Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@05:40:45 GMT

روی کار آمدن بایدن و دردسر تازه انگلیس در برگزیت

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۲۶۶۶

روی کار آمدن بایدن و دردسر تازه انگلیس در برگزیت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌ با نزدیک شدن پایان مهلت مذاکرات لندن و بروکسل بر سر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)، روی کار آمدن دولت دموکرات در آمریکا نیز باری مضاعف بر روی دوش «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا خواهد گذاشت.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «اورسولا فون در لین»، رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه گفت: «روزهای آتی تعیین‌کننده خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحادیه اروپا برای سناریوی [برگزیت] بدون توافق به خوبی آماده شده است».

این مقام اروپایی افزود: «زمان بسیار اندکی پیش روی ما قرار دارد، از تمام نیروی خود برای رسیدن به توافق استفاده خواهیم کرد. آمادگی داریم در این زمینه نقشی سازنده ایفا کنیم».

دولت جانسون با اتکا به حمایت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و دادن وعده توافق تجاری عظیم میان واشنگتن و لندن، بارها اتحادیه اروپا را به خروج بدون توافق تهدید کرده و حتی از لغو برخی مفاد توافق اولیه خبر داد.

با این حال با افزایش چشمگیر احتمال تشکیل دولت از سوی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و آغاز روند انتقال قدرت در واشنگتن، اوضاع تا حد زیادی متحول شده است.

به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، «آنتونی بلینکن» گزینه پیشنهادی بایدن برای تصدی وزارت امور خارجه آمریکا پیش‌تر برگزیت را «افتضاح مطلق» توصیف کرده و آن را به سگی تشبیه کرده که توسط خودرویی زیر گرفته شده است.

بلینکن سال گذشته میلادی و پیش از توافق بروکسل و لندن بر سر کلیات برگزیت گفته بود، ترک اتحادیه اروپا نوعی خود تخریبی برای انگلیس محسوب می‌شود و چنین اقدامی گزینه ترجیحی آمریکا نیست.

بایدن نیز پیش از پیروزی در انتخابات، جانسون را «کپی شده ظاهری و باطنی ترامپ» توصیف کرده و او را تا حدی از توافق تجاری بزرگی که ترامپ وعده داده بود نا امید کرده است. او همچنین درخصوص نقض قوانین بین‌المللی و عدم اجرای توافق برگزیت به جانسون هشدار داده بود.

به گفته بایدن، دولت بریتانیا حق ندارد توافقات بین‌المللی درخصوص مرزهای ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند را نقض کند. او پا را از این نیز فراتر گذاشته و تهدید کرده اگر دولت جانسون توافق «جمعه خوب» را نقض کند هیچ توافق تجاری میان لندن و واشنگتن منعقد نخواهد شد.

بلیکن نیز اخیراً در این باره گفته است: «همچنان که بریتانیا و اتحادیه اروپا روابط [پسابرگزیت] خود را تنظیم می‌کنند، هرگونه تمهیداتی باید از توافق جمعه خوب حمایت کرده و از تشکیل مجدد مرز سخت [بین جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی] جلوگیری کند».

جانسون یکی از رهبران کارزار حامی برگزیت در سال ۲۰۱۶ بوده و تلاش می‌کند قرارداد تجاری دقیقه نودی را با اتحادیه اروپا منعقد کند. با این حال او تحت فشار از سوی قانون‌گذاران محافظه‌کار است و از او می‌خواهند بعد از اتمام کار برگزیت، ساختار دولتش را مجدداً طرح‌ریزی کند.

انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ۹۸) رسماً از اتحادیه اروپا خارج شد اما در دوره گذار که قرار است تا پایان امسال باشد، همچنان معیارهای اصلی عضویت در این اتحادیه را حفظ خواهد کرد. 

اکنون روابط انگلیس و اتحادیه اروپا به مدت یک سال حالت گذار را سپری خواهد کرد و دو طرف در این بازه زمانی فرصت دارند درخصوص نحوه روابط پسابرگزیت به توافق برسند.

جانسون تنها اندکی پس از اعلام پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «دومینیک کامینگز» بانفوذترین مشاور خود را که به‌عنوان معمار و مغز متفکر برگزیت شناخته می‌شود اخراج کرد. به گفته کارشناسان، چنین اقدامی می‌تواند نشانه تغییر رفتار و کوتاه آمدن دولت بریتانیا در قبال مذاکرات برگزیت محسوب شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: اتحادیه اروپا انگلیس بریتانیا بروکسل اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۲۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند

وزیر امور خارجه سوئد طی اظهاراتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع(LNG)  را در چهاردهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه بگنجاند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد روز دوشنبه طی اظهاراتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع(LNG)  را در چهاردهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه بگنجاند.

بیلستروم پیش از دیدار با همتایان خود در اتحادیه اروپا در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که دور بعدی تحریم‌ها ممکن است شامل ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه و همچنین "اقداماتی برای مهار ناوگان در سایه روسیه" باشد.

روسیه عملاً تمام صادرات انرژی خود را پس از اعمال محدودیت‌های غرب در پی جنگ اوکراین، به سمت آسیا روانه کرده است.

ادامه صادرات گاز روسیه به اروپا با با وجود تحریم‌هاصادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد

بر اساس گزارش‌ها، این کشور همچنین صادرات نفت خام خود را به "ناوگان در سایه" نفت‌کش‌های فرسوده منتقل کرده است که تحریم‌های بین‌المللی بر آن قدرت محدودی دارد.

اگرچه اتحادیه اروپا واردات نفت و فرآورده های نفتی از روسیه را ممنوع کرده اما گاز خط لوله و ال‌ان‌جی این کشور هنوز تحت تأثیر این محدودیت ها قرار نگرفته است.

چندین کشور، از جمله سوئد، فنلاند و کشورهای حوزه بالتیک، برای تحریم کامل گاز LNG روسیه به اتحادیه اروپا فشار وارد کرده‌اند، اما مجارستان به شدت با این اقدام مخالفت کرده است. ممنوعیت کامل این واردات نیاز به به اجماع نظر در میان اعضای این بلوک دارد.

برخی از کشورهای اتحادیه اروپا هنوز به شدت به گاز ال‌ان‌جی روسیه وابسته هستند.  این کشور به جریان صادرات ال‌ان‌جی به قاره اروپا عمدتاً از طریق بنادر اسپانیا، بلژیک و فرانسه ادامه داده است.

رویترز پیش ز این در ماه جاری میلادی با استناد به آمار تجارت این اتحادیه گزارش داد که در سال 2023، اتحادیه اروپا خرید این گاز را از روسیه افزایش داد، علیرغم اینکه متعهد شده بود واردات سوخت از این کشور را تا سال 2027 متوقف کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استعفا دردسر تازه رژیم صهیونیستی
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • اعتصاب در بزرگترین فرودگاه انگلیس
  • زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران