Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «محمدنعیم وردک»، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفت که هیئت‌های مذاکره‌کننده دو طرف دیدارهایی با هم داشته‌اند، اما تاکنون به توافقی دست نیافته‌اند.

به گفته سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر، جلسات هر دو هیئت پس از مدت‌ها آغاز شده، اما تاهنوز توافقی حاصل نشده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در مصاحبه با خبرگزاری خامه پرس، گفت: «خبر خوب این است که دو طرف مدت طولانی است که باهم دیدار می‌کنند، اما در حال حاضر نمی‌توانم در مورد حصول توافق چیزی بگویم.»

وردک همچنین در ارتباط با کنفرانس ژنو گفت که گروه طالبان چند روز پیش یک بیانیه‌ در این رابطه صادر کرده‌بود مبنی بر اینکه جامعه جهانی باید به حمایت از طالبان نیز ادامه دهند.

وی افزود که هیچ پاسخی به این بیانیه داده نشده و نیز به آن‌ها برای شرکت در این کنفرانس سهمی داده نشده‌است.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، سفر عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان به کابل را مهم خواند و خاطرنشان کرد که برقراری روابط با همه کشورهای همسایه، برای افغانستان مفید خواهد بود.

وی در این رابطه گفت: «مهم است که همه کشورهای همسایه روابط خوبی با افغانستان داشته باشند، به ویژه پاکستان که همسایه افغانستان است و روابط خوب با این کشور برای افغانستان مفید واقع می‌شود.»

وردک همچنین در مورد برقراری آتش‌بس در جریان مذاکرات گفت، تا زمانی که علل و عوامل جنگ مشخص نشود، رسیدن به توافق روی آتش‌بس دشوار است.

وی تصریح کرد: «جنگ در افغانستان از ۲۰ سال پیش تاکنون ادامه دارد، اما پیش از این چرا مردم در مورد آتش‌بس سخن نمی‌گفتند، مگر در آن زمان نیز افغان‌های بی‌گناه کشته نمی‌شدند؟»

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که توافق‌نامه صلح آن‌ها با دولت آمریکا صورت گرفته، نه با دونالد ترامپ.

وی گفت: «توافق صلح یک تغییر بزرگ بود و جنگ را متوقف کرد، این توافق نه با دونالد ترامپ، بلکه با دولت ایالات متحده آمریکا صورت گرفته‌است. ما معتقدیم که دولت بایدن به این توافق‌نامه احترام می‌گذارد، اما در صورت نپذیرفتن این توافق از سوی دولت بایدن، جنگ ما علیه ایالات متحده از سر گرفته خواهد شد و تا زمانی که آن‌ها از افغانستان خارج نشوند ادامه خواهد یافت.»

وردک همچنین در مورد تفاوت میان طالبان فعلی و طالبان ۲۰ سال پیش نیز گفت: «۲۰ سال پیش نیز، طالبان به مردم حقوق‌شان را داده‌اند. در زمان حکومت طالبان، زنان تحصیل می‌کردند و در چارچوب پلیس خدمت می‌کردند. طالبان هنوز هم آماده است تا در چهارچوب شریعت اسلامی، حقوق زنان را بدهند، اما زمانی که نظام اسلامی برپا شود.»

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر ابراز امیدوارای کرد که گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی به زودی به یک نتیجه مثبت برسند، اما او در عین حال تاکید کرد که این روند بسیار زمان بر است.

وی در این رابطه افزود: «ما پس از دو سال مذاکره با ایالات متحده به توافق رسیدیم، بنابراین حل مسئله بین افغان‌ها مدتی طول می‌کشد، زیرا جنگ در این کشور ۲۰ سال است که ادامه دارد.»

وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر مشروعیت جنگ جاری در افغانستان گفت تا زمانی که افغانستان از اشغال نیروهای خارجی آزاد نشود، این جنگ ادامه داشته و مشروعیت خواهد داشت.

وردک پیرامون تلفات غیرنظامیان نیز گفت: «این درست است که در جریان جنگ افراد غیرنظامی کشته می‌شوند، اما این به این معنی نیست که افراد غیرنظامی به‌صورت عمدی هدف قرار می‌گیرند.»

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر افزود تا زمانی که یک نظام اسلامی در افغانستان روی کار نیاید و اشغال خارجی‌ها خاتمه پیدا نکند، جنگ در افغانستان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/ ر

منبع: فارس

کلیدواژه: سخنگوی طالبان بایدن آمریکا جنگ سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر تا زمانی ۲۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۴۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سیاست‌ها در قبال زنان و دختران افغانستان گفت عادی‌سازی روابط با کابل مشروط به تغییر رفتار طالبان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفتند این کشور همراه با متحدان خود، طالبان را تحت فشار می‌گذارد.

این وزارتخانه همچنین تصریح کرد هر گام مهمی در جهت عادی‌سازی روابط با طالبان مشروط به تغییر عمیق در رفتار کابل است.

وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود واشنگتن تاکنون تصمیم نگرفته که طالبان یا هر نهاد دیگری را به عنوان دولت افغانستان یا به عنوان بخشی از چنین حکومتی به‌رسمیت بشناسد.

در این گزارش آمده است، طالبان فرمان‌های تحدیدی علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که با تعهدات این کشور در کنوانسیون‌های بین‌المللی مغایرت دارد.

آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم طالبان: خبر واگذاری پایگاه به آمریکا ساختگی است + عکس جامعه اطلاعاتی آمریکا: قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان اما با رد این گزارش گفته بود: همه مردم افغانستان مسلمان هستند و حقوق‌شان بر اساس شریعت اسلامی تعریف شده و تأمین می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد: آنچه در آمریکا و سایر کشورهای غربی، به‌عنوان فرهنگ و حقوق بشر تعریف شده با افغانستان متفاوت است بنابراین غربی‌ها فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • انصارالله یمن سرکوب معترضان در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • حماس: قصد خروج از قطر را نداریم