Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر حمید سوری، عضو کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: انتقال ویروس یک ضریبی دارد. حتی اگر دو نفر - فرد مبتلا و فرد سالم - که با هم مواجهه دارند، هردو ماسک استاندارد زده باشند، باز هم امکان کنترل انتقال ویروس، صددرصدی نیست و معمولا بین ۹۵ تا ۹۸ درصد تاثیر دارد.

دکتر سوری گفت: اگر ماسک سه‌لایه و استاندارد باشد، به نحوی که ویروس نتواند منتقل شود، همان یک ماسک کافی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون اندازه ویروس خیلی کوچک است. ولی اگر مطمئن نیستید که استاندارد است، دو ماسک می‌تواند احتمال انتقال ویروس و ابتلا را پایین بیاورد. به شرطی که راه تنفس فرد را نبندد و او را دچار تنگی نفس نکند. البته این که چقدر کمتر می‌کند، بستگی به کیفیت ماسک، تعداد لایه‌ها و جنس لایه‌ها دارد.

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: بحث دیگر، منافذ دور ماسک است. اگر ماسک درست استفاده نشود، ویروس می‌تواند از منافذ دور ماسک به دهان و بینی وارد بدن بشود و فرد را مبتلا کند؛ بنابراین استفاده درست از ماسک بهتر و مهمتر از دو سه ماسک زدن است. نکته مهم دیگر این است که اگر فرد سالم در مواجهه با فرد مبتلا ماسک بزند، اما فرد مبتلا ماسک استفاده نکند، احتمال ابتلای فرد سالم به بیماری کرونا تا ۳۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

دکتر سوری گفت: بنابراین اگر یک نفر هم در جامعه ماسک نزند، کافی نیست. چون بقیه در برابر همان یک نفر مصونیت ندارند. باید دانست که استفاده از ماسک یک انتخاب فردی و شخصی نیست. بلکه یک ضرورت اجتماعی است. چون شما با ماسک نزدن، فقط خودتان را در خطر ابتلا قرار نمی‌دهید. دیگران را هم در جامعه در معرض خطر ابتلا قرار می‌دهید. کل ویروس موجود در دنیا بیشتر از ۵ گرم نیست
این اپیدمیولوژیست به ویژگی جرمی ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: جرم این ویروس معادل ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱۵ گرم است. تمام ویروس‌های موجود در دنیا را اگر جمع بزنیم، کل ویروس‌های کرونای موجود در دنیا معادل ۵ گرم است؛ یعنی اندازه یک قاشق چای‌خوری. ویروس با میکروسکوپ معمولی هم دیده نمی‌شود.

دکتر سوری گفت: احتمال انتقال این ویروس در شرایطی بیشتر می‌شود. مثلا در فضای بسته، جایی که مساحت کوچکی دارد و سه نفر در آن جمع می‌شوند، جایی که تهویه ندارد، جایی که فرد مبتلا حضور دارد. به خصوص در این فصل که هوا سرد است و پنجره‌ها را می‌بندیم. در این شرایط احتمال تراکم ویروس و ابتلای افراد بالاتر می‌رود. دو مبتلا به کرونا در یک خانه باید از هم جدا باشند؟
این متخصص اپیدمیولوژی در بخش دیگری از گفتگو، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اگر دو نفر از اعضای یک خانه به کرونا مبتلا شده باشند، حتما باید در اتاق‌های جداگانه قرنطینه شوند یا می‌توانند با یکدیگر تماس داشته باشند، گفت: اگر مطمئن باشیم که هردو به کرونا مبتلا شده‌اند، لزومی ندارد هریک در اتاقی جداگانه قرنطینه شوند. اما ممکن است یکی از آن‌ها آنفلوآنزا گرفته باشد که بیماری مخصوص فصل سرد است. مگر این که هردو تست PCR داده باشند و نتیجه تست هردو مثبت شده باشد. یا مثلا پزشک تشخیص داده باشد که هردوی آن‌ها کرونا گرفته‌اند. نه آنفلوآنزا.

دکتر سوری همچنین در پاسخ به این سوال که اگر فردی مبتلا به کرونا باشد و برای قرنطینه کردن خود به خانه‌ای برود که فرد حاضر در آن خانه هم مبتلا به همین ویروس است، آیا می‌تواند بیماری وی را تشدید کند، توضیح داد: بیماری وی را بیشتر نمی‌کند، اما بستگی به دوره همزمانی بیماری این دو نفر دارد. اگر هردو همزمان مبتلا شده باشند، اشکالی ندارد. ولی یکی از این‌ها ممکن است در روز پانزدهم بیماری و دیگری در روز‌های ابتدایی ابتلا باشد. اگر تفاوت در زمان شروع بیماری زیاد باشد، ممکن است آن فردی که ۱۵ روز پیش بیمار بوده، آنقدر آنتی‌بادی در بدنش تولید نشده باشد که مقاوم شده باشد و بنابراین می‌تواند دوباره مبتلا شود. حتی گر ظاهرا بهبود یافته باشد.  
تکلیف پرستارِ بیمارِ کرونا در خانه چیست؟
این متخصص اپیدمیولوژی در پاسخ به این سوال هم که فرد مبتلا چند روز بعد از بروز علائم می‌تواند به قرنطینه خانگی پایان دهد، توضیح داد: از زمان بروز علائم به طور معمول دوره بهبود تا ۲۱ روز طول می‌کشد. البته معمولا طی دو هفته بعد از شروع علائم امکان انتقال ویروس به دیگران را دارد. پس اگر دو هفته خود را قرنطینه کند، کافی است و بعد از آن می‌تواند از قرنطینه خارج و وارد جامعه شود و به کار‌های معمول خود برسد.

دکتر سوری همچنین در پاسخ به این سوال که فردی که در خانه از بیمار کرونا پرستاری می‌کند، اما پس از اتمام دوره پرستاری، خود مبتلا نشده یا علائمی ندارد، باید خود را قرنطینه کند یا می‌تواند وارد جامعه شود؟ گفت: این فرد هم باید دو هفته خود را قرنطینه کند تا مطمئن شود که اثری از ویروس در بدنش نیست و به دیگران سرایت نخواهد کرد. حتی اگر هیچ علائمی نداشته باشد، باید خود را قرنطینه کند و وارد هیچ جامعه و تجمعی نشود.


منبع: همشهری

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ماسک پارسی خبر کرونا کووید19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۰۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • ملاقات آی شو اسپید با ری میستریو و گرفتن ماسک ویژه از اسطوره WWE / فیلم
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد