Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


اهدای شمشمیر چرچیل به استایل در تهران

«کنفرانس تهران / Tehran Conference» با اسم رمز «یوریکا / Eureka» با شرکت وینستون چرچیل، فرانکلین دلانو روزولت، و ژوزف استالین از 6 تا 9آذرماه 1322 مصادف با 28 نوامبر تا یک دسامبر 1943 به صورت سرّی و محرمانه در سفارت شوروی در تهران، پایتخت ایران برگزار شد تا سران بریتانیا، آمریکا و شوروی درباره سرنوشت جنگ جهانی دوم تصمیم گیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کنفرانس از این جهت سرّی بود که آلمان‌ها در صدد ترور رهبران سه کشورِ درگیر در جبهه مقابل متحدین بودند. هیتلر خود به یک افسر آلمانی به نام سرهنگ کنراد زینر مأموریت ترور را واگذار کرد. نام این عملیات را هم آلمان‌ها «عملیات پرش بلند» نام نهادند. مهم‌ترین توافقی که در این کنفرانس به‌دست آمد، دربارهٔ گشایش جبهه در غرب اروپا بود. در خلال این کنفرانس، در روز 29 نوامبر، چرچیل به جهت شجاعت و دلاوری نیروهای ارتش شوروی در پاسداری از شهر استراتژیکِ استالینگراد، یک شمشیر را که به شمشیر استالینگراد شهرت یافت، به استالین اهدا کرد. تصاویر رنگی نادر از این رویداد را از این کنفرانس که بدون هماهنگی با ایران برگزار شده و محمدرضا پهلوی به عنوان شاه ایران تنها ناظر آن بود را در تابناک می‌بینید.

 

 

چوگان بازی در میدان نقش جهان اصفهان

میدان نقش‌ جهان اصفهان یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری ایران و جهان است، دیدن اسب و گاری در این میدان کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما روزگاری این میدان زمین بازی چوگان بود.در این ویدیو خیلی قدیمی بخش‌هایی از بازی چوگان در میدان نقش جهان اصفهان را می‌بینید.

 


ساخت خمپاره 60 میلیمتری در یک ماه توسط شهید چمران

مهدی چمران از خلاقیت‌های شهید دکتر مصطفی چمران در زمان جنگ تحمیلی می‌گوید. او نخستین گام‌های تولید تسلیحات در ایران از جمله ساخت خمپاره 60 میلیمتری در طول یک ماه، ساخت زیردریایی‌های کوچک و... را در دوران حیات برادرش در ابتدای جنگ ایران و عراق تشریح می‌کند. این روایت تاریخی را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 


بمبئی در دهه شصت و هفتاد قرن بیستم

«مومبای / بمبئی / Mumbai / मुंबई» پایتخت ایالت ماهاراشترا از مهم‌ترین شهرهای کشور هند است. بمبئی در زبان هندی به معنای ساحل خوب است. این نام را استعمارگران پرتغالی بر این شهر نهادند. نام این شهر در سال 1996 به «مومبای» تغییر یافت که نام یکی از خدایان زن هندی است. اما در خارج از هند، این بندر بزرگ همچنان به بمبئی معروف است. قدمت بمبئی به 600 سال پیش از میلاد مسیحی بازمی‌گردد که آثار نخستین ساکنان آن کشف شده است. بمبئی در واقع از هفت جزیره تشکیل شده است. این هفت جزیره، طی دوران حضور انگلیس در هند، از طریق یک پروژه مهندسی به نام «هورنی بلاد / Hornby Vellard» در سال 1782 تبدیل به یک شهر واحد شد. هفت جزیره به نامهای زیر شناخته شده‌اند که نامشان بر گرفته از نام حاکمان، ایزدان و... است: «بمبئی / Bombay»، «پارل / parel»، «مازاگون / mazagaon»، «ماهیم/ Mahim»، «ورلی/Worli»، «زنان سالخورده/Old woman» و «کلابا/colaba». هند و بمبئنی به عنوان یکی از نقاط کلیدی آن، در طول تاریخ بارها میان امپراتوری‌ها دست به دست ‌شد و در نهایت در 15 آگوست 1947 از امپراتوری بریتانیا، استقلال یافت.آنچه اکنون از بمبئی در تابناک می‌بینید تصاویری متعلق به دو دهه پس از استقلال هند است و در سه مقطع 1962، 1964، 1973 ثبت شده است که فضا و حال و هوای این شهر را در دهه‌های شصت و هفتاد قرن بیستم میلادی به تصویر کشیده است.

 


کهن‌ترین چنار پایتخت در تاریخی‌ترین نقطه تهران

مردم کوچه و بازار تهران برای امام‌زاده یحیی (ع) بقعه‌‌ای ساختند تا قدیمی‌ترین محله تهران در کنار این گنبد و بارگاه شکل بگیرد. این محله بخشی از محدوده بزرگ عودلاجان قدیم تهران است که از خیابان ناصرخسرو تا خیابان ری امتداد داشت و میزبان کهن‌ترین چنار تهران، شهر چنارستان‌ها است. این روایت را درباره کهن‌ترین چنار پایتخت در تاریخی‌ترین نقطه تهران می‌بینید.

 


اقامت رومی‌ها در 100 کیلومتری پایتخت

هم ‌ايرانی‌اند هم اروپايی، هم فارسی مي‌دانند هم تركی؛ صورتشان هم شبيه آريايی‌هاست، هم شبيه گلادياتورها و وايكينگ‌ها، قدشان بلند است و مهربانی‌شان همچون محبت مردم ايل به مهمان‌ها. مسلمان شيعه‌اند، كارشان دامداری و كشاورزی؛ به سبک همه روستاييان، مرغ و خروس و غاز هم نگه می‌دارند. روستای زرگر در 30 کیلومتری قزوین و 100 کیلومتری تهران، در شهرستان آبیک قرار دارد و این مردمان آنجا ساکنند. به روایتی در جنگ بین ایران و روم، 200 نفر از رومانوها به دست پادشاه ایران اسیر شدند و چون اندام‌های قوی داشتند، مورد عفو قرار گرفته و در نزدیکی شهر قزوین ساکن شده‌اند. این روایت را درباره انسان‌های برجای مانده از یک رویداد تاریخی می‌بینید.

 


قبرستان ممنوعه تهران خانه ابدی چه کسانی است؟

اوانس اوهانیانس نخستین کارگردان ایرانی، ولادیسلاو هورودکی معمار لهستانی، آنتوان سوریوگین عکاس گرجی-ارمنی، نیکلای مارکف معمار روس تبار، آلفرد ژان باتیست لومر موسیقی دان فرانسوی و سازنده اولین سرود ملی ایران در دوره قاجار و کنت دومونت فرت مستشار اتریشی و اولین رئیس پلیس ایران از جمله دفن شدگان در قبرستان ارامنه هستند؛ قبرستانی که ورود به آن اکنون به سادگی ممکن نیست و به قبرستان ممنوعه تهران مشهور شده است. این روایت را از فراز و درون این قبرستان می‌بینید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی وام یک میلیونی کرونا محمد خادم بسته ویدیویی چرچیل استالین چوگان خمپاره محدودیت های کرونایی وام یک میلیونی کرونا محمد خادم جهان اصفهان میدان نقش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۷۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز

انجمن‌های علمی دانشجویی مدیریت، روانشناسی و استارتاپ دانشگاه شهید چمران اهواز در نظر دارد هر هفته در دانشکده اقتصاد این دانشگاه سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار را برگزار کند.

به گزارش ایسنا، اولین جلسه از سلسله برگزاری این کارگاه ها فردا یکشنبه از ساعت ۹ تا ۱۲ با تدریس میلاد الاسوند، مخترع چندین اختراع ملی و بین‌المللی، مشاور ثبت اختراع و مالکیت فکری ایده های تجاری و کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار برگزار می شود.

روش های طراحی خدمات و محصولات جدید، تکنیک‌های ایده پردازی روز دیاگرام دانکر، اسکمپر، تریز و ایده پردازی برای ثبت اختراع از جمله سرفصل های این کارگاه است.

همچنین دومین جلسه از سلسله برگزاری این کارگاه‌ ها با تدریس عبدالهادی درزیان عزیزی؛ عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور کسب و کار دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴ در دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می شود.

 راه اندازی کسب و کار از ایده تا پدیده، ارزیابی ایده کسب و کار، مدل های کسب و کار و انواع آن، بوم کسب و کار و تمرین و جمع بندی از جمله سرفصل های این دوره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!
  • آیت‌الله خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران: حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است/ دشمنان ما در هر نقطه جهان که هستند بدانند رژیم صهیونیستی نابود شدنی است
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • اصفهان، اقلیم معناست
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان