۵ آذر ۱۳۹۹
آفت وارداتی از شرق آسیا بلای جان درختان بومی شمشاد شدند
رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: حمله آفت شبپره به درختهای شمشاد در سالهای اخیر رخ داده که در مقاطع زمانی مختلف بخشی از مناطق شمالی کشور را تحت تأثیر قرار داده است. روح الله اسماعیلی، رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتوگو با میزان در خصوص حمله آفت شبپره به درختهای شمشاد گفت: حدود ۱۸ هزار هکتار جنگلهای حفاظت شده منطقه سواد کوه است که دارای چهار منطقه حفاظت شده از جنگلهای هیرکانی شمال را دارا میباشد که دارای گونههای گیاهی و جانوری خاصی میباشد.
رییس اداره محیط زیست طبیعی ادامه داد: گونههای درختی مهم منطقه حیات وحش حفاظت شده سوادکوه راش، ممرز، شمشاد، ملچ، توسکا ییلاقی، پلت، شیردار، انجیلی، آزاد، سیاه تلو و کچف و گونههای اصلی جانوری این منطقه شوکا، مرال، پلنگ، روباه معمولی، شغال، تشی، گراز، خرس قهوه ای، کبک، تیهو، کبک دری، انواع پرندگان شکاری است.
اسماعیلی در خصوص حمله کرمهای شپره به شمشاد را توضیح داد: نتیجه حمله کرم شبپره به درختان شمشاد باعث مکیده شدن شیره، برگ و ساقه درختان و خشک شدن آن میشود و امسال در منطقه سوادکوه با مشاهده برگهای زرد درختان شمشاد در بین برگهای سبز، دیگر قابل مشاهده است.
وی با نگرانی بدلیل خشک شدن درختان شمشاد عنوان کرد: سابقه وجود حمله آفت شبپره به درختان شمشاد در سالهای اخیر برای مناطق شمالی که بهنظر میرسد اقدامات لازم اساسی در این زمینه وجود ندارد و استفاده از سم یا محلول با هزینه بالا از راههای اصلی مقابله مورد نظر است چگونگی استفاده از سم برای درختان شمشاد که در بین سایر درختان و بهصورت پراکنده قرار دارند و اثرات زیانبار سم بر حیات گیاهی و جانوری هم باید مورد توجه باشد.
همچنین افزود: جنگلها بهعنوان یکی از داشتههای استراتژیک مازندران و اثرگذاری ملی جنگلهای مازندران در تولید اکسیژن و موضوع آب و هوا و گردشگری از تدابیر لازم برای مطالعه چرایی، چگونگی و ارائه راهکار مناسب برای مقابله با این آفت است که خسارتهای زیست محیطی و خشک شدن درختان را بدنبال دارد.
رییس اداره محیط زیست طبیعی گفت: بهنظر میرسد ابعاد سوختگی و خشک شدن برگهای شمشاد توسط آفت شبپره که در زمان گرما فعالیت بیشتری دارند و بهعنوان آفتی وارداتی از شرق آسیا بلای جان درختان بومی شمشاد شدند بر ملاحظات زیستمحیطی و توجه بر برنامهریزی بلندمدت و همراه با مطالعه کارشناسی و فنی آفت شبپره و ارائه راهکارهای اثرگذار بهجای اقدامات کوتاهمدت مقطعی برجستگی دارد.
بیشتر بخوانید:
رودخانه کرج در خطر زیست محیطی قرار دارد
انتهای پیام/ برچسب ها: محیط زیست سوادکوه درختان شمشاد
منبع: خبرگزاری میزان
کلیدواژه: محیط زیست سوادکوه درختان شمشاد درختان شمشاد آفت شب پره شب پره خشک شدن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mizanonline.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۰۰۹۵۱۰۸ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
۲ وزارتخانه نورچشمی/ کارکنان کدام وزارتخانه بیشترین مزایا را دریافت می کنند؟
پیامد این تصمیمهای مجلس انقلابی را چه کسی میپذیرد؟
کشف ذخایر جدید طلا در سیستان و بلوچستان
خبر بعدی:
کرونا چگونه بومی میشود؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، از زمان آغاز همه گیری پزشکان و محققان اظهار داشتند کرونا ویروسی که اکنون پاندمی شده ممکن است سرانجام در مسیر کروناویروسهای دیگری قرار گیرد که افراد به آن مبتلا میشوند و روزی به ترکیبی از ویروسهای سرماخوردگی معمولی در کودکان ملحق شود.
متخصصان در مطالعه جدید خود به چگونگی وقوع این پدیده پرداخته و اینکه چگونه واکسیناسیون گسترده میتواند بر چرخه طبیعی آن تاثیر بگذارد.
محققان آمریکایی اظهار داشتند: چرخه این انتقال ممکن است از چند سال تا چند دهه طول بکشد و به این بستگی دارد که پاتوژن یا همان عامل بیماری زا با چه سرعت منتشر شود.
همه گیری فعلی احتمالا تا جایی که میتوانسته کشنده است، زیرا ویروس جدید است و بر افرادی که هیچ مصونیتی نسبت به آن ندارند تاثیر میگذارد. همچنین این ویروس در افراد مسن، وخیمتر خود را نشان میدهد، زیرا بدن آنان نمیتواند همچون کودکان با ویروسهای جدید مقابله کند.
اما این ویروس مشابه با چهار کروناویروس دیگر است که موجب بروز علائمی میشود که در اکثر افراد بدتر از سرماخوردگی معمولی نیست.
مطالعات مربوط به واکنش ایمنی بدن نشان میدهد: ایمنی که میتواند به طور کامل جلوی عفونت را بگیرد به سرعت کاهش مییابد. اما افراد در عین حال دارای ایمنی "باقی مانده" هستند که از بدن در برابر بیماریهای شدید محافظت میکند. درصورتیکه ویروس آزادانه گردش داشته باشد بومی شده و به طور دائمی در میان جمعیت جای میگیرد.
به نقل از شبکه خبری سی ان ان، بنابر فرضیه این محققان، زمانیکه ویروس وارد فاز بومی شده و در معرض قرار گرفتن اولیه در دوران کودکی است کروناویروس دیگر عامل بیماری زایی بیش از یک سرماخوردگی معمولی نخواهد بود.
پربیننده ترین اگر تمام روز مینشینید، ۸ماده غذایی را حتما بخورید! کلسترول و تری گلیسیرید چه فرقی با هم دارد؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۱۰/۲۷) چطور طول دوره سرماخوردگی را کوتاه کنیم؟ مرگ بیش از ۲۰نفر پس از تزریق واکسن فایزر