Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی کاهانی مقدم: افزایش پی‌درپی قیمت‌های کالاها و ارزاق عمومی، داستان دنباله‌داری شده که گویا قرار نیست پایان یابد. هرج‌ومرج قیمت‌ها در بازار مشهد و خراسان همچون سایر نقاط کشور همچنان بیداد می‌کند.

گرانی و گران‌فروشی اجناس بی‌حساب‌وکتاب شده و هر آن‌کس هر آنچه دلش می‌خواهد انجام می‌دهد. دولت اما همچون همیشه نه‌ تنها حضور مثبتی در این آشفته‌بازار ندارد که خود با سیاست‌های غیرمنطقی و سوء مدیریتش آتش بیار معرکه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین شاهکار اقتصادی دولت در این زمینه هم ابلاغ بخشنامه اول آذرماه معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرو مصوبه کارگروه تنظیم بازار به دستگاه‌های اجرایی است که بر اساس آن مجوز گرانی حداقل ۲۰ قلم کالا رسماً با امضای دولت به بازار داده شده است.

به عبارتی از نخستین روز هفته جاری افزایش قیمت شیر خام، ۱۰ قلم انواع لبنیات، چهار کالا در گروه روغن و چهار قلم در گروه نهاده‌های دامی کلید خورد و احتمالاً پس از این باید شاهد افزایش قیمت کالاهایی باشیم که دست‌کم در یکی دو هفته اخیر چند بار توسط تولیدکننده‌ها گران شده بودند. در حالی‌که مردم انتظار داشتند دولت در این شرایط نامطلوب اقتصادی، به‌ جای صدور مجوز افزایش قیمت‌ها، تدبیری برای جلوگیری از گران‌فروشی‌ها به‌ منظور کاستن از فشار معیشتی اقشار ضعیف جامعه اتخاذ کند.

ضوابط و مقررات مدون تصریح کرده‌اند تعیین قیمت کالاها باید با محاسبه هزینه‌های واقعی تولید و سود قانونی صورت بگیرد و برای هر افزایش قیمتی نیز شرایط و ضوابط خاصی مشخص شده است؛ در عمل اما آنچه در این چند ماه اخیر شاهدش بوده‌ایم، بیانگر تخطی تقریباً تمامی تشکیلات دولتی و خصوصی مرتبط، از این قوانین و مقررات بوده است. بدتر از آن جای خالی دولت و متولیان نظارت و کنترل بازار و بدون تعارف نوعی انفعال و شاید تسامح و تساهل از جانب مدعی‌العموم و حافظان حقوق عامه مردم است که تا حد زیادی زمینه سودجویی و ثروت‌اندوزی فرصت‌طلبان را از این شرایط فراهم کرده است.

به ‌عنوان نمونه ایراد اساسی که می‌توان به وزارت صمت و تشکل‌های وابسته‌اش چون کارگروه تنظیم بازار و حتی انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کننده وارد دانست، نحوه نرخ‌گذاری بر اساس هزینه‌های تمام ‌شده تولید است. در حالی‌که تجربه نشان می‌دهد نرخ‌گذاری‌ها بر این اساس در گذشته دچار اشکال بوده و حاشیه امنی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده بود که آنان می‌توانستند با تخفیف‌های 30 تا 70 درصدی کالای تولیدی خود را به فروش برسانند، امروزه همان قیمت‌های قدیمی مبنای محاسبه قرار گرفته و حتی اگر فرض کنیم متولیان نرخ‌گذاری برخلاف رویه گذشته، با دقت و وسواس، رقم واقعی افزایش هزینه‌های تولید را برای نرخ‌گذاری جدید مدنظر خواهند داشت، چون قیمت‌های پایه مورد محاسبه واقعی نبوده، حاصل کار نیز منطبق بر واقعیت نخواهد شد.

ضمن آنکه این روزها دیگر از آن حراج‌های غیرواقعی گذشته هم تقریباً خبری نیست؛ به نظر می‌رسد کارخانه‌داران در شرایط کنونی کمتر حاضر می‌شوند سود خود را با فروشندگان و توزیع‌کنندگان کالایشان قسمت کنند؛ آن‌ها آن حاشیه امن را برای خودشان نگه ‌داشته‌اند تا چنانچه روند صعودی قیمت مواد اولیه تداوم داشت، زیان نبینند. به عبارتی حالا تنها تولیدکننده سود مضاعف می‌برد و سر فروشنده و خریدار کلاه رفته است.

 با این اوضاع ‌و احوال انتظار می‌رود دستگاه‌های دولتی و مراجع نظارتی، ضمن به خرج دادن وسواس و دقت زیاد برای تعیین قیمت واقعی کالاها و اجناس، بازنگری کارشناسانه و منصفانه‌ای نیز در هزینه‌های مورد ادعای تولیدکنندگان داشته باشند و انصاف، وظیفه و منطق حکم می‌کند منفعت عده معدودی بر رفاه، آسایش و مصلحت آحاد جامعه ترجیح داده نشود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گرانی کالا افزایش قیمت نرخ گذاری قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۹۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست

حسینعلی حاجی‌ دلیگانی در گفت‌وگو با خانه ملت با تاکید بر اینکه حقوق کارگران و کارمندان با توجه به تورم نیاز به تجدیدنظر دارد، گفت: اگرچه شورای عالی کار براساس ماده 14 قانون کار مکلف است حقوق کارگران را اضافه کند، در این قانون آمده این افزایش حقوق باید براساس هزینه سبد خانوار باشد بنابراین درصورت استعلام میزان هزینه خانوار شامل مسکن، خوراک و پوشاک و... متوجه عدد قابل‌ملاحظه‌ای خواهیم شد که هیچ تناسبی با حقوق مصوب شده ازسوی شورای عالی کار برای کارگران ندارد، درواقع شورای کار به این مسئله توجه نکرده و حتی هزینه‌های مهمی همچون حق مسکن و پایه سنوات کارگر به افزایش اندک هم نداشته است.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش حقوق کارکنان نیز مشمول قانون دائمی می‌شود، افزود: همچنین اگرچه افزایش حقوق کارکنان باید براساس قانون مدیریت خدمات کشوری و موادی از قانون بازنشستگی و تامین اجتماعی صورت می‌گرفت اما مسئولان طبق قانون عمل نکردند اما اکنون نیز امکان اصلاح وضعیت کنونی و تجدیدنظر در اعداد در نظر گرفته شده برای حقوق کارمندان و کارگران وجود دارد.

دیگر خبرها

  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • حساب پس‌انداز برای این افراد غیرقانونی شد
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد