Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@02:26:13 GMT

طرح مالیات بر خانه‌های خالی اصلاح شد

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۸۲۳۸

طرح مالیات بر خانه‌های خالی اصلاح شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، طرح اصلاح ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم در دستور کار روز چهارشنبه صحن علنی مجلس قرار گرفت و نمایندگان با اصلاح این طرح موافقت و بندهای الحاقی آن را تصویب کردند.

نمایندگان مقرر کردند: واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون) خانه خالی شناسایی شوند چنانچه بیش از دوازده ماه از پایان عملیات ساخت (برای واحدهای نوساز) یا بیش از شش ماه از آخرین نقل و انتقال یا آخرین زمان سکونت (برای واحدهای غیرنوساز) گذشته باشد، در سال نخست مشمول مالیاتی به ازای هر ماه دو برابر ارزش اجاری ماهانه ملک می شود که این مالیات در سالهای بعد، ۵۰ درصد بیش از سال قبل خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مالیات از سال دوم اجرا، مشمول تمام شهرها خواهد شد.

بر اساس تبصره یک این اصلاحیه، تعیین ارزش اجاری ماهانه املاک بر اساس موضوع ماده ۵۴ این قانون صورت خواهد گرفت و سازمان امور مالیاتی مکلف است حداکثر سه ماه پس از تصویب این قانون و در سنوات آتی هر سال، ارزش اجاری املاک را به روزرسانی نماید. مالیات موضوع این ماده شامل هزینه ها و استهلاکات صدر ماده ۵۳ و معافیتهای موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ این قانون نمی شود.

بر اساس تبصره ۲، وزیر راه و شهرسازی مکلف است حداکثر یکماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، امکان برقراری پیوند میان کدملی اشخاص (یا کد شناسایی اتباع غیر ایرانی) و کدپستی واحدهای مسکونی را در سامانه ملی املاک و اسکان به صورت خوداظهاری برای کلیه املاک (اعم از دارای سند رسمی، عادی و وکالتی) فراهم نماید. کلیه اشخاص مکلف اند ظرف دو ماه، اطلاعات کد ملی خود و کد پستی واحد مسکونی را (به همراه بارگذاری اسناد مثبته ملکی یا اجاری یا غیره) در سامانه وارد نمایند تا مشمول مالیات بر خانه خالی نشود. آن واحد مسکونی که سرپرست خانوار، کدملی افراد تحت تکلف خود را ذیل آن ابراز می کند، سکونتگاه اصلی خانوار به شمار می آید.

نمایندگان در تبصره ۳ این ماده مقرر کردند: سرپرست خانوار به ازای همسر و هر فرد تحت تکفل بالای ۱۸ سال خود می تواند یک کدپستی دیگر نیز به عنوان سکونتگاه فرعی معرفی نماید که از مالیات موضوع این ماده معاف خواهد بود. برخورداری از معافیت منوط به ثبت اطلاعات در سامانه طی مهلت تبصره ۲ است.

بر اساس تبصره ۴، واحدهای مسکونی که به حکم مراجع قانونی ذیربط امکان فروش یا اجاره را ندارند یا قابل سکونت نیستند، تا زمان اعلام حل و فصل دعاوی یا قابل سکونت شدن، مشمول مالیات موضوع این ماده نمی شوند.

نمایندگان در تبصره ۵ مقرر کردند: در خصوص املاک مسکونی مشاع حسب مورد میزان سهم الشرکه، مالکان مشمول مالیات موضوع این ماده خواهند شد.

بر اساس تبصره ۶ این ماده، اشخاص مشمول این قانون مکلفند تغییر محل سکونت یا تغییر مالکیت واحد مسکونی خود را حداکثر ظرف ۱۵ روز در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نمایند. در صورت احراز تخلف در ثبت اطلاعات در سامانه یا عدم مراعات مفاد این تبصره، اشخاص مشمول جریمه ای معادل ۲ برابر مالیات بر خانه خالی در سال اول خواهند بود.

نمایندگان در تبصره ۷ این ماده تصویب کردند: داده‌های اظهارشده در سامانه ملی املاک و اسکان به معنای مالکیت افراد نخواهد بود و مبنای مالکیت جهت استفاده در دستگاه های اجرایی یا محاکم قضایی نمی باشد.

بر اساس تبصره ۸ این ماده، دستگاه های خدمت رسان مکلف اند ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، به منظور ارائه خدمات زیر به متقاضیان، محل سکونت ثبت شده آن ها را صرفاً از سامانه املاک و اسکان، استعلام نموده و آن را ملاک ارائه خدمات قرار دهند:

استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان برای دستگاه های اجرایی، شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات اعتباری رایگان خواهد بود.

نمایندگان در تبصره ۹ این ماده مقرر کردند که وزارتخانه های نیرو و نفت مکلف اند ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، حسب اعلام سامانه نسبت به تخصیص یارانه مصرف برق و گاز صرفاً به سکونتگاه اصلی ثبت شده در سامانه ملی اقدام نمایند و در خصوص سایر اشخاص یا سکونتگاه غیراصلی، بالاترین پلکان قیمت این حاملها را مبنا قرار دهند. با تغییر محل اقامت فرد مشمول، یارانه های مذکور به محل اقامات جدید افراد منتقل می گردد. وزیر نیرو و وزیر نفت مسئول حسن اجرای این تبصره هستند.

بر اساس تبصره ۱۰، وزارت راه و شهرسازی مکلف است اطلاعات مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص واحدهای مشمول مالیات این ماده را به صورت برخط در اختیار این سازرمان قرار دهد. سازمان امورمالیاتی کشور موظف است مطابق فصل هشتم این قانون مالیات متعلقه را به مالک واحد مذکور ابلاغ نماید. مالک واحد خالی مکلف است تا سه ماه پس از ابلاغ، مالیات متعلقه را به نحوی که سازمان امور مالیاتی تعیین می کند، پرداخت نماید. تاخیر در پرداخت مالیات، ماهانه مشمول جریمه ۴ درصد مالیات متعلقه خواهد بود. وزیر امور اقتصادی و دارائی مسئول حسن اجرای این تبصره است.

در تبصره ۱۱ آمده است: وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حداکثر یک ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، دستورالعمل نحوخ پیشبرد سامانه، ثبت و صحت سنجی اطلاعات اظهار شده توسط افراد و شیوه دسترسی سایر دستگاه ها به این سامانه را تدوین و ابلاغ نماید. همچنین کلیه دستگاه های اجرایی مکلف اند بنا به درخواست وزارت راه و شهرسازی اطلاعات مورد نیاز جهت تکمیل و به روزرسانی را در اختیار سامانه ملی املاک و اسکان کشور قرار دهند. وزیر راه و شهرسازی مسئول حسن اجرای این ماده (جز تبصره های ۸ ، ۹ و ۱۰) است.

پربیننده ترین قیمت مسکن در تهران/ با ۲ میلیارد کجای پایتخت می‌توان خانه خرید؟ قیمت مسکن در ارزان‌ترین منطقه تهران (جدول معاملات یک ماه اخیر) نرخ‌های عجیب مسکن در قلب تهران! با ۳ میلیارد کجای تهران می‌توان خانه خرید؟ خبری مهم برای متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن مالیات مجلس شورای اسلامی مسکن خانه خالی مالیات مسکن سهام عدالت سامانه ملی املاک و اسکان نمایندگان در تبصره راه و شهرسازی بر اساس تبصره سامانه ملی مشمول مالیات سازمان امور مقرر کردند مکلف اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۸۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک

در یکصد و پنجاه و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز طرح افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا و تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک شهرداری شیراز به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، یکصد و پنجاه و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز عصر یکشنبه _ شانزدهم اردیبهشت_ با یک نطق، چهار لایحه دو فوریتی و تصویب سه طرح با حضور ۱۳ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شد.

در این جلسه طرح الزام انجام مطالعات اثر سنجی ترافیکی قبل از صدور پروانه ساختمانی کاربری‌های ترافیک زا ارسالی از کمیسیون‌های حمل و نقل و ترافیک و عمران و شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورا بررسی و به تصویب رسید.

بر اساس ماده واحده این طرح شهرداری شیراز مکلف است به منظور بررسی پیامدهای ترافیکی اجرای طرح‌های شهری و ساخت و سازها، هرگونه صدور مجوز یا پروانه عملیات ساختمانی برای انواع ساختمان‌ها و کاربری‌های مهم و مؤثر در حمل و نقل و ترافیک (جدول یک پیوست دستورالعمل) اعم از خصوصی، عمومی یا دولتی، هر گونه الحاق به محدوده‌های شهری، تغییر کاربری اراضی، طرح‌های ویژه و همچنین طرح‌های توسعه موضعی و موضوعی که منجر به طرح در کمیسیون ماده پنج و یا کارگروه امور زیر بنایی می‌شوند را منوط به ارائه مطالعات اثر سنجی ترافیکی ناشی از احداث ساختمان و اخذ تاییدیه از کمیته فنی پیش بینی شده طبق دستورالعمل پیوست ممهور به مهر شورا نماید.

در تبصره این طرح آمده است؛ میزان تأثیر گذاری این مصوبه بایستی بعد از گذشت مدت زمان حداکثر یکسال پس از تصویب نهایی و ابلاغ مورد ارزیابی مجدد در کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران و کمیسیون شهرسازی و معماری شورا قرار گیرد.

در ادامه همچنین لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز در خصوص احداث سوله خوابگاهی اندرزگاه نسوان زندان عادل آباد با حضور اعضای شورا به تصویب رسید و بر اساس ماده واحده این لایحه به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود نسبت به تأمین اعتبار احداث سوله خوابگاهی اندرزگاه نسوان زندان عادل آباد تا مبلغ ۳۰ میلیارد ریال از محل بودجه عمرانی سال ۱۴۰۳ شهرداری منطقه پنج اقدام نماید.

دیگر لایحه دوفوریتی تصویب شده شهرداری شیراز در این جلسه در خصوص همکاری شهرداری شیراز با فرمانداری در برگزاری انتخابات بود که بر اساس ماده واحده این لایحه دو فوریتی به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود، نسبت به هزینه کرد تا مبلغ ۵۰ میلیارد ریال جهت پذیرایی عوامل اجرایی و پرداخت هزینه اعزام خودروهای سواری، وانت، اتوبوس و مینی بوس در جهت همکاری در برگزاری هرچه باشکوه‌تر مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت اقدام کند.

در ادامه این جلسه همچنین طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک شهرداری به تصویب رسید و بر اساس ماده واحده این طرح به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود با رعایت آئین نامه مالی و معاملاتی شهرداری‌ها، بدهی‌های شهرداری اعم از اصل و فرع تسهیلات و اوراق مشارکت که سررسید آنها تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۴ می‌باشد را از طریق تهاتر با املاک پروژه‌های نیمه تمام حاصل از فروش و انتشار اوراق مشارکت، پروژه‌های مشارکتی شهرداری، زمین، املاک مسکونی یا تجاری و سایر کاربری‌ها با عنوان تعیین تکلیف بدهی‌های سنواتی تا قبل از برنامه (وام، اوراق و پیمانکاران) تسویه کند.

در تبصره این طرح آمده است؛ شهرداری مکلف است گزارش املاک تهاتر شده موضوع مصوبه را به کمیسیون برنامه، بودجه، امور حقوقی و املاک شورا ارائه کند.

در ادامه این جلسه لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز، در خصوص تهیه و تدوین آئین نامه طرح مسجد و محله محوری به تصویب رسید.

مشارکت در برگزاری همایش تجلیل از معلمان شهر شیراز دیگر طرح تصویب شده در این جلسه بود و بر اساس ماده واحده این طرح شهرداری شیراز مکلف شد حداکثر به میزان ۵۰ میلیارد ریال از محل ردیف‌های مرتبط در مراسم بزرگداشت مقام معلم صرفاً جهت اهدا هدایا به معلمین برتر و ممتاز شهر شیراز با اداره کل آموزش و پرورشی استان فارس مشارکت کند.

در این جلسه همچنین طرح کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، در خصوص تابلوهای سنجش و اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا به تصویب رسید و بر اساس ماده واحده این طرح شهرداری شیراز مکلف است حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه با همکاری دستگاه‌های متولی و با در اختیار قرار گرفتن کلیه تابلوهای سنجش و اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا دیگر دستگاه‌های متولی در سطح شهر، نسبت به یکپارچه سازی سامانه‌های آلایندگی هوا _صوت به صورت مدیریت واحد در شهرداری اقدام کند.

در تبصره این طرح تصویب شده آمده است؛ شهرداری شیراز مکلف است با توجه به پهنه و وسعت شهری و با هدف ایجاد گفتمان شهری و اطلاع رسانی گسترده، نسبت به افزایش تابلوهای سنجش و اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا اقدام کند.

در پایان این جلسه همچنین طرح تشویقی مدیریت بهره برداری از مجتمع بازار پروتئین تصویب شد و بر اساس ماده واحده این طرح به شهرداری اجازه داده شد، نسبت به راه اندازی و بهره برداری مجتمع بازار پروتئین بر اساس شرایط تشویقی اقدام کند.

کد خبر 750908

دیگر خبرها

  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • جزئیات دور جدید فروش خودرو‌های وارداتی
  • آغاز دور جدید فروش خودروهای وارداتی در سال جدید + جزئیات | ثبت نام جدید انجام می‌شود؟
  • آغاز دور جدید فروش خودروهای وارداتی در سال جدید + جزئیات
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم