Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - اولین نماد اوراق گام در بازار سرمایه به دنبال پذیرش این اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران و با درخواست بانک سپه، به این بانک تعلق گرفت.
به گزارش خبرگزاری آریا ، مدیرعامل فرابورس ایران با اعلام این خبر گفت: اوراق گام یا "گواهی اعتبار مولد"، اوراق بهاداری که بر مبنای عقد ضمان به عاملیت و ضمانت بانک‌های منتخب و داری مجوز از بانک مرکزی صادر می‌شود و قابل معامله در بازار سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امیر هامونی با اشاره به اینکه این اوراق، با نام، بدون کوپن و با ارزش اسمی یک میلیون ریال و با سررسیدهای حداقل یک ماه و حداکثر تا نه ماه به این صورت که در پایان هر ماه منتشر خواهند شد، ادامه داد: صدور این اوراق توسط موسسه اعتباری عامل در سامانه گام بانک مرکزی است و پس از گذشت یک ششم زمان صدور تا سررسید، معاملات اوراق به بازار سرمایه منتقل خواهد شد.
به گفته مدیرعامل فرابورس طی مدتی که اوراق در بازار پول قرار دارد، دارنده اوراق گام می‌تواند آن را بابت خرید نهاده به سایر بنگاه‌های عضو سامانه گام منتقل کند.
هامونی درباره این اوراق اضافه کرد: این اوراق تا زمانیکه در بازار پول است، صرفاً قابلیت نقل و انتقال از طریق بانک با درخواست دارنده اوراق را داراست و پس از انتقال به بازار سرمایه و طی تشریفات مربوطه صرفاً در بازار یاد شده قابل معامله و تسویه خواهد بود.
او با ذکر مثالی در این زمینه توضیح داد: مثلاً در اوراق گام بانک سپه که اوراق 6 ماهه است، شاهد یک ماه حضور در بازار پول و 5 ماه حضور در بازار سرمایه خواهیم بود، بدین شکل که پس از یک ماه، بانک تشریفات مربوط به حضور در بازار سرمایه را با ارکان بازار مانند شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و فرابورس انجام داده و پس از آن، نماد در فرابورس گشایش و معاملات ثانویه آن انجام خواهد شد.
مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه اوراق گام تسهیلاتی است که برای کمک به تامین اعتبار بنگاه‌های تولیدی ایجاد شده است، بیان کرد: بر پایه این اوراق، تولیدکنندگان بر اساس فاکتور خرید مواد اولیه یا قطعات از بانک عامل می‌خواهند که اوراق گام را صادر کند و با ضمانت بانک به بنگاه فروشنده مواد و قطعات تحویل دهد؛ حالا فروشنده به جای وجه نقد یا فروش نسیه، اوراق گام دریافت کرده و می‌تواند با این گواهی سه اقدام انجام دهد.
هامونی درباره این سه اقدام توضیح داد: اول اینکه تولیدکننده می‌تواند گواهی را تا زمان سررسید که کمتر از یکسال است نزد خود نگه دارد و به ازای هر ورقه معادل یک میلیون ریال دریافت کند. دوم اینکه طی یک ششم از زمان صدور تا سررسید، اوراق را در بازار پول به یک شخص دیگر واگذار کند و سوم اینکه بعد از سپری شدن یک ششم مدت از زمان صدور تا سررسید اوراق، اقدام به فروش آن در فرابورس کند؛ مکانیسمی شبیه به اسناد خزانه که سالهاست در فرابورس ایران وجود دارد.
مدیرعامل فرابورس ایران با یادآوری اینکه سال پیش کلیات اوراق گام در شورای عالی پول و اعتبار تصویب شد، خاطرنشان کرد: دستورالعمل پذیرش و معاملات اوراق گواهی اعتبار مولد یا همان گام نیز در فروردین سال جاری به تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس اوراق بهادار رسید.
وی در پایان با اعلام اینکه همکاری مهمی بین بازار پول و بازار سرمایه در انتشار اوراق گام شکل گرفته است، عنوان کرد: در این همکاری بانک مرکزی و بانک‌های تجاری کشور از یک سو و از سوی دیگر بازار سرمایه با محوریت سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، فرابورس ایران و بورس تهران حضور دارند که نمونه دیگر این همکاری را در انتشار اوراق دولت در فرابورس و انجام عملیات بازار باز نیز شاهد بودیم.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرعامل فرابورس بازار سرمایه فرابورس ایران بازار پول اوراق گام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۲۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر

به گزارش ورزش سه؛ باشگاه پرسپولیس به چند بانک واگذار شد و عمده سهامدار این باشگاه بانک شهر است که سهامداران  آن را چند کلانشهر بزرگ در اختیار دارد و شهرداری کلانشهر تبریز سهادار 7 درصد این بانک است تا به واسطه همین موضوع پس از این واگذاری با واکنش هایی از سوی شهروندان تبریزی روبرو شود.
 
جلسه عمومی شورای شهر تبریز روزهای یکشنبه در عمارت بزرگ میدان ساعت برگزار می شود و دیروز طبق معمول این جلسه برگزار شد و در پایان این جلسه دکتر شهرام دبیری رئیس شورای شهر کلانشهر تبریز پاسخگوی خبرنگاران و با سوالی درخصوص سهامداری بانک شهر در پرسپولیس روبرو بود.
 
خبرنگار تبریزی درخصوص اینکه شهرداری تبریز 7درصد از سهام بانک شهر را در اختیار دارد نظر شهرام دبیری رئیس شورای شهر تبریز را جویا شد.
 

شهرام دبیری رئیس شورای شهر کلانشهر تبریزاعلام کرد: بانک شهر یک شرکت مستقل با هیات مدیره و مدیرعامل مجزا است که در آن تصمیم گیری ها انجام و اجرایی می شود و ما نیز نماینده خود را در آن جمع داریم و میتوانیم از آن طریق نقطه نظراتمان را اعمال کنیم ولی ظاهرا این یک تصمیم مرکزی بوده است و نظر ما را نپرسیدند و ما میتوانیم از طریق نماینده خود این موضوع را پیگیری کنیم و من در این مورد پیگیری خواهم کرد تا در جلسه آتی نتیجه اعلام شود.

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم