Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس کرمان، زعفران به عنوان گیاهی چندساله متعلق به تیره زنبق و جزو گرانبهاترین گیاهان دنیا و طلای سرخ شناخته می‎شود که ارزش آن بیشتر به دلیل ویژگی‎های منحصر به‎فرد ادویه‎ای، دارویی، رنگ‎دهی، طعم و عطر قوی آن است.

این گیاه بیشتر برای رشد در نواحی خشک و نیمه‎خشک مناسب است، مصرف آب بسیار کمی دارد و عوامل زراعی و مدیریتی و شرایط اقلیمی از جمله فاکتورهایی است که بر کیفیت و کمیت محصول تأثیر می‎گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر همین اساس طرح کشت زعفران به روش ایروپونیک، کشتی بدون خاک و آبیاری با مه‎پاش بهترین روش برای داشتن کیفیت و کمیت زیاد محصول در کمترین فضای ممکن به صورت طبقاتی و با مدیریت دما، رطوبت و نور است که می‎توان، بهترین نوع زعفران را با آن برداشت کرد.

افزایش کیفیت به دلیل نبود مستقیم نور خورشید، افزایش کمیت به دلیل پیاز با وزن بالا و تحت کنترل بودن شرایط محیط، اجرای طرح در کمترین فضای منزل یا گلخانه، صرفه‎جویی آب، برداشت در دو نوبت صبح و عصر و اشتغالزایی فراوان از جمله مزیت‎های این روش هستند.

از دوران کودکی تاکنون عضو بسیج بودم/اشتغالزایی برای 5 نفر

مرضیه خسروی 24 ساله دانشجوی بسیجی ارشد گیاهان دارویی اردیبهشت ماه سال 1398 طرح کشت زعفران به روش ایروپونیک را در شهرستان بردسیر استان کرمان اجرا کرد. وسایل و امکانات موردنیاز در این روش، بنه زعفران، سینی چوبی، قفسه سه طبقه، رطوبت‎ساز، رطوبت‎سنج و دماسنج است.

وی برای این کار بنه زعفران خریداری شده را از پوشال تمیز «نقره‎ای و سورت کردن» و از تیر ماه تا اواخر شهریور ماه بنه‎های زعفران را در یک محیط تاریک و بدون رطوبت نگهداری کرده است.

 

 

این کارآفرین قبل از کشت، بنه‎های زعفران را برای جلوگیری از هرگونه بیماری در قارچ‎کش و کنه‎کش قرار داده و بعد از اینکه کمی رطوبت را از دست دادند، آنها را در سینی‎های چوبی یک در یک  گذاشته به مدت یک ماه در رطوبت 75 درصد نگه داشته و در تاریکی و دمای 23 درجه قرار داده، سپس نوردهی را بعد از یک ماه آغاز و دما را به 13 درجه و رطوبت را به 85 درصد رسانده و بعد از یک هفته گلدهی این محصول آغاز شده است.

این دانشجوی بسیجی به خبرنگار فارس گفت: امسال نیز با تهیه دستگاه هوادهی مجهز به سنسور دمایی و رطوبتی و افزایش بنه، محصول را از۳۰۰ کیلوگرم به  ۷۰۰ کیلوگرم افزایش داده‌ام.

این جوان فعال در حال حاضر کشت زعفران را در 30 مترمربع فضا به صورت طبقاتی در روستای دهنو شهرستان بردسیر انجام می‎دهد و سالانه 700 کیلوگرم پیاز و 0.5 کیلوگرم زعفران تولید می‎کند و تاکنون برای پنج نفر اشتغالزایی انجام داده است.

این کارآفرین جوان از دوران کودکی تاکنون عضو بسیج بوده و هم‎اکنون نیز با مرکز پژوهش و فناوری ناحیه بسیج استان تبادل علمی دارد اما از سوی جهاد کشاورزی مورد هیچ حمایتی قرار نگرفته است.

دانشکده کشاورزی باهنر واحد بردسیر تنها نهادی است که به صورت کامل از این طرح حمایت کرد و ناحیه بسیج دانشجویی و مرکز پژوهش فناوری بسیج دانشجویی استان کرمان نیز بیشترین حمایت را در راستای اجرای طرح و گسترش آن داشتند.

ساخت یک مدل دستگاه ضدعفونی کننده دست با قیمت پایین

امیرحسین ادهمی فارغ‌التحصیل کارشناسی الکترونیک دارای ثبت اختراع ساعت فرمان نجومی است که در مسابقات کشور کره جنوبی نیز حائز رتبه برتر شد. وی همچنین موفق به کسب رتبه سوم مسابقات بین‎المللی رباتیک جنگجو، رتبه دوم مسابقات اختراعات دانشگاه شهید باهنر کرمان و دیپلم افتخار مسابقات ملی مهارت شده است.

ادهمی از سال 1388 به عضویت بسیج درآمده است و هم‎اکنون نیز عضو گردان 419 امام حسین (ع) است. وی به خبرنگار فارس گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا که تمام مردم برای ریشه‎کن کردن این بیماری دست به دست هم دادند، طی 48 ساعت با حمایت و همکاری سازمان بسیج علمی و استفاده از تسهیلات آن، یک دستگاه ضدعفونی‎کننده دست ساختیم که در نمایشگاه SHE که در محل نمایشگاه‎های بین‎المللی جنوب شرق در کرمان برگزار شد به نمایش درآمد.

وی افزود: بعد از استقبال از این دستگاه که نمونه اولیه کار ما بود، تصمیم گرفتیم، آن را ارتقا دهیم در نهایت پس از گذشت دو هفته به یک محصول کامل و ایده‎آل قابل عرضه به بازار دست یافتیم.

ادهمی عنوان کرد: در مرحله بعد این محصول به مساجد، مدارس، ارگان‎های دولتی و ... شهر کرمان و سایر شهرستان‎های استان نیز عرضه شد که تاکنون به  بیش از 100 دستگاه رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون نیز در حال ساخت یک مدل دستگاه ضدعفونی کننده دست با قیمت نصف آن در سطح بازار هستیم و بنا داریم، آن را برای مساجد و اماکن مذهبی تولید کنیم.

انتهای پیام/80001/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: لشکر سلیمانی ها کرمان دانشجویان زعفران بسیج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۱۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد خانچی در ستاد مدیریت بحران خوزستان که شامگاه سه شنبه در محل استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: امسال میزان کشت گندم در استان رقم بسیار خوبی بود که حسب دستور استاندار و با بسیج امکانات همه دستگاه‌ها موفق شدیم قبل از بارندگی‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از گندم‌های برداشت شده را با مدیریت معاون اقتصادی استانداری، فرمانداران، اداره غله و تعاون روستایی به محل‌های سرپوشیده منتقل کنیم.

وی افزود: از همکاری و زحمات همه دستگاه‌ها به خصوص مناطق نفت خیز جنوب، سپاه حضرت ولیعصر (عج)، قرارگاه کربلا، توسعه نیشکر، راهداری، نفت و گاز اروندان، انجمن کامیون داران اهواز و استان، هلال احمر، شرکت شهرک‌های صنعتی و گروه‌های جهادی در انتقال گندم‌های برداشت شده تقدیر کنم.

خانچی ادامه داد: با توجه به حجم بالای گندم برداشت شده از کشاورزان، انتظار داریم که ادارات متولی پیش‌بینی لازم جهت پوشاندن اماکنی که امکان انتقال از آنها وجود ندارد را داشته باشند.

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها برای رفع آب گرفتگی‌ها

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به بارندگی‌های روز‌های آینده در استان و آماده باش همه نیرو‌های امدادی و خدماتی، گفت: موضوع رفع آب گرفتگی‌ها مختص شهرداری و آبفا نبوده و دیگر دستگاه‌ها باید به سهم خود در این موضوع مشارکت کنند.

وی می‌گوید: در زمان باقیمانده تا آغاز بارش‌ها باید کار لایروبی شبکه فاضلاب انجام شود، همچنین از دستگاه‌های معین در هر منطقه انتظار داریم که پای کار بوده و نسبت به رفع آب گرفتگی‌ها تلاش کنند.

خانچی تاکید کرد: همه دستگاه‌ها باید در کنار شهرداری و آبفا قرار گرفته و با انجام کار تیمی نسبت به رفع آبگرفتگی‌ها اقدام کنند.

وی افزود: لازم است که روابط عمومی‌ها در شرایط بحرانی، اقدامات آن مجموعه را به سرعت نشر داده تا زحمات عوامل آن دستگاه زیر سوال نرود. بحث اطلاع رسانی در زمان بارندگی و همچنین رفع آب گرفتگی‌ها برای ما بسیار مهم بوده و باید در این زمینه به خوبی عمل شود.

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان ادامه داد: حضور گروه‌های جهادی در بحث رفع آب گرفتگی بسیار مهم بوده و باید ارتباط لازم با آنها برقرار شود، همچنین از هم اکنون باید به فکر کیسه شن بود تا آب وارد منازل مردم نشود.

در اطلاعیه‌ای نسبت به ورود سامانه بارشی فعال و بالابودن شاخص‌های ناپایداری از روز چهارشنبه هفته جاری تا روز یکشنبه هفته آینده در استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی/دستگاه‌های اجرایی با گروه‌های جهادی متصل می‌شوند
  • فرمانده سپاه بوشهر: معلم محرک علم و مولد قدرت است
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان
  • کرمانی‌ها و کسب ٣ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید
  • کرمانی‌ها و کسب ۳ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید