Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:58:58 GMT

وقتی دوچرخه ابزار مردم‌شناسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۷۱۳۰

وقتی دوچرخه ابزار مردم‌شناسی می‌شود

یک محقق مردم‌شناس - باستان‌شناس با دوچرخه به روستاها و مناطق مختلف قشم سفر کرده و به ثبت و ضبط فرهنگ بومی این منطقه می‌پردازد.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا دشتی‌زاده از محققان حوزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی با دوچرخه به روستاها و مناطق مختلف قشم سفر کرده و در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده با عنوان«هم‌رکاب با مردم در جزیره قشم» به مشاهده ابعاد گوناگون فرهنگ مردم و ثبت و ضبط زندگی آنان پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به عنوان سرپرست و مجری این طرح  درباره‌ روند شکل‌گیری این اقدام با اشاره به اهمیت دوچرخه به عنوان وسیله‌ای که نماد سادگی و سنت است، تاکید کرد: در ادبیات و سینمای جهان دوچرخه دارای جایگاه بسیار بالایی است و در آثار سینمایی مانند «دزد دوچرخه» اثر ویتوریو دسیکا این جایگاه نشان داده می‌شود.

 او با بیان این‌که در روند این پژوهش احساس می‌کند با محیط ارتباط قوی‌تری دارد و تصور مردم نیز در این روش از محقق مردم‌شناس به عنوان یک کارمند اداری از بین می‌رود و جای خود را به یک تصویر برابر و صمیمی می‌دهد، افزود: در این برنامه به تمام روستاها و موزه‌های محلی و  به دیدن آثار تاریخی می‌روم و در این مسیر برای اولین بار دوچرخه در ایران به یک ابزار مردم‌شناسی تبدیل شده است.

علی‌رضا حسن‌زاده - رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی - نیز انجام این پژوهش را در راستای تداوم برنامه‌های مردم‌شناسی این پژوهشکده که حاصل آن در سال‌های گذشته انجام مطالعات و پژوهش‌های میدانی و تولید چند کتاب بوده، دانست و به انتشار چند کتاب از دشتی‌زاده با محوریت بررسی ابعاد مردم‌شناختی فرهنگ مردم قشم اشاره و تاکید کرد: حاصل این پژوهش نیز انتشار کتابی با نام «هم‌رکاب با مردم در جزیره قشم» خواهد بود.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در این تحقیق برای نخستین‌بار روش اتنوگرافی (در پی شیوع ویروس کرونا) با فاصله اجتماعی انجام می‌شود که در آن علاوه بر آن‌که محقق از سلامتی خود کسب اطمینان می‌کند در تماس با مردم با استفاده از ماسک فاصله اجتماعی دومتری را نیز رعایت می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مردم شناسي قشم فرهنگ بومی مردم شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • دوچرخه سواران قزوینی راهی مسابقات قهرمانی آسیا می‌شوند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!