Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر ذوق زدگی دولت برای بازگشت آمریکا به برجام و ایجاد زمینه هایی برای انجام گفت‌وگو و مذاکره در این زمینه، گفت:  در بحث برجام قراری برای مذاکره دو جانبه با آمریکا وجود نداشته که بخواهد مجددا برگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه مذاکرات در بحث هسته ای یک فرآیند جمعی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای گروه 1+5 بود.

نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس با بیان اینکه ذوق زدگی برای مذاکره با آمریکا مورد قبول مجلس شورای اسلامی نیست، گفت: بحث مذاکره با آمریکا مطرح نیست و هیچ سیگنالی دال بر مذاکره نباید ارسال شود  چرا که ایالات متحده آمریکا یکجانبه از توافق بین المللی خارج شده است، نقض توافق بین المللی و قطعنامه شورای امنیت کرده،  باید نسبت به این توافق بین المللی پاسخگو باشد و به توافقات برگردد.

این نماینده مجلس تاکید کرد:اگر ایالات متحده آمریکا در دوره دولت " بایدن " تمایل به بازگشت به برجام دارد امری است که به خودشان ربط دارد، در واقع آنها می خواهند به تعهدات بین المللی برگردند که مکملش این خواهد بود که تمام تحریم ها علیه ایران برداشته شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مسئولین جمهوری اسلامی و دولت، این آگاهی و دقت نظر را دارند که بحث مذاکره با آمریکا مطرح نبوده و می دانند که با آمریکا مذاکره نداریم. چرا که مشکل ما با آمریکا فقط برجام نیست تا بخواهیم با مذاکره آن را رفع کنیم، مشکل ما با ایالات متحده ریشه ای و تاریخی است. این مشکل از زمان کودتای 28 مرداد تا اقدامات و جنایت هایی که در ابتدای انقلاب اسلامی و سال‌های بعد از آن علیه جمهوری اسلامی و ملت انجام داده است.

گلرو در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت،  اظهار داشت: بنابراین نمی توان موضوع ایران و آمریکا را در بحث برجام و خروج از برجام تقلیل داد و گفت اگر آقای بایدن به تعهداتش در برجام برگشت ما هم مذاکره کنیم.

وی افزود: مسائل ما با آمریکا کلان و گفتمانی و در چارچوب تقابل دو روایت جهانی است. ما با سیاست های امپریالیستی، جنایت ها، سلطه طلبی ها و یکجانبه گرایی های آمریکا در دنیا مخالفیم و تقلیل سطح روابط ایران و آمریکا در یک بحث صرفا هسته ای و موضوع برجامی امر اشتباهی است و باید توجه داشته باشیم روابط ما با آمریکا پیچیده بوده و نباید هیچ ذوق زدگی در قبال رفتن کسی  و آمدن کسی داشته باشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هر چند که ما از شکست مفتضحانه و سنگین ترامپ به عنوان کسی که  نگاه نژاد پرستانه و رویکرد یکجانبه در سطح بین المللی  دارد، از سوی دیگر قاتل سردار سلیمانی بوده خرسندیم. ترامپ بعد از دوره ریاست جمهوری به دلیل جنایت های بی شماری که انجام داده است از جمله ترور سردار سلیمانی باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد و محاکمه شود .

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بازگشت آمریکا به برجام مذاکره آمریکا بایدن مذاکره گلرو بازگشت آمریکا به برجام بین المللی ذوق زدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۵۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی نوشت؛

مجلۀ آمریکایی تایم در گفت‌وگویی اختصاصی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا از او دربارۀ برنامه‌های دورۀ دوم در صورت پیروزی پرسیده است. از این مصاحبه چنین برمی‌آید که از آنچه در دورۀ اول انجام نداده نه‌تنها پشیمان نیست که قصد دارد با قاطعیت ادامه دهد و این بار بی‌ملاحظات قبلی و حتی سخن از تلافی هم به میان آورده است.

بازگشت ترامپ به‌عنوان یکی از جدی‌ترین خطرات برای اروپا هم مطرح شده و از این رو تنها ایران در معرض تهدید او قرار ندارد و اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت او قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست.

مهمترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیاندیشند:

نخست اینکه به احتمال زیاد تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. حال با تسلیح و تجهیز بیشتر یا توافق با روسیه اما این وضع بعید است ادامه یابد. در این حالت ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند هم‌زمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند و محدودیت‌های بندر درگیر جنگ را جای دیگر باید جبران کنند. پس مهمترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد آن هم نه به خاطر منتفی شدن برجام که به سبب تعیین تکلیف جنگ اوکراین.

نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلوست و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. چگونه؟ اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد: اوکراین.

به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این بود که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد.

دکتر ابراهیم یزدی و شیخ محمد منتظری نمایندگان تهران و نجف‌آباد تأکید داشتند استمرار ریاست‌جمهوری جیمی کارتر به سود ماست نه روی کار آمدن رونالد ریگان ولی تفکری که باور داشت تفاوتی با هم ندارند رفتاری وارونه داشت و کاری کردند که نه‌تنها ازاین برگ به سود ایران و کارتر استفاده و او وام‌دار جمهوری اسلامی در دوره دوم نشود بلکه به عکس درست روزی گروگان‌ها در فرانکفورت تحویل فرستادگان واشنگتن شدند که پیروزی ریگان مسجل شده بود و در پی آن سه دورۀ پیاپی کاخ سفید در اختیار جمهوری‌خواهان بود (دو دوره ریگان و یک دوره بوش پدر).

در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند اما باید برای فردای احتمالی ترامپ سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد و اگر نه برتری که انتفاع. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است.

مهمترین مراقبت و هوشیاری وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر. مراد از سه گل در اینجا برتری در سیاست خارجی و تغییر موازنه قدرت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902918

دیگر خبرها

  • درس پسندیده معلم رامیانی به دانش آموزان خود
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • بازگشت حجاج خوزستانی از بیت الحرام به فرودگاه بین‌المللی اهواز
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!