Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهردار مشهد گفت: بدون در نظر گرفتن انتفاع مالکان، بحث احیای خانه‌های تاریخی مستقر در مشهد ناقص است.

به گزارش قدس آنلاین،   محمدرضا حسین نژاد ظهر امروز در دومین جلسه کمیته بازآفرینی بافت‌ها و ابنیه تاریخی اظهار داشت: در بحث احیای خانه‌های تاریخی باید طوری با مالکان برخورد کنیم که موضوعات اقتصادی حل شده باشد و انتفاعی برای آن‌ها به وجود آورد که نسبت به بازآفرینی بافت‌های خود رغبت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد بیان کرد: ما نباید فکر کنیم که سود ساخت و ساز در تخریب است، باید به نقطه‌ای دست پیدا کنیم که حفظ آثار ارزشمند توجیه پذیری لازم را برای مالکان داشته باشد که مسیر احیا و بازآفرینی طی شود.

حسین‌نژاد خاطرنشان کرد: در جلسه قبلی این کمیته مواردی در زمینه بافت‌های مرتبط با سازمان میراث فرهنگی را مورد بررسی قرار دادیم و از این سازمان درخواست داریم که هر چه سریع‌تر مصوبه کمیته فنی میراث را برای ادامه کار ارائه کند.

محمدهادی مهدی‌نیا، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار داشت: چند صد هکتار از بافت مرکزی شهر مشهد، بافت تاریخی است. در این جلسه موضوع اصلی ما سیاست‌گذاری نحوه اجرایی کردن مصوبه شورا در بحث مشوق‌های بافت تاریخی بود.  

وی افزود: همچنین دو دفتر مشغول به کار در بافت‌های تاریخی پیشنهاداتی را برای جداره‌سازی محور بافت‌های تاریخی (کوچه آیت‌الله خامنه‌ای و بخشی از خیابان ارگ) ارائه کردند و برای پیشخوان خیابان جنت نیز مواردی مطرح و مجوزهای لازم در این جلسه صادر شد.

مهدی نیا اظهار داشت: امید داریم که به زودی بحث اعتبارات بودجه‌ای آن در کمیسیون حل شود تا بتوانیم قبل از سال ۱۴۰۰ نسبت به اجرایی شدن بحث "جداره سازی" که یکی از آیتم‌های اصلی بحث احیای بافت‌های تاریخی است، گام برداریم.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خانه های تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۱۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ۱۶ اردیبهشت سالروز آغاز فعالیت رصد خانه تاریخی مراغه و بسته شدن زیج ایلخانی در سال ۶۵۷ هجری بنام روز مراغه نام گذاری شده است.

امام جمعه مراغه در این مراسم گفت: تاریخ علمی، ادبی، نجومی و فرهنگی مراغه پر افتخار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین پور محمدی افزود: روز مراغه بهترن فرصت برای شناساندن تاریخ، فرهنگ و شخصیت‌های علمی و ادبی این شهر برای نسل جوان است.

وی اظهار کرد: خواجه نصیر الدین طوسی با ساخت رصد خانه مراغه بزرگترین مرکز علمی و پژوهشی زمان خود را دراین شهر بنا کرده است که به برکت این رصد خانه دانشمندان بسیاری از کشور‌های مختلف دنیای آن زمان در این شهر تحصیل کرده اند.

امام جمعه مراغه در ادامه افزود: دانشمندان بسیاری از جمله خواجه نصیر الدین طوسی، قطب الدین شیرازی و علامه حلی در مراغه درس خوانده اند و شاگردان بسیاری تربیت کرده اند

وی تصریح کرد: مراغه قبل از رصد خانه تاریخی این شهر مدارس و شخصیت‌های علمی بزرگی داشته است و اسناد و شواهد تاریخی نشان می‌دهد مردم این شهر همیشه علاقمند علم ودانش بوده اند.

وی افزود: اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای، درویش اشرف، قاضی کمال الدین، شیخ بابا، خواجه معز الدین، میرعبدالله فتاح و در زمان حاضر نیز استاد کریمی و حیدر عباسی همه مفاخر مراغه هستند.

معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی  نیز در آیین نکوداشت روز مراغه افزود: این شهرستان به لحاظ بنا‌های تاریخی در استان دارای اهمیت و تاثیر گذار است.

محمدی افزود: مراغه از نظر قدمت شهرنشینی، تاریخی و فرهنگی همتراز شهر‌های اصفهان، شیراز، کرمان و یزد است.

وی اضافه کرد: وجود منطقه فسیلی در مراغه این شهرستان را به بهشت فسیلی تبدیل کرده است.

فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این مراسم گفت: تاریخ و گذشته مراغه بسیار درخشان و پرافتخار دارد.

مینویی افزود: در زمان حاضر نیز مردم اگاه و بصیر این شهر در تمامی صحنه‌های انقلاب از دفاع مقدس گرفته پای صندوق‌های رای همیشه حاضر و آمده هستند.

دبیر نکو داشت روز مراغه نیز گفت: ۱۶ اردیبهشت روز مراغه نام گذاری شده تا فرصت برای معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی باشد.

عسکری افزود: این شهردر طول تاریخ از مناطق مهم علمی، اقتصادی، شهر نشینی بوده و علمای بسیاری از جمله اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای در این شهر متولد شده اند.

وی اضافه کرد: در این شهر همچنین علما و دانشمندان بسیاری از جمله شیخ شهاب الدین سهروردی، علامه حلی و فومن جی چینی در این شهر تحصیل کرده اند.

معاون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه درجه شهرداری مراغه از دهه ۶۰ شمسی ارتقا نیافته بود، گفت: این درجه پس از حدود سه دهه از ۹ به ۱۰ ارتقا یافت که در توسعه ساختار تشکیلاتی، تعداد نیروی انسانی و میزان اعتبارات دولتی می‌تواند مفید باشد.

 «سیدسجاد انوشه» در جشن «روز مراغه» که در تالار سرباز این کهن‌شهر برگزار شد، افزود: کسب درجه ۱۰ با توجه به اینکه آخرین درجه در شهرداری‌های کلانشهر‌ها ۱۲ است، موفقیت بزرگی برای مراغه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • اعلام حکم دختری که باعث مرگ مادرش شد
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده