Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@10:31:28 GMT

پاسکاری سرخابی‌ها در زمین بورس

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۸۸۳۴

به گزارش بورس تابناک، حتی رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی در تابستان اعلام کرد که استارت واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال تا مرداد ماه زده می‌شود. وزیر ورزش و جوانان نیز مدت‌هاست از عرضه سهام استقلال و پرسپولیس می‌گوید. اتفاقی که با اما و اگرهای بسیاری مواجه است. مسعود سلطانی‌فر در مورد واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی معتقد است بین صاحب‌نظران اقتصادی، ورزشی و مدیران کشور و دولت اجماع خوبی وجود دارد، این در حالی است که پیشکسوتان سرخابی‌ها واکنش‌های متفاوتی نسبت به این اظهارات نشان می‌دهند و بر این باورند که واگذاری نمایشی، گره مشکلات دو تیم را باز نمی‌کند اما شواهد حاکی از آن است که وزیر ورزش عزم خود را برای واگذاری این دو تیم جزم کرده تا این اتفاق در زمان وزارت خودش بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو او هر از گاهی جلساتی را برگزار می‌کند و وعده وعیدهایی را به هواداران آنها می‌دهد. او چند روز قبل نیز از مردم خواست با خیال راحت به دنبال خرید سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بروند و اعلام کرد که هم رئیس‌جمهور و هیات وزیران و هم مردم، ورزشکاران و قهرمانان با این اتفاق بزرگ ورزش ایران موافق و همگام هستند. این در حالی است که قرار بود آبان ماه سال جاری ابتدا مجمع پرسپولیس و پس از آن مجمع استقلال برگزار شود اما خبری از برگزاری مجمع دو تیم نیست و مشخص نشده چه زمانی مجامع  آنها برگزار می‌شود.

برنامه مهم آقای وزیر

بعد از روی کارآمدن مسعود سلطانی‌فر به‌عنوان وزیر ورزش و جوانان مهم‌ترین برنامه او واگذاری دو تیم پرطرفدار پایتخت بود و با وجود اینکه بازیکنان و پیشکسوتان سرخابی‌ها در مورد نحوه واگذاری و احتمال دخالت دولت در امور تیم‌شان انتقاداتی داشتند، اما وزیر ورزش در پاسخ به منتقدان این واگذاری پرحاشیه بارها اعلام کرد که بعد از خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس، دولت و وزارت ورزش و جوانان دخالتی در اداره دو تیم ندارند و عمدتا به‌صورت ارشادی با تشویق سرمایه‌گذاران حمایت خود را برای پایدار شدن روند خصوصی‌سازی دو تیم به‌صورت مشروط و موقت ادامه می‌دهد و به تدریج و با زمان‌بندی مناسب، این حمایت‌ها کاهش می‌یابد تا دو باشگاه کاملا به خود متکی شوند. اما به گفته برخی صاحب‌نظران، روند منفی بازار سرمایه از اواسط مرداد ماه و شیوع کرونا ممکن است عرضه استقلال و پرسپولیس در بورس را به دولت بعد بکشاند گرچه بررسی‌ها نشان می‌دهد استقلال و پرسپولیس در ۱۰ ساله گذشته حسابرسی شدند و سند ورزشگاه مرغوبکار و کمپ ناصر حجازی به نام باشگاه استقلال و مجموعه درفشی‌فر و شهدای گمنام نیز به نام پرسپولیس زده شده است. با این وجود برخی تحلیلگران این میزان دارایی دو تیم را در حدی نمی‌دانند که هواداران آنها ترغیب به سرمایه‌گذاری شوند.

صورت‌های مالی تایید نشده

در مورد ارزش برند این دو تیم نیز اخبار ضد و نقیضی به گوش می‌رسد، اما بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد قیمت برند این دو باشگاه در اواخر سال ۹۷ توسط یک گروه تخصصی ارزش‌گذاری برند، حدود ۷۰۰میلیارد تومان برآورد شده بود که با توجه به قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر قیمت برند دو تیم هم اکنون به بیش از هزار میلیارد تومان رسیده است و در صورت نهایی شدن صورت‌های مالی تیم پرسپولیس مراحل پذیرش این تیم در بازار دوم بورس تهران انجام می‌شود. اگرچه اعلام شده بود حسابرسی سال آخر پرسپولیس برای شهریورماه و برای استقلال مهرماه امسال تمام می‌شود، اما صورت‌های مالی دوتیم همچنان تایید و نهایی نشده و در اختیار سازمان بورس قرارنگرفته است. بر همین اساس در صورت ارائه صورت‌های مالی دو باشگاه به مجمع، واگذاری این باشگاه‌ها به بخش خصوصی بلامانع خواهد شد. دو باشگاه تنها یک حساب دارند که در خزانه دولت است به گونه‌ای که در صورت واریز یا خروج پول از این حساب، سازمان بازرسی و نهادهای دیگر می‌توانند موضوع را بررسی و در مورد آن شفاف‌سازی کنند.

طبق پیشنهاد شورای نظارت بر اصل ۴۴ قرار است ۱۰ درصد از سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس برای کشف قیمت در بورس و ۵۰ درصد به شرکت‌های سهامی عام با حداقل ۱۰ هزار سهامدار و ۴۰ درصد دیگر به تعاونی‌های سهامی و فراگیر کل کشور واگذار ‌شود. موضوعی که صدای پیشکسوتان دو باشگاه را درآورده و معتقدند واگذاری با این شرایط و آن ۱۰ درصد، دیگر واگذاری محسوب نمی‌شود.

افت بورس و شیوع کرونا

در حالی وزیر ورزش از ابتدای سال وعده واگذاری سرخابی‌ها را ماه به ماه به هواداران دو تیم می‌دهد که شیوع کرونا و نزول شاخص کل بورس روند عرضه این دو تیم را پیچیده‌تر از قبل می‌کند. درهمین رابطه مرتضی فلاح، مدیرکل امور حقوقی وزارت ورزش و جوانان در مورد آخرین وضعیت خصوصی‌سازی پرسپولیس و استقلال می‌گوید: به‌دلیل شیوع ویروس کرونا برخی فعالیت‌ها در رابطه با واگذاری دو باشگاه به تعویق افتاده است. به گفته وی درحوزه هماهنگی‌ها و پیشبرد امور به منظور خصوصی‌سازی، پرسپولیس جلوتر از استقلال است، اما در مجموع به نظر می‌رسد ظرف دو، سه ماه آینده شاهد آغاز واگذاری این دو باشگاه باشیم اگر چه مشخص نیست چرا پروسه نهایی شدن صورت‌های مالی دو باشگاه ماه‌هاست که به طول انجامیده اما اگر این واگذاری تا پایان سال ۹۹ انجام نشود به دلیل همزمانی این روند با انتخابات ریاست جمهوری کشور در سال ۱۴۰۰ واگذاری و عرضه دو تیم وارد فاز دیگری خواهد شد. همواره واگذاری‌هایی که در بورس انجام می‌شود نیازمند پیش‌شرط‌هایی است. بر همین اساس شرکت‌هایی که قرار است وارد بازارسرمایه شوند باید صورت‌های مالی شفافی داشته باشند این در حالی است که استقلال و پرسپولیس سال‌هاست  با مشکلات مالی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند و زیان‌ده بودن این دو تیم بزرگ پایتخت مشهود است اما مشخص نیست سرخابی‌ها بعد از ورود به بازار سهام بتوانند سودآوری مناسبی داشته باشند.

ریسک سرمایه‌گذاری هواداران

واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در هجدهم فروردین ماه سال جاری در هیات عالی واگذاری به تصویب رسید و از همان ابتدا قرار بود شکل واگذاری به‌صورت عرضه سهام در فرابورس باشد، اما ریزش طولانی‌مدت شاخص کل بورس تهران باعث شد طرفداران عرضه این باشگاه‌ها در این مورد محتاط‌تر عمل کنند. زمانی که اصلاح شاخص بورس در نیمه‌های مردادماه از دو میلیون واحد آغاز شد، اکثر تحلیلگران آن را اتفاقی منفی برای عرضه سرخابی‌ها ارزیابی می‌کردند و بر این باور بودند که اگر این اصلاح ادامه داشته باشد نه‌تنها به نفع استقلال و پرسپولیس نیست حتی ممکن است از سوی هواداران نیز با بی‌رغبتی مواجه شود. از سوی دیگر تحلیلگران اعتقاد داشتند پایان حرکت نوسانی شاخص و تعیین تکلیف انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا حدودی مشخص می‌کند که سرانجام این تیم‌ها وارد بازار سرمایه می‌شوند یا نه. چرخش شاخص و بهبود وضعیت بورس در ۱۰ روز اخیر احتمال واگذاری سرخپوشان پایتخت را با توجه به موقعیت بهتر این تیم نسبت به استقلال در لیگ برتر بیشتر از قبل کرده اما تیم‌های بزرگ و پرطرفدار کشور در وضعیت پیچیده‌ای به سر می‌برند. عدم ثبات در این تیم‌ها و مشکلات مالی که در ۱۰ سال اخیر با آن دست به گریبانند باعث می‌شود هواداران برای سرمایه‌گذاری روی این تیم‌ها ریسک نکنند، این در حالی است که سهامدارانی که از ابتدای سال با وعده و تشویق دولت وارد بازار سرمایه شده بودند حاضر نیستند پول خود را  باز هم در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. اما با توجه به اینکه بورس تهران با ورود بی‌سابقه نقدینگی رو‌به‌رو شده ورود دو تیم استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه می‌تواند نقدینگی بیشتری را وارد بازار کند از این رو ممکن است با اجرای این تصمیم با موج جدیدی از سرمایه‌گذاران در بورس مواجه شویم.

 

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی وام یک میلیونی کرونا محمد خادم سرخابی عرضه سهام بورس صورت های مالی کرونا محدودیت های کرونایی وام یک میلیونی کرونا محمد خادم استقلال و پرسپولیس صورت های مالی ورزش و جوانان سرمایه گذاری بازار سرمایه خصوصی سازی وارد بازار دو تیم وزیر ورزش دو باشگاه باشگاه ها سرخابی ها تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۸۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ورزش: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است

وزیر ورزش و جوانان، روز واگذاری استقلال و پرسپولیس را بهترین روز تاریخ ورزش کشورمان توصیف کرد.

طرفداری | کیومرث هاشمی در مراسم واگذاری مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس صحبت کرد.

کیومرث هاشمی اظهار داشت:

35 سال است که سابقه حضور در ورزش دارم و به نظرم امروز، بهترین روز و نقطه عطفی در تاریخ ورزش کشور است. استقلال و پرسپولیس مورد توجه افکار عمومی هستند. مردم با خوشحالی سرخابی‌ها شاد می‌شوند و ناراحتی دو تیم باعث ناراحتی مردم است. استقلال و پرسپولیس یکی از ظرفیت‌های مردمی کشور است.

وی با تشکر از عوامل وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و وزارت اقتصاد و دارایی برای واگذاری سرخابی‌های پایتخت بیان کرد:

اگر تأکیدات رئیس جمهور نبود، شاید این کار انجام نمی‌شد. از خریداران عزیز که محبت کردند و با ورود به این عرصه، به فوتبال کشور کمک کردند، تشکر می‌کنم. با حضور این عزیزان شاهد توسعه فوتبال در بخش باشگاهی خواهیم بود و بسیاری از مشکلاتی که طی سال‌های گذشته مورد نقد کارشناسان فوتبال بوده است، به حداقل می‌رسد.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه این وزارتخانه از این پس صرفاً از جایگاه نظارتی گام برمی‌دارد، عنوان کرد:

رسانه‌های کشور انتقاداتی نسبت به مشکلات دو باشگاه داشتند. رسانه یک فرصت برای ورزش کشور است و خودمان را مدیون مجموعه رسانه‌ای می‌دانیم. انتقال استقلال و پرسپولیس امروز انجام می‌شود، اما کار نظارتی وزارت اقتصاد و دارایی، فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان تازه آغاز می‌شود. با مدیریت خوب سهامداران، شاهد تحول فوتبال کشور خواهیم بود.

«هرگاه حال استقلال و پرسپولیس خوب باشد، حال فوتبال ایران و ورزش کشور خوب است.»، هاشمی ضمن بیان این جمله خاطر نشان کرد:

در هشت ماه گذشته گفتم که کار وزارت ورزش صرفاً سیاست‌گذاری و نظارت است، نه تیمداری. ما دنبال تحقق اراده دولت هستیم. خیلی از دوستان می‌گفتند نباید این حرف را می‌زدی (واگذاری سرخابی‌ها) و این کار شدنی نیست. خوشحال هستیم که اراده دولت محقق شد و از همه پیشکسوتان دو باشگاه تشکر می‌کنم.

وی با اعلام خبر واگذاری پنج درصد از سهام سرخابی‌ها به بازیکنان سابق دو باشگاه گفت:

پنج درصد هم برای سهام پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس پیش‌بینی شده که در اختیار وزارت ورزش و جوانان است و متعلق به صاحبان اصلی دو باشگاه یعنی پیشکسوتان خواهد بود. این اقدام را با مشورت با پیشکسوتان انجام می‌دهیم و واگذاری این پنج درصد به‌زودی انجام می‌شود. استقلال و پرسپولیس مشکلات بیشتری داشتند و مالکیت مشترک دو باشگاه یکی از دغدغه‌ها بود.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه تصریح کرد:

تلاش کردیم استقلال و پرسپولیس، بدون دغدغه در مسابقات آسیایی شرکت کنند تا هواداران هم استرسی نداشته باشند. وزارت ورزش و جوانان و نیز وزارت اقتصاد و دارایی در تعیین این مسئله که چه کسی برای در اختیار گرفتن سهام دو باشگاه اقدام کنند، هیچ نقشی نداشتیم. سهام سرخابی‌ها را چند بار به مزایده گذاشتند که کسی پا پیش نگذاشت و سهامداران جدید، این اقدام را با رغبت خودشان انجام دادند.

هاشمی با اشاره به اهمیت تصمیمات مدیران شرکت‌های سهامدار سرخابی‌ها در سرنوشت این دو باشگاه اظهار داشت:

امیدواریم مدیران شرکت‌های مالک، سعه صدر لازم را نسبت به مدیریت استقلال و پرسپولیس داشته باشند. تأکید می‌کنم که سهامداران دو باشگاه، دقت کامل را در تصمیم‌گیری‌ها داشته باشند. نظر هواداران از اهمیت زیادی برای مجموعه ورزش کشور برخوردار است و هر اقدامی باید به رضایت مردم ختم شود.

از دست ندهید ????????????????????????

افتضاح تاریخی و رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر دل هوادار کودک چلسی شکست؛ قرار بود بجنگید! سرمربی پاری سن ژرمن قول چهارگانه داد! حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی + عکس

دیگر خبرها

  • بعد از واگذاری سرخابی ها به بخش خصوصی؛ پرسپولیس و استقلال تذکر گرفتند!
  • نبی: برای هفته‌های آخر لیگ کارگروه رصد تشکیل شده است/ واگذاری سرخابی‌ها آثار مثبتی دارد
  • عاقبت به خیری استقلال و پرسپولیس با واگذاری به نهادهای اقتصادی؛آرزوهایی که دست‌یافتنی شدند
  • وزیر ورزش: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید
  • زارعی: واگذاری سرخابی‌ها از سوی AFC تایید شد
  • سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها
  • آغاز آیین واگذاری مالکیت سرخابی‌ها به بخش خصوصی
  • آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟