Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@04:58:50 GMT

تاثیرات مخرب قند روی مغز

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۱۳۴۶۲

تاثیرات مخرب قند روی مغز

مغز بیش از هر عضوی در بدن انسان انرژی مصرف می‌کند و گلوکز منبع اصلی سوخت آن است. اما چه اتفاقی می‌افتد اگر مغز در معرض مقدار زیادی قند قرار بگیرد؟

در انسان، غذا‌های دارای شاخص گلیسمی بالا مناطقی از مغز را که با پاسخ پاداش مرتبط است فعال کرده و احساس گرسنگی شدیدتری را در مقایسه با غذا‌های کم قند تحریک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذا‌هایی که باعث افزایش بیشتر گلوکز در خون می‌شوند، در مغز اعتیاد ایجاد می‌کنند.

تحقیقات منتشرشده در مجله تغذیه بالینی آمریکا با استفاده از شاخص گلیسمی (GI)  اندازه‌گیری چگونگی تبدیل برخی غذا‌ها به قند در بدن این روند را آزمایش کرد و دریافت که خوردن یک وعده غذایی با GI بالا باعث فعالیت بیشتر مغز در مناطق درگیر در رفتار خوردن، پاداش و ولع خوردن می‌شود.

اعتیاد به قند

مطالعات در مورد فعالیت مغز شواهدی را تأیید کرده‌اند که می‌گوید پرخوری سیستم پاداش مغز ما را تغییر می‌دهد، و باعث پرخوری بیشتر می‌شود.

با گذشت زمان، مقادیر بیشتری از همان ماده مورد نیاز است تا به همان سطح پاداش برسد. مطالعات نشان می‌دهند که پرخوری منجر به کاهش پاسخ پاداش و بدتر شدن اعتیاد به غذا‌های غنی از قند، نمک و چربی می‌شود.

یک مطالعه منتشرشده در PLoS One نشان داد که غذا‌های شیرین می‌توانند اعتیاد آورتر از کوکائین باشند!

قند چه تاثیر بر مغز دارد

قند زیاد برای کل بدن مضر است. حتی یک مورد افزایش گلوکز در جریان خون می‌تواند برای مغز مضر باشد، و در نتیجه آن عملکرد شناختی کند و حافظه و توجه کم می‌شود.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف زیاد قند باعث التهاب در مغز و منجر به مشکلات حافظه می‌شود. اما خبر خوب این است که این آسیب التهابی ناشی از قند ممکن است دائمی نباشد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ در مجله Appetite نشان داد که با پیروی از یک رژیم غذایی کم قند و GI پایین، می‌توان آسیب حافظه ناشی از مصرف قند را برطرف کرد.

به علاوه، تحقیقات منتشرشده در مجله Nutrients نشان داد که کاهش مصرف قند و دریافت مکمل اسید‌های چرب امگا ۳ و کورکومین باعث بهبود حافظه فعال می‌شود.

قند بر خلق و خو تأثیر دارد

قند بر روحیه نیز تأثیر می‌گذارد. بر اساس یک مطالعه شاملِ تصویربرداری از مغز، معلوم شد در جوانان سالم، توانایی پردازش احساسات با افزایش گلوکز خون به خطر می‌افتد.

مطالعه دیگری که در Diabetes Care منتشر شد نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در هنگام افزایش قند خون حاد احساس غم و اضطراب بیشتری دارند.

مصرف قند توانایی ذهنی را مهار می‌کند

افزایش گلوکز خون به عروق خونی آسیب می‌رساند. آسیب رگ‌های خونی مهم‌ترین علت عوارض عروقی دیابت است که منجر به مشکلات دیگری مانند آسیب به رگ‌های خونی مغز و چشم‌ها می‌شود.

مطالعات انجام شده روی بیماران دیابتی، آسیب پیشرونده مغز را نشان می‌دهند که منجر به نقص در یادگیری، حافظه، سرعت حرکت و سایر عملکرد‌های شناختی می‌شود. حتی در کسانی که دیابت ندارند، مصرف بیشتر قند با نمره پایین‌ترِ تست‌های عملکرد شناختی همراه است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گلوکز پرخوری گلوکز سبک زندگی پارسی خبر پرخوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد قائمیان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به چالش‌های منفی سالمندی جمعیت در جامعه  گفت: هر چند این امر نشان می‌دهد که سلامت عمومی جامعه بالا رفته، اما نباید تبعات منفی این سالمندی و فرسودگی جمعیت را نادیده بگیریم.

وی درباره تهدیدات جمعیتی سال‌های آتی در ارتباط با پیری و میانسالی جمعیت گفت و عنوان کرد: هر چند سالمندان هم می‌توانند در توسعه کشور نقش داشته باشند، اما آن نقش خلاقانه و ایده پردازانه‌ای که جوانان می‌توانند در پیشرفت کشور داشته باشند را نخواهند داشت.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به توجه به ساختار جمعیتی در نسل‌های آتی گفت: ما نیاز داریم که دولت به تسهیلات بیمه‌ای و اعتبار، مداخلات پزشکی و سلامتی جامعه نیز توجه ویژه داشته باشد تا نسل جوان به راحتی به فرزندآوری توجه کند و جزو برنامه‌های سال‌های ابتدایی تشکیل خانواده‌اش باشد.

وی با اشاره به نقش هنر در راستای تقویت روحیه جوانی جمعیت گفت:  نگاه جوان امروز با دیدن فیلم و سریال و مستند‌های به دور از شعارزدگی،به بحث فرزندآوری مثبت می‌شود و نسبت به تهدیدات پیری جمعیت آگاهی پیدا می‌کند.

اهمیت موج رسانه‌ای و تبلیغات

قائمیان با اشاره به زنگ خطر‌های جمعیتی در کشور گفت: قانون جوانی جمعیت می‌تواند کمک کننده به برون رفت از بحران سالمندی باشد، البته این اتفاق با موج رسانه‌ای و تبلیغات درون و برون مرزی نیز خیلی مرتبط است چرا که ما باید تبلیغات مناسب در این راستا داشته باشیم، مطالعات جمعیتی باید هدفمند و براساس شرایط برهه کنونی باشد باید بتوانیم شعار‌های مناسب دراین راستا تولید کنیم.

وی در پایان با اشاره به تسهیلات حمایتی برای فرزندآوری گفت: جوانان ایران باید پشتوانه حمایتی هم برای ازدواج و فرزندآوری صحیح داشته باشند تا با برنامه ریزی قانون جوانی جمعیت به بار بنشیند.

لازم به یادآوری است، دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • انتقاد چین از تاثیرات منفی گسترش «آکوس» بر صلح و ثبات منطقه
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • وزیر صهیونیست: بایدن به اسرائیل آسیب رساند
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟