Web Analytics Made Easy - Statcounter

شریفی گفت: حضرت معصومه (س) دختر امام و عمه امام و بانوی فاضله و عالمه و ولایتمدار و مظهر عفاف و تقوا است که الگوی کاملی برای سبک زندگی علمی و معنوی خواهران طلبه خواهد بود.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف:  حضرت معصومه (س) در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان روز نخست، در خانه‌ای تربیت شد که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند و از ذریه پیامبر اکرم (ص) بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید. حضرت امام رضا (ع) عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت.

پس از کوچ اجباری امام رضا (ع) به طوس و سفر ایشان به ایران، خواهر بزرگوارشان تنها فرزند دختر امام موسی کاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از مدینه به سمت ایران رهسپار شد. حضرت بلافاصله پس از حضورشان در ایران عزم دیدار برادر را کردند که در میانه راه در نزدیکی‌های شهر ساوه مورد هجوم دشمنان اهل بیت (ع) قرار گرفتند و پس از جراحات بسیار، چندی بعد رحلت کردند و در شهر قم آرام گرفتند. از آن پس شهر قم بارگاه ملکوتی این بانوی مکرمه اسلام شد.

در آستانه سالروز وفات حضرت معصومه (س) و با توجه به جایگاه علمی آن حضرت، خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با «معصومه شریفی» مدیر مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) گفتگو کرده است که در ادامه می خوانید:

 

مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) در چه سالی فعالیت خود را آغاز کرده است؟ چه تعداد طلبه دارد و در چه سطوحی تحصیل می کنند؟ اساتید برجسته ای که در این مدرسه علمیه تدریس می کنند؟

در ابتدا وفات حضرت معصومه (سلام الله) رو تسلیت عرض می کنم، همانگونه که مستخصرید زیارتنامه ای از امام معصوم بنام این بانوی جلیل القدر نقل‌ شده است که درباره کمتر امامزاده ای  چنین زیارتنامه با این تفصیل و ویژگی، ذکر حمد و تسبیح شروع می شود و در زیارت نامه ایشان میخوانیم یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه، می بینیم یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد حضرت، مقام شفاعت است که در درگاه الهی شخصیت مستقل، جایگاه و حرمتی دارد که می‌تواند با این مقام  دیگران را شفاعت کند، ان شاء الله با تاسی به راه و روش و زندگی علمی و معنوی ایشان عاقبت به خیر و در روز حساب از شفاعت ایشان برخوردار شویم.

مدرسه علمیه حضرت معصومه (سلام الله علیها) از سال 1381  با هدف تربیت و پرورش طلاب علوم دینی در مقطع سطح 2 شروع به فعالیت کرده است و تا بحال 228 طلبه در این حوزه تحصیل کرده و می نمایند. 15استاد عالم و فاضل دارای سطح علمی3 و 4حوزه های علمیه و دکترای دانشگاه مشغول به تعلیم و تربیت خواهران طلبه هستند.


هم نامی مدرسه علمیه به نام حضرت معصومه (س) چه برکاتی از نظر علم آموزی و انجام فعالیت های علمی داشته است؟ 

 درباره اثر علمی انتخاب نام حوزه علمیه به نام مقدس حضرت معصومه (س) باید عرض کنم یکی از وظایف حوزه های علمیه شناخت و معرفی فرهنگ اهل بیت علیها السلام است، حضرت معصومه (س) دختر امام و عمه امام و بانوی فاضله و عالمه و ولایتمدار و  مظهر عفاف و تقوا است که الگوی کاملی برای سبک زندگی علمی و معنوی طلاب عزیز خواهد بود و با توجه به باورهای دینی توسل جستن به نام اولیای الهی تبرک محسوب می شود و تبرک هم مایه برکت دنیوی و اخروی است‌ تعظیم و تکریم ایشان که از  اولیاالله هستند هم دارای برکات علمی و معنوی است.

 

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر نحوه تشکیل کلاس های مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) داشته است؟ کلاس ها چگونه برگزار می شود؟

با شیوع ویروس منحوس و مزاحم کرونا فعالیت های آموزشی، پژوهشی فرهنگی به صورت مجازی و در سامانه های مجازی طلاب انجام می شود. کلاس های درس  مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) به صورت غیرحضوری و آنلاین برگزار می شود.

 

لطفا فعالیت های مدرسه علمیه حضرت معصومه (س)  در زمینه کمک مومنانه را توضیح دهید.

این مدرسه از ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن بسیاری از مشاغل و تحت الشعاع قرا گرفتن زندگی مردم، پس از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر همدلی و کمک های مؤمنانه، خودجوش با همین نیت به یاری خانواده های عزیزی که آسیب بیشتری از کرونا دیدند، شتافت. کمک های انجام شده در قالب کمک های نقدی، بسته های معیشتی، دوخت ماسک در نوبت‌های متعددی انجام گرفته است و کمک های مومنانه در قالب توزیع بسته های معیشتی و اقلام بهداشتی به خانواده های کم بضاعت و آسیب دیده از کرونا ادامه دارد.

 

فعالیت های جهادی مدرسه علمیه حضرت معصومه (س)  در مبارزه با کرونا را توضیح دهید.

گروه جهادی مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) که از اساتید و طلاب بسیجی تشکیل شده است در جمع آوری و توزیع بسته های معیشتی، طبخ و توزيع حداقل پانصد پرس غذای گرم، طبخ و توزیع نان با همکاری چند نانوایی در سطح شهر، قدردانی از پزشکان و پرستاران بیمارستان سوم شعبان با حضور در بیمارستان و تقدیم گل و شیرنی به این عزیزان که در خط مقدم جهادگران سلامت هستند، فعالیت‌ در فضای مجازی با تشکیل گروهها و راه اندازی کانالها و تولید محتوا و پاسخ و مشاوره‌ های مذهبی و بهداشتی به مخاطبان به ویژه جوانان و نوجوانان عزیز فعالیت می کنند.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: خواهران حضرت معصومه س مدرسه علمیه مدرسه علمیه حضرت معصومه زندگی علمی و معنوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۹۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است