Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با تصویب کمیسیون اقتصادی تحولات اساسی در ساختار و جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور آغاز می‌شود. به گزارش پول نیوز، محمدرضا پورابراهیمی بیان کرد: در این نشست محورهای مهم طرح اصلاح قانون اوراق بهادار که در دستور کار قرار داشت مورد بررسی قرار گرفت و یکی از محورهای مهم آن اصلاح ساختار بازار سرمایه بویژه ارتقا جایگاه سازمان بورس در تصمیم گیری های اقتصادی کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه در این نشست مباحثی با و محورهای مختلف مطرح شد، تصریح کرد: به دلیل نقش، اهمیت و جایگاه سازمان بورس در عرصه اقتصادی کشور و با توجه به حجم گسترده فعالیت‌ها و اثرگذاری در نظام اقتصادی کشور یکی از بندهایی که در کمیسیون اقتصادی مصوب شد این بود که جایگاه بازار سرمایه از طرق تقویت اصلاح ساختاری سازمان بورس ارتقا یابد.

پورابراهیمی اعلام کرد: نحوه انتخاب رئیس سازمان بورس بر اساس مصوبه و قانون جدید با حکم رئیس جمهوری به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور و با پیشنهاد وزیر اقتصاد و تصمیم هیئت وزیران انجام خواهد شد و این سازمان به عنوان یک عضو فعال در هیأت وزیران نقش ایفا خواهد کرد.

وی گفت: نقش محوری آن (سازمان بورس) در تصمیمات اقتصادی هیئت وزیران خواهد بود که بتواند نقش اصلی و محوری خود را تصمیمات کلان اقتصادی کشور با حضور در هیأت وزیران ایفا کند و ساختار آن شبیه به ساختار بازار پول خواهد شد که محوریت آن بر عهده بازار مرکزی است لذا بازار سرمایه با محوریت سازمان بورس نیز نقش متناظر بانک مرکزی در هیأت دولت ایفا خواهد کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس بخشی از مصوبات امروز کمیسیون، قرار است هیأت مدیره سازمان بورس به صورت غیرموظف و با شرایط ویژه انتخاب شود که حداقل ۱۰ سال سابقه تخصصی و اجرایی در حوزه بازار سرمایه داشته باشند تا با حضور افراد غیر موظف مرتبط امکان اداره هر چه بهتر بازار سرمایه فراهم شود.

وی گفت: موضوع ایجاد مرکز پژوهش‌ها و مطالعات تخصصی بازار سرمایه از دیگر محورهای مهمی بود که در این نشست به آن پرداخته شد که در ساختار جدید بازار سرمایه ایفای نقش خواهد کرد.

پورابراهیمی افزود: موضوع تشکیل ساختار نظارتی جدید در بازار سرمایه نیز یکی از ظرفیت‌های جدید است و در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه مقرر شد ویرایش نهایی در زمینه مصوبات کمیسیون طی چند روز آینده با حمایت مرکز پژوهش‌ها کمیته تخصصی و ناظرین مجلس در شورای عالی بورس و همچنین سازمان بورس عملیاتی شود گزارش نهایی آن ظرف چند روز آینده عملیاتی خواهد شد.

وی افزود: بندهای گزارش اصلاح ساختار در نشست‌های بعدی جمع بندی و نهایی می‌شود و محورهای دیگر صندوق تثبیت بازار و موضوعات مربوط به وظایف بازار گردانان و اقدامات لازم در زمینه تکالیف شرکت‌ها برای حمایت از بازر از محورهای مهم دیگر این نشست بود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت کمیسیون اقتصادی بازار سرمایه اقتصادی کشور سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۴۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، گفت: باید کارگروه‌های تأمین مالی به همت اتاق‌های استانی تشکیل شود تا زمینه استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی فراهم آید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ایران، محمد خاکی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به وضعیت نامناسب منابع مالی بانک‌ها و تلاش آنها روی اعطای تسهیلات تکلیفی، پیشنهاد ایجاد کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور را مطرح کرد. این کارگروه‌ها توان هدایت بنگاه‌ها به سمت استفاده بهینه از منابع بازار سرمایه را دارند.

رئیس اتاق خرم‌آباد  ضمن تأکید بر اهمیت نقش بازار سرمایه در تأمین منابع مالی موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی تصریح کرد: در گذشته واحدهای اقتصادی وابستگی خاصی به منابع بانکی داشتند؛ اما امروز ظرفیت‌های بازار سرمایه به حدی است که می‌توان از میزان اینم وابستگی بکاهیم و سراغ روش‌های جدید تأمین مالی برویم.

به اعتقاد او باید از روش‌های سنتی عبور کرد و به کمک شیوه‌های جدیدی که در سطح دنیا رایج است، منابع موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی را تأمین کنیم.

این فعال اقتصادی ادامه داد: چند سالی است که به دلیل شرایط اقتصادی حاکم، سیاست‌های بانک مرکزی به سمت سیاست‌های انقباضی پیش رفته و همین عامل موجب شده تا بانک‌های عمل نتوانند پاسخ‌گوی نیاز بنگاه‌های اقتصادی و حتی پروژه‌های شهرداری باشند. در واقع بانک‌ها تنها تا 80 درصد منابع خود را می‌توانند در قالب تسهیلات بپردازند و از آنجا که سیاست‌های انقباضی مطرح است، مانند گذشته نمی‌توانند در تأمین منابع بنگاه‌ها نقش بازی کنند.

رئیس اتاق خرم‌آباد، متناسب با کم‌رنگ شدن نقش بانک‌ها در پروسه تأمین مالی و از طرفی نیاز مبرم واحدهای اقتصادی به نقدینگی جدید، پیشنهاد داد: کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور و با حضور نماینده یک شرکت کارگزاری، مدیران سازمان‌های دولتی مربوطه، نماینده شهرداری و نمایندگان اتاق شکل بگیرند و در راستای هدایت صاحبان پروژه‌های تجاری و اقتصادی به استفاده از بازار سرمایه، حرکت کنند.

خاکی تصریح کرد: ظرفیت این کارگروه در این است که متقاضیان منابع مالی را در استفاده از بازار سرمایه راهنمایی کنند تا آنها بتوانند از بهترین و مناسب‌ترین روش تأمین مالی بهره ببرند. از طرفی این کارگروه‌ها باید به صورت استانی فعالیت کنند چراکه صنایع و ظرفیت‌های هر استان با استان دیگر متفاوت است.

رئیس اتاق خرم‌آباد تأکید کرد: دبیرخانه این کارگروه می‌تواند در اتاق و ذیل دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استانی، شکل بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه