Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعه‌ جدیدی که در نشریه Jama Network منتشر شد، بروز آسیب‌های مغزی را تایید می‌کند. محققان دانشگاه ماساچوست با بررسی وضعیت 817 بیمار بالای 65 سال مبتلا به کووید19 دریافتند که «روان‌آشفتگی یا هذیان» می‌تواند یکی از علایم زودهنگام ابتلا به بیماری باشد.

به گزارش برنا؛ سرفه خشک، تب و اختلالات تنفسی شناخته‌شده ترین علایم ابتلا به ویروس کرونا است اما براساس گزارش مرکز کنترل پیشگیری از کووید19،‌ این بیماری می‌تواند با عوارض نورولوژیک هم بروز پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید: نتایج مطالعه‌ جدیدی که در نشریه Jama Network منتشر شد، بروز آسیب‌های مغزی را تایید می‌کند. محققان دانشگاه ماساچوست با بررسی وضعیت 817 بیمار بالای 65 سال مبتلا به کووید19 دریافتند که «روان‌آشفتگی یا هذیان» می‌تواند یکی از علایم زودهنگام ابتلا به بیماری باشد.

بیش از 28 درصد بیماران پیش از بروز سرفه و مشکلات تنفسی دچار این وضعیت شدند.هذیان، کاهش هوشیاری، حالت گیجی، درک نکردن موقعیت زمانی و مکانی و هر نوع اختلال ناگهانی شناختی ممکن است نشانه‌ای از ابتلا به ویروس کرونا در سالمندان باشد چراکه سیستم ایمنی در این افراد به‌ گونه ای متفاوت با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله می‌کند.

پیرشدن زودهنگام مغز

از طرفی محققان انگلیسی برای تشخیص تاثیر ویروس کرونا بر مغز، نتایج تست‌های شناختی بیش از 84 هزار بیمار را بررسی کردند.

این تست‌ها برای ارزیابی پیشرفت آلزایمر در این بیماران صورت گرفت. براساس تایید مدیر این تیم تحقیقاتی، مبتلایان به انواع وخیم بیماری کووید19، در زمینه‌های مختلف ارزیابی شناختی وضعیت نامساعدتری نسبت به سن خود داشتند. در واقع این کاهش عملکرد معادل پیرشدن مغز به‌اندازه 10 سال بود.پژوهش دیگری توسط محققان دانشگاه استراسبورگ هم درباره 58 بیمار مبتلا به کووید19 نشان داد که 40 نفر از آن ها به اضطراب و آشفتگی غیرعادی، 20 نفر به هذیان و حدود یک سوم هم به ‌ادراک نکردن موقعیت زمانی یا مکانی، از دست‌دادن توجه و تمرکز یا رفتارهای غیرقابل کنترل دچار شدند.

ویروس کرونا به مغز آسیب می رساند؟

پیش از این، طی دوران اپیدمی ویروس سارس شواهدی مبنی بر آسیب ویروس به مغز دیده شد اما در جدیدترین پژوهش در دانشگاه ییل آمریکا، ثابت شد که ویروس کرونا می‌تواند در بعضی موارد حاد بیماری یا در افراد دارای زمینه‌ ژنتیک ابتلا به تحلیل شناختی سبب آسیب به سلول‌های مغزی شود.

در چنین شرایطی، سلول‌ها از اکسیژن محروم می‌مانند و از بین می‌روند.محققان بر این باورند که در زمان آلودگی به ویروس کرونا، واکنش دفاعی بسیار شدیدی در بدن اتفاق می‌افتد که ممکن است به گرمای بیش از حد مغز منجر شود و علایم نورولوژیک خاصی بروز پیدا کند. آن ها آسیب ویروس بر مغز را به سه شکل مطرح کرده‌اند: حمله مستقیم ویروس به مغز، تحریک مغز با عبور ویروس از سد استخوانی بین حفره بینی و سر، اختلال در گردش خون عروق مغز.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز کرونا علائم جدید ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی