Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@22:26:18 GMT

تولید آبزیان پرورشی در آب‌های داخلی

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۹۵۵۸

تولید آبزیان پرورشی در آب‌های داخلی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان، با اشاره به طرح تولید آبزیان پرورشی در آب‌های داخلی، گفت: این طرح که در دو فاز اجرا می‌شود؛ باعث افزایش بهره‌وری مصرف آب و اشتغالزایی پایدار در منطقه می‌شود. 

 

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، هوشنگ ملایی در جلسه بررسی طرح «تولید آبزیان پرورشی در آب‌های داخلی» که با حضور هیاتی از اداره کل شیلات و سازمان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان که در سالن جلسات شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: پس از مشورت‌های انجام شده با استاندار محترم هرمزگان طرحی تحت عنوان «تولید آبزیان پرورشی در آب‌های داخلی» ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهداف این طرح، عنوان کرد: این طرح در قالب اقتصاد مقاومتی ارائه شده است؛ که تحقق آن، افزایش اشتغال، درآمد کشاورزان، تامین غذای مردم و افزایش بهره‌وری در مصرف آب را در پی خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به واردات سالانه آبزیان به ایران، ابراز داشت: با انجام چنین طرحی گامی بزرگ برای کاهش واردات و افزایش صادرات که یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است، برداشته می‌شود.

ملایی تشریح کرد: بر اساس طرح «تولید آبزیان پرورشی در آب‌‌های داخلی»، کشاورزان پس از استحصال آب از چاه‌ها خود و پیش از ورود به مزرعه آن را در یک استخر ذخیره می‌کنند. ذخیره آب در استخر زمینه پرورش آبزیان مختلف را فراهم می‌کند که مشخص شدن نوع آبزی، نیازمند نظر تخصصی اداره کل شیلات و سازمان محیط زیست است.

وی با بیان اینکه در مجموع حدود 20 هزار حلقه چاه در هرمزگان وجود دارد، خاطرنشان کرد: هشت هزار حلقه چاه برای آبیاری باغات استفاده می‌شود؛ به همین جهت در تمام طول سال، از آب چاه استفاده می‌کنند.

ملایی استفاده دو منظوره از استخرهای موجود کشاورزان را از دیگر مزایای این طرح دانست و گفت: اجرای این طرح افزایش تنوع محصولات دریایی را نیز در پی خواهد داشت.

وی با ذکر این نکته که شهرستان جاسک پتانسیل مناسبی برای توسعه پرورش آبزیان دارد، اظهار کرد: آب سد جگین پس از طی بیش از 70 کیلومتر به بند انحرافی می‌رسد. آب از طریق مخزن‌های بند انحرافی به اراضی کشاورزی انتقال داده می‌شود که می‌توان پیش از این که آب وارد کانال‌های انتقال شود، پرورش ماهی در استخرها را در دستور کار قرار داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان اذعان کرد: چشمه‌های آبگرم و رودخانه‌های لب شور، ظرفیت مناسبی در استان هرمزگان برای توسعه پروش آبزیان محسوب می‌شود؛ که باید با استاندارهای سازمان محیط زیست منطبق باشند.   

ملایی تشریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان کامل‌ترین نقشه GIS در حوزه آب را دارد که شامل تمام مشخصات چاه‌ها، رودخانه‌ها و ... است. این نقشه می‌تواند کمک زیادی برای بررسی و معرفی فرصت‌های استان هرمزگان برای فعالیت در این حوزه کند.  

وی با ذکر این نکته که این طرح در دو فاز اجرا می‌شود، بیان داشت: کمیته‌ای برای بررسی طرح‌های آبزی‌پروری در مجموعه آب منطقه‌ای هرمزگان وجود دارد که می‌‌توان در فاز اول برای اجرای این طرح در چاه‌های مزارع استان هرمزگان اقدام کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان ابراز داشت: برای تحقق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سازمان‌ها و ادارات مرتبط دیگر مانند اداره کل شیلات، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و جهادکشاورزی نیز برای بررسی کارشناسانه طرح به این کمیته افزوده می‌شوند.

ملایی در پایان گفت: در این کارگروه بر اساس مشخصات کیفی چاه‌ها، نوع آبزی پرورشی و مسائل زیست محیطی طرح‌های قابل اجرا، تیپ‌بندی می‌شوند؛ چراکه باعث کاهش برخی هزینه‌های متقاضی می‌شود.

عبدالرسول دریایی مدیرکل شیلات استان هرمزگان نیز گفت: دکتر ملایی اطلاعات بسیار خوبی در حوزه آبزی پروری دارند به همین جهت ایده بسیار مناسبی در راستای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید از سوی مدیرعامل آب منطقه‌ای ارائه شده است.

وی با ذکر این نکته که باید به سمت توسعه آبزی‌پروری در آب‌های داخلی گام برداریم، عنوان کرد: برخی از آب‌های لب شور در استان هرمزگان بدون هیچ استفاده‌ای از مناطق مختلف عبور می‌کنند و راهی دریا می‌شوند؛ که می‌توان از این ظرفیت برای پرورش انواع ماهی یا میگو استفاده کرد.

مدیرکل شیلات استان هرمزگان با ذکر این نکته که استان هرمزگان دارای ظرفیت بسیار مناسبی برای پرورش برخی از آبزیان و ماهی خاویاری است، تصریح کرد: در حال حاضر 150 کشور دنیا در حال پرورش ماهی تیلا پیا هستند که باید از مسائل زیست محیطی این کشورها الگو برداری کنیم.  

دریایی با ذکر این نکته که در شهرستان حاجی آباد موفق به استحصال خاویار شدیم، بیان داشت: سرعت رشد ماهیان خاویاری در این منطقه بیشتر از شمال کشور است چراکه چاه‌های شهرستان دمای مناسبی برای رشد این نوع ماهی دارند.

وی ضمن استقبال از فاز اول این طرح، تشریح کرد: برای فاز دوم که استفاده از ظرفیت آب‌های سطحی و چشمه‌ها است، بررسی مواردی نظیر سولفور و دما اهمیت دارد به همین جهت باید نسبت به دسته‌بندی این ظرفیت‌ها اقدام کنیم.

مدیرکل شیلات هرمزگان خاطرنشان کرد: استفاده از بایوفیلترها در خروجی استخرهای پرورش آبزی می‌تواند باعث وقوع تجزیه شود و در نهایت کیفیت آب را برای اراضی کشاورزی افزایش دهد.

دریایی در پایان با ذکر اینکه 200 هزار تن ظرفیت تولید آبزی در آب‌های داخلی وجود دارد، بیان داشت: امیدوارم که به ایجاد یک تیم فنی شرایط سرمایه‌گذاری در این حوزه را به خوبی فراهم کنیم. مجوزها نیز تحت نظر کمیته تشکیل شده به سرعت صادر خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرورش آبزیان اشتغال زایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان ذکر این نکته استان هرمزگان تولید آبزی محیط زیست چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۹۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور، در جریان سفر به استان هرمزگان و در دیدار با امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در این استان، گفت: ارائه خدمات هوشمند به منظور تسهیل خدمت رسانی در امور قضائی به مردم از اولویت‌های سند تحول قضائی است.

وی افزایش نظارت‌ها و سرعت و دقت عمل در انجام وظایف محوله قضائی را به عنوان بخشی از رویکردهای اصلی و اهداف هوشمندسازی خدمات در این سند برشمرد.

دادستان کل کشور افزود: یکی از حوزه‌های خدمت رسانی به هم وطنان، تلاش برای حمایت از تولید و کسب کار و رفع موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان با تدوین برنامه‌های راهبردی در راستای تحقق شعار سال است.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی تصریح کرد: بنابراین هوشمند سازی در نظر گرفته شده در سند تحول قضائی به واسطه زمینه سازی برای تسریع خدمت رسانی به مردم و تولیدکنندگان، این فرصت را بیش از پیش فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های متنوع در استان هرمزگان برای افزایش مشارکت مردمی در جهش تولید، عنوان کرد: در این سفر موضوعات و نیازمندی‌های مطرح شده از سوی متولیان و مسئولان هرمزگان جمع بندی شد و برای برنامه‌ریزی و ارائه راهکار به رئیس قوه قضائیه منتقل می‌شود.

کد خبر 6095675

دیگر خبرها

  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • باید پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید