رایگان شد وی گفته بود امسال درصد جمعیتی که از چهار دهک پایین پذیرفته‌شده‌اند، ۴۵ درصد افزایش یافته و این موضوع خوبی است زیرا همیشه نگرانی بابت پایین‌ بودن درصد دانش‌آموزان سمپاد در دهک‌های یک تا چهار را داشتیم و قرار است 

از میان پذیرفته‌شدگان آزمون ورودی مدارس سمپاد، دهک‌های پایین شناسایی و شهریه آنها رایگان شود. با این همه شهروند خبرنگاری از اجرا نشدن این وعده رییس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان گلایه کرده است.

متن پیام شهروند خبرنگار ما: 

در مرداد ماه ۱۴۰۲ جهت کمک به خانواده‌های طبقات ضعیف‌تر، و رعایت عدالت آموزشی ریاست محترم جمهوری فرمودند دولت هزینه خانوار‌های دهک‌های اول تا چهارم دانش آموزان استعداد‌های درخشان را بر عهده می‌گیرد و هیئت وزیران هم انرا مصوب کرد و وزریر آموزش و پرورش و رییس سمپاد هم انرا تایید کردند ولی الان که ۷ ماه از ان تاریخ می‌گذرد دستورالعمل یا مصوبه برای مدارس سمپاد نیومده و مدارس از ما درخواست شهریه می‌کنند خواهشمند است پیگیری بفرمایید تا مشکل ما حل شود و دستور ریاست محترم جمهور هم بر زمین نماند ممنون -

دیگر خبرها

  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • انتقاد از رایگان نشدن هزینه سمپاد دهک اول تا چهارم
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • طرح جدید آموزش و پرورش ؛ کدام مدارس از 10 شهریور باز می شوند ؟