Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:49:23 GMT

مرتضی ممیز؛ احضارکننده روح ایرانی از کالبد خطوط

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۳۹۱۳

مرتضی ممیز؛ احضارکننده روح ایرانی از کالبد خطوط

مرتضی ممیز، اوایل دهه‌ ۸۰ در برنامه تلویزیونی طلوع ماه خود را چنین تعریف می کند: اگر شناختی از بنده در فضای بین المللی حاصل شد به دلیل این نبود که من تسلیم شدم و شیوه آنها را قبول کردم. نه، من  سعی کردم با فرهنگ ایرانی خودم کار درست و بی عیب بسازم. یعنی به تکنیک آنها از نظر فنی بسیار دقت کردم و شیوه های جدید آنها را فرا گرفتم ولی اگر بین همکاران خارجی خودم اهمیتی دارم به این دلیل است که من خیلی ایرانی هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مرتضی ممیز بین گرافیک، نقاشی و دیگر رسانه ها مرزی را برای خود ترسیم نمی کرد و می توان حرکت بین‌رشته‌ای را در آثار این هنرمند چنان تحلیل کرد که فرم و محتوا در ذهن مخاطب در پیوند زبان و تصویر به بلوغ می رسد و یکی می شوند.

شخصیت سمبلیک ممیز بدون شک تحت تاثیر روح زمانه خود است. برندسازی در کشوری درحال توسعه نیازمند به طراح دارد که بتواند به خود هویت دهد و  به درستی ممیز توانست فرزند زمانه خود شود و به طراحی لوگو، طراحی پوستر و طراحی جلد کتاب و مجلات شخصیتی دهد که تا به آن روز شاید یک امر پر اهمیت تلقی نمی شد.

از راست به چپ: مرتضی ممیز، فرشید مثقالی، قباد شیوا و عباس کیارستمی 

ماندگاری شخصیت ممیز در هنر گرافیک ایران ساختن مسیری است که توانست برای دیگر هنرمندان فراهم کند و چراغی را روشن کرد که تا به امروز در فضای هنر گرافیک ایران می سوزد. حضور در فضای دانشگاهی و تربیت اساتید نامداری که بعدها شاگردان صاحب‌نامی را با واسطه و بی واسطه وارد هنر گرافیک ایران کردند ادامه دهنده مسیری بود که ممیز سنگ بنای آن را فرش کرد.

پایه گذاری انجمن طراحان ایران از سوی ممیز مهمترین ویژگی نگرش این هنرمند به هنر است؛ ساختن مسیر نه مکتب. 
می توان چنین نگاهی را در مسیر خلق و انتقال تجربه ممیز به دیگران جستجو کرد. رهایی در خلق اثر و به اراده درآوردن هر
زبانی که می تواند به نیاز هنرمند پاسخ دهد. این نگرش می تواند الگویی برای اساتید هنر باشد که راه افتادن را بیاموزند نه شیوه راه رفتن. 

یکی از ویژگی های مهم ممیز اعتقاد به کار جمعی است که نحوه شکل گیری لوگوی موزه رضا عباسی تاییدی بر این نگرش است. ممیز در تشریح نحوه تولید این اثر گفته است که برای طراحی نشانه موزه‌ رضا عباسی کنار دست محمد احصایی نشستم و از صبوری او استفاده کردم و دایم پیچ و خم‌ها را به قلم و دست او دادم تا ترکیب نوشته به دست آمد و آیدین آغداشلو هم روی گل اسلیمی اصلاحاتی انجام داد.

لوگوی موزه رضا عباسی که به یاد نقاش مشهور دوره صفوی اهل کاشان نام‌گذاری شد

هنر گرافیک را بدون مرتضی ممیز نمی توان تصور کرد؛ این جمله را در سال های اخیر بسیار شنیده ایم. هر چند به ظاهر پرطمطراق است؛ برای جامعه ای که نیاز به ساختنِ سمبل، هماره بخشی از شخصیت آن است ولی بی راه نیست که بگوییم هنر گرافیک کنونی، بدون مرتضی ممیز حتما چیزی کم داشت.

مرتضی ممیز که در سالهای پایانی عمر خویش با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد، شنبه پنجم آذر ماه ۱۳۸۴ در سن ۶۹ سالگی درگذشت و پیکرش در باغبان‌کلا، واقع در کردان کرج، به‌خاک سپرده شد.

برچسب‌ها هنرهای تجسمی اختصاصی ایرنا طراحی مرتضی ممیز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی اختصاصی ایرنا طراحی مرتضی ممیز هنرهای تجسمی اختصاصی ایرنا طراحی مرتضی ممیز اخبار کنکور هنر گرافیک مرتضی ممیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سختی کار نفتی‌ها

شانا _ گروه فیلم: منطقه تهران یکی از مناطق دوازده‌گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که مرکز آن در جنوب پایتخت واقع شده است و با ۲ هزار و ۷۳ کیلومتر خطوط انتقال با مناطق مرکزی اصفهان، شمال‌غرب، شمال‌شرق، شمال و جنوب‌شرق اشتراک انتقال دارد. این منطقه همچنین با داشتن ۹ مرکز انتقال نفت، ۴ تأسیسات، ۲ ایستگاه فشارشکن، ۲۶ ایستگاه مخابراتی و ۲۲ رشته خط از قطر ۸ تا ۳۰ اینچ، سوخت موردنیاز کلانشهر تهران و استان‌های نیمۀ شمالی کشور را تأمین می‌کند.

دریافت 35 MB

این منطقه وظیفه انتقال فرآورده‌های نفتی به استان‌های سمنان تا خراسان رضوی، مازندران، البرز، قـزوین، گیلان و زنجان را عهده‌دار بوده است. افزون بر آن، نفت خام خوراک پالایشگاه‌های تهران و تبریز نیز از طریق این منطقه تغذیه می‌شود و کل محصول تولیـدی پالایشگاه تهـران با خطوط این ترمینال به استان‌های ذکرشده و همچنین انبارهای نفت پخش در جنوب، شمال‌غرب و شمال‌شرق انتقال می‌یابد.

منطقه تهران همچنین وظیفه سوخت‌رسانی از طریق خطوط لوله به فرودگاه‌های مهرآباد و امام خمینی (ره) و تأمین سوخت نیروگاه‌های دماوند، باقرشهر، منتظرقائم، شهیدرجایی (قزوین) و گیلان را نیز به عهده دارد.

دیگر خبرها

  • هشدار! به خط قرمز نزدیک می‌شوید
  • نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • سختی کار نفتی‌ها
  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • یادنامه ای برای «استاد»
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • صاعقه در تمرین تیم ملی والیبال! (عکس)
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان