Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل: از زمان شکست تشکیلات تروریستی داعش در سوریه، بحث بازسازی زیرساختهای این کشور که در جریان جنگ چند ساله علیه گروه‌های تروریستی ویران شده، به میان آمد.

با توجه به مهیا بودن زمینه سرمایه گذاری و مشارکت بسیاری از شرکت‌های بین المللی در روند بازسازی سوریه، این شرکت‌ها و به صورت کلی کشورهای مختلف تمایل خود را برای حضور در این عرصه نشان داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مسأله ای که در این میان مطرح می‌شود، توطئه چینی‌های طرف آمریکایی برای سنگ اندازی در مسیر بازسازی سوریه و بهبود توان اقتصادی این کشور است.

تحریم‌های اخیر آمریکا علیه سوریه و تمام کشورهایی است که با دمشق در تمام زمینه‌ها چه سیاسی و چه اقتصادی همکاری کنند. واشنگتن با تصویب تحریم‌های ظالمانه علیه سوریه تحت عنوان «قانون سزار» تلاش می‌کند هرگونه ارتباط و همکاری میان دمشق و دیگر کشورهای منطقه و جهان را قطع کند.

در این میان کشورهایی نظیر ایران، روسیه، چین… فارغ از توجه به بحث تحریم‌های آمریکا علیه سوریه، آمادگی و تمایل خود را برای مشارکت در روند بازسازی این کشور اعلام کرده‌اند. برگزاری کنفرانس مربوط به حمایت از سوریه و بازسازی این کشور با مشارکت کشورهای مختلف آن هم در سایه تهدید و ارعاب های آمریکا می‌تواند به عنوان یک دستاورد و موفقیت دیپلماتیک برای دمشق و کشورهای شرکت کننده، تلقی شود.

ترکیه و روسیه در چند پرونده منطقه‌ای با یکدیگر اختلاف دارند و همین اختلافات بر روی بحران سوریه نیز تأثیر گذاشته است مسأله دیگری که در خصوص تحولات سوریه باید به آن اشاره کرد، اختلافات میان ترکیه و روسیه است که باعث طولانی شدن روند حل سیاسی بحران سوریه شده است.

ترکیه و روسیه در چند پرونده منطقه‌ای با یکدیگر اختلاف دارند و همین اختلافات بر روی بحران سوریه نیز تأثیر گذاشته است. بحث درگیری‌ها در منطقه قره باغ، مسأله شرق دریای مدیترانه و صف بندی یونان و مصر در برابر ترکیه، بحران لیبی و اختلاف نظر آنکارا و مسکو بر سر آن.

پیش از این ترکیه و روسیه تلاش داشتند بحران سوریه را از طریق توافقات فیما بین و بدون نظارت طرف سوری حل و فصل کنند که به دلیل آنچه که گفته شد، این مهم تاکنون محقق نشده و با بررسی تحولات منطقه، به نظر می‌رسد محقق نخواهد شد.

«مسعود اسداللهی» کارشناس سیاسی مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کنفرانس پشتیانی از سوریه که در دمشق برگزار شد گفت: بعد از آزاد سازی بوکمال دیگر به طور قطعی ثابت شد که تمام معارضان سوری به صورت نهایی شکست خورده‌اند. آزادی بوکمال فقط سرنگونی داعش نبود بلکه تکلیف باقی گروه‌های تروریستی را نیز مشخص کرد. عملاً از همان زمان صحبت از بازسازی سوریه به تدریج مطرح شد اما بحث‌های نظامی در حد محدودی که لازم بود ادامه پیدا کرد و غوطه شرقی آزاد شد. جنوب سوریه نیز با نظارت روسیه و تحت عنوان یک توافق آزاد شد. مشکل ادلب همچنان به علت بحث‌های پیچیده بین ترکیه و روسیه باقی ماند. البته در چند مرحله پیشروی‌های خوبی انجام شد اما متأسفانه به دلیل سازش های ۲ جانبه میان ترکیه و روسیه هنوز آزاد سازی کامل در ادلب صورت نگرفته است. البته همین پیشروی‌ها، مسأله بازسازی را تقویت کرد.

وی در خصوص اختلافات میان ترکیه و روسیه گفت: روس‌ها قصد داشتند سریعاً به یک راه حل نظامی سیاسی با ترکیه برسند که بر اساس آن عملیات نظامی به طور کامل متوقف شود و بعد از آن به سمت راه حل سیاسی از طریق کنفرانس آستانه و کمیسیون تدوین قانون اساسی حرکت کنند اما این اقدامات نیز به دلیل پیچیدگی‌های مسأله سوریه به نتیجه نرسید. در این میان آمریکایی‌ها، شروع به زمینه سازی برای ممانعت از بازسازی سوریه کردند. آنها صراحتاً اعلام کردند تازمانی که بشار اسد در قدرت است در بازسازی سوریه شرکت نمی‌کنند و منظورشان این است که دولت‌های دیگر را نیز تحت فشار قرار خواهند داد.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: روس‌ها خیلی تلاش کردند به یک طریقی، راه حل سیاسی را پیش ببرند و تا حد زیادی نیز ساده انگارانه با مسأله برخورد کردند و همین مسأله باعث طولانی‌تر شدن این روند شد. در این میان، بحران‌های دیگر نیز به وجود آمد. در بحران لیبی، ترکیه و روسیه مجدداً در برابر هم قرار گرفتند. سپس در بحث شرق دریای مدیترانه و اکتشاف نفت و گاز و اختلافی که میان مصر و یونان از یک طرف و ترکیه از طرف دیگر رخ داد، یک نوع تقابل نیمه پنهان میان روس‌ها و ترک‌ها به وجود آمد. روس‌ها در پشت پرده مایل نیستند که ترکیه تبدیل به یک تولید کننده و صادر کننده گاز به اروپا باشد.

وی ادامه داد: تقابلی که اخیراً میان دو طرف اتفاق افتاد در جمهوری آذربایجان و منطقه قره باغ رخ داد و روسیه احساس کرد که این ماجرا امنیت ملی آن را هدف قرار داده و تنها بحث آزاد سازی قره باغ مطرح نیست. آمریکایی‌ها از این طریق در حال ایجاد یک کمر بند امنیتی در اطراف روسیه هستند و قصد محاصره آن را دارند. اختلافات میان ترکیه و روسیه بر سر این مسأله نیز بالا گرفت. مجموعه این اختلافات میان ۲ کشور در نهایت به اینجا انجامید که مسکو احساس کرد نمی‌تواند اختلافات را با آنکارا حل و فصل کند.

اسداللهی گفت: در چنین شرایطی یک کنفرانس، نه به عنوان بازسازی بلکه به عنوان پشتیبانی از سوریه در دمشق برگزار می‌شود. هدف از آن اتخاذ یک گام سیاسی نظامی قدرتمند در حمایت از نظام سوریه و ایجاد زمینه برای مطرح کردن بحث‌های بازسازی این کشور بود. در ماه‌های اخیر نیز آمریکایی‌ها با قانون سزار قصد داشتند راه را بر مشارکت تمام کشورها در بازسازی سوریه ببندند. از این جهت نیز برگزاری این کنفرانس با حضور روسیه، چین، ایران … یک موفقیت به شمار می‌رود. البته این کنفرانس قطعاً نمی‌تواند جایگزین یک همایش گسترده باشد.

برگزاری کنفرانس مربوط به حمایت از سوریه و بازسازی این کشور با مشارکت کشورهای مختلف آن هم در سایه تهدید و ارعاب های آمریکا می‌تواند به عنوان یک دستاورد و موفقیت دیپلماتیک برای دمشق و کشورهای شرکت کننده، تلقی شود وی بیان کرد: امیدواریم که روسیه متوجه شده باشد که از طریق توافقات دو جانبه با ترکیه خارج از چارچوب آستانه که انتقادات طرف سوری را برانگیخته بود، به جایی نخواهد رسید. شاید اختلافات مطرح شده میان ترکیه و روسیه باعث شده باشد مسکو به خود بیاید. مسأله بازسازی سوریه برای کشورهای غربی یک پروژه جذاب است و این کشور در بخش‌های مختلف اقتصاد به کمک نیاز دارد؛ اما این شرکت‌ها به دلیل سیاست‌های آمریکا قادر به مشارکت در این روند نیستند و باید راه حل های خنثی کردن این تحریم‌های آمریکا در قبال سوریه را پیدا کنند.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: این فرصت در برابر ایران در سایه عدم توانایی شرکت‌های غربی برای ورود به بحث بازسازی سوریه، وجود دارد. ایران می‌تواند در زمینه‌های بازسازی خطوط انتقال برق، پالایشگاه‌ها، راه‌ها و جاده ها… در سوریه مشارکت کرده و قراردادهایی در این خصوص با طرف سوری امضا کند. بنابراین ایران می‌تواند تهدید تحریم‌های آمریکا علیه سوریه را به یک فرصت تبدیل کند.

نتیجه گیری

کشورهای حامی سوریه با برگزاری کنفرانس‌های مختلف در خصوص بازسازی این کشور می‌توانند ضربه محکمی به تلاش‌های آمریکا برای ممانعت در مسیر بازسازی سوریه وارد آورند چرا که واشنگتن از طریق اعمال تحریم‌های گسترده علیه سوریه به زعم خود مسیر شکوفایی و بهبود اقتصاد این کشور را بسته است؛ این در حالیست که دمشق از حمایت کشورهای دوست و هم پیمان خود برخوردار است.

برگزاری کنفرانس حمایت از سوریه در سایه مخالفت‌های آمریکا برای بازسازی این کشور، نه تنها یک دستاورد دیپلماتیک به شمار می‌رود بلکه می‌تواند فرصت اقتصادی خوبی برای کشورهایی نظیر ایران از طریق مشارکت در روند بازسازی بخش‌های آسیب دیده اقتصاد سوریه از جمله پالایشگاه‌ها و خطوط انتقال انرژی تلقی شود.

اختلافات میان ترکیه و روسیه بر سر پرونده‌های منطقه‌ای، باعث شده که این کشور هنوز نتوانند به توافقی بر سر سوریه دست پیدا کنند. البته تلاش‌های آنکارا و مسکو برای حل بحران سوریه از طریق توافقات فیما بین به دور از نظارت طرف سوری، انتقادات دمشق را نیز به دنبال داشته است.

به نظر می‌رسد که شدت گرفتن این اختلافات بر سر موضوعاتی نظیر درگیری‌های قره باغ، بحران لیبی … باعث شده تا هر ۲ کشور به چارچوب کنفرانس آستانه و حل بحران سوریه با مشارکت دمشق بازگردند.

کد خبر 5080316 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران سوریه قانون سزار ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عربستان سعودی فلسطین جو بایدن عراق دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 افغانستان ایران نتانیاهو ویروس کرونا محمد بن سلمان روسیه اختلافات میان ترکیه و روسیه بازسازی این کشور برگزاری کنفرانس بازسازی سوریه بحران سوریه علیه سوریه طرف سوری قره باغ شرکت ها راه حل روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۸۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند

پس از گذشت بیش از یک سال از نوسانات بی سابقه قیمت در بازار گاز طبیعی اروپا، معامله‌گران دوباره مضطرب شده اند.

به گزارش ایسنا، در حالی که تقاضا همچنان ملایم مانده و اروپا با بالاترین ذخایر ثبت شده از فصل گرمایش خارج شده است، بازیگران صنعت که هفته جاری در کنفرانس «فلیم» (Flame) در آمستردام گرد هم آمدند، شاهد ریسکهای رو به صعود هستند و قیمتها هم واکنش نشان می‌دهند.

نگرانیها شامل ابهامات نسبت به جریان باقی مانده صادرات گاز روسیه از طریق اوکراین و افزایش تقاضا برای گاز در آسیا است. پس از سپری شدن دو زمستان ملایم متوالی، احتمال دارد زمستان آینده سردتر از حد معمول باشد که باعث افزایش مصرف خانگی می‌شود.

کارا مک دونالد، مدیر تامین و منشا ال‌ان‌جی و سوختهای پاک در شرکت RWE AG در این باره گفت: آیا از بحران خارج شده ایم؟ فکر می‌کنم خیلی زود است که بگوییم. اگر زمستان سردی داشته باشیم، امسال، سال آینده، انعطاف پذیری در بخش تقاضا، کاهش خواهد یافت.

نگرانیها در بازار معاملات آتی خود را نشان می‌دهند. قراردادهای زمستان آینده، گرانترین قراردادها در منحنی هستند.

پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، اروپا تا حد زیادی واردات گاز طبیعی مایع از منابع دیگر از جمله آمریکا، خاورمیانه و آفریقا را جایگزین واردات گاز روسیه از طریق خط لوله کرد اما کشورهایی مانند اتریش و اسلواکی هنوز بیشتر سوخت خود را از طریق مسیر قدیمی از روسیه، تامین می‌کنند.

این وضعیت ممکن است به زودی تغییر کند. یکی از مدیران شرکت «گاز تی اس او» اوکراین در اظهاراتی در کنفرانس «فلیم»، هرگونه توافقی را که اجازه می‌دهد گاز روسیه پس از اتمام مدت قرارداد فعلی در پایان سال ۲۰۲۴، ترانزیت شود را منتفی اعلام کرد. آندری پروکوفیف گفت: هیچ ظرفیتی در مرز مزایده نخواهد شد.

مارکو سالفرانک، رئیس قاره ای تجارت کالا اروپا در شرکت اکسپو هولدینگ گفت: در حالی که به نظر نمی رسد معامله‌گران به طور کامل برخی جریان ها را منتفی بدانند، چنین اظهارنظرهایی یک علامت سوال بزرگ ایجاد می‌کند.

ریسکهای نوسان پس از این که قیمتها از رکورد مشاهده شده در اوج بحران انرژی نیمه دوم سال ۲۰۲۲، کاهش پیدا کردند، دوباره افزایش یافته اند.

پاتریک دوگاس، مدیر تجارت ال‌ان‌جی در شرکت توتال انرژی در کنفرانس «فلیم» گفت: رقابت میان اروپا و آسیا برای ال‌ان‌جی، به قوت خود باقی می‌ماند.

واردات ال‌ان‌جی چین در سه ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۱ درصد افزایش یافته است و همزمان، نشانه هایی از افزایش تقاضا از سوی بازارهایی در تایلند و مصر هم وجود دارد. مانند اروپا، بیشتر خرید ال‌ان‌جی در آسیا، در فصل گرمایش نیمکره شمالی انجام می‌شود.

 سالفرانک اظهار کرد: اگر ما به بازار برای زمستان آینده نگاه کنیم، یک نرخ اضافی ریسک وجود دارد.

سایر مسائلی که توسط معامله‌گران در این کنفرانس ذکر شد، شامل اختلالات احتمالی در آمریکا در طول فصل توفان در سال جاری و مشکلات در تاسیسات تولید بود. مختل شدن فعالیت تاسیسات فری پورت در گلف کاست آمریکا یا نروژ که اکنون بزرگترین تامین کننده گاز اروپا است، قیمتهای اروپایی را در دو سال گذشته افزایش داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گرگور پِت، تحلیلگر ارشد در شرکت یونیپر در این باره گفت: مسئله آنچه که واقعا اتفاق می افتد، نیست بلکه آن چیزی است که افراد انتظار دارند اتفاق بیافتد. این مسئله، به نوبه خود باعث افزایش قیمت می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام همبستگی دانشجویان ترکیه با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد
  • دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی در این کشور مسدود شد
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • کنفرانس ویدویی میان تولیدکنندگان ازبکستان و اصفهان برگزار می‌شود