Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@13:23:30 GMT

راز و رمز نقاشی‌های کودکانه

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۸۳۸۱

راز و رمز نقاشی‌های کودکانه

آیا تاکنون به نقاشی‌های فرزند دلبندتان با دقت نگاه کرده‌اید؟ به‌نظر شما نقاشی بچه‌ها چقدر می‌تواند مهم باشد؟ شاید تعجب کنید اما نقاشی کودکان، روزنه‌ای است به درون آنها. در واقع با کمک نقاشی‌های یک کودک می‌توان تا حدودی با روحیات و دغدغه‌های او آشنا شد. از سوی دیگر نقاشی به بچه‌ها کمک می‌کند تا خشم‌ها و ناراحتی‌ها یا شادی‌های خود را بیرون بریزند چرا که بچه‌ها مانند بزرگتر‌ها از دایره لغات کافی برای بروز احساسات خود برخوردار نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک نقاشی ساده و به ظاهر ناشیانه کودکانه، اسرار زیادی را برای روانشناس‌ها فاش می‌کند، اسراری مانند طرز تفکر کودک درباره خودش، دنیا، والدینش و نوع تعامل او با دیگران.
به‌طور مثال نقاشی کوچکی در گوشه‌ای از کاغذ می‌تواند نشانگر درجاتی از خجالتی بودن کودک باشد. در این نقاشی، تصویر به‌طرز معناداری کوچک و در حاشیه کشیده شده است گویی کودک ترجیح می‌دهد دیده نشود و از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیست.
اگر نقاشی در مرکز کاغذ ترسیم شود می‌تواند بیانگر توجه و تمرکز کودک بر احساساتش باشد.
زمانی که کودک خودش را نقاشی می‌کشد، در واقع دیدگاهی که نسبت به خودش دارد، ترسیم می‌کند. اگر تصویر کودک، نسبت به سایر افراد در حاشیه و کوچک است احتمالاً کودک به نوعی خود را طرد شده و کم اهمیت‌تر از سایرین می‌داند، بنابراین باید به این کودکان بیشتر توجه کرده و تحسین و تشویقشان کرد. موهایی که بچه‌ها برای تصویر خود می‌کشند، رد پایی از تصورات آنها درباره جنسیتشان است برای همین بسیاری از دخترها برای خودشان موهای بلند یا روبان و... می‌کشند.
حالت‌های صورت نقاشی نیز می‌تواند بیانگر احساساتی باشد که کودک آنها را تجربه می‌کند. دقت کنید ببینید کودک تصویرش را به کدام یک از اعضای خانواده نزدیکتر کشیده است چون احتمالاً این نزدیکی می‌تواند بیانگر نزدیکی او در دنیای واقعی به آن فرد باشد البته اندازه و محل کشیدن تصویر هم می‌تواند در این تفسیر مؤثر باشد. از جادوی رنگ‌ها در نقاشی‌های کودکان نیز غافل نشوید، تک رنگ کشیدن و استفاده بیش از حد از رنگ‌های تیره گاهی می‌تواند هشدار دهنده باشد. شاید جالب باشد بدانید اما حتی میزان فشاری که بچه‌ها برای نقاشی کشیدن به مداد می‌آورند هم مهم است. اگر بچه‌ای با فشار خیلی زیاد مداد روی کاغذ نقاشی می‌کند به طوری که گاهی حتی کاغذ پاره می‌شود و با شدت خط خطی می‌کند، شاید عصبانی است و با این نوع رفتار به ما پیام می‌دهد که آرام و خوشحال نیست.
دنیای تفسیر نقاشی‌های کودکانه بسیار وسیع و پر رمز و راز است که تنها یک متخصص دوره دیده می‌تواند آن را انجام دهد اما شما هم به‌عنوان یک والد می‌توانید با فرزندتان درباره نقاشی‌هایش صحبت کنید. از او بخواهید برایتان توضیح دهد که چه چیزی کشیده است و داستان نقاشی خودش را برای شما تعریف کند. با این کار نه تنها نشان داده اید که کودکتان و نقاشی او برای شما مهم است بلکه فرصتی پیدا کرده اید که وارد دنیای فرزندتان شوید.‌‌

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۸۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری خانه موزه مکرمه برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استیتمنت نمایشگاه «قصه های دری‌کنده» رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژهای هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش ما را نیز سهیم سازد.»

همچنین شهاب شاه‌پرویزی نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه نوشته است: «آثاری که قصه یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای دری‌کنده بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ مکرمه قنبری حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگورهای سوررئال؛ قصه‌ دردهایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرزهای دری‌کنده، فراتر از مرزهای قراردادی، فراتر از مرزهای جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جایگزین قلم کرد.»

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوارهای خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جاهای دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برقرار است.

کد خبر 6086772

دیگر خبرها

  • هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس
  • پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر
  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی
  •  دختر نوجوان قربانی بازی کودکانه خواهرزاده‌اش شد
  • برپایی نمایشگاه نقاشی بهاران در بهار در نیشابور
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • رویت یک پژو ۲۰۶ با نقاشی عجیب در خیابان‌های ایران | تصویـر
  • افتتاح نمایشگاه نقاشی در دامغان
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک