Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهلا دشتی، مشاور تحصیلی در گفت وگو با  خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تکنیک‌های موثر برای مطالعه اظهار کرد: مفید بودن مطالعه به منظور نتیجه گیری بهتر همواره دغدغه تمامی افراد بوده است، اما هیچ وقت به تفاوت مطالعه خود با مطالعه دیگران فکر نکردیم که در اینصورت بحث خودشناسی مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: انسان‌ها با توجه به سبک شناختی خود باید از الگو‌های برنامه ریزی، سبک مطالعه و انتخاب‌های تحصیلی استفاده کنند، اما گاهی اوقات به این موضوع بی توجهی می‌شود و افراد از یک مدل مشترک همگانی برای مطالعه دروس استفاده می‌کنند.

دشتی تصریح کرد: در بحث خودشناسی سبک‌ها و نظریه‌های مختلفی وجود داشته است، اما سبک یا نظریه رنگ‌های واقعی لوری بیانگر این واقعیت است که افراد ۴ نوع یا ۴ سبک رنگ شخصیتی از قبیل آبی، نارنجی، سبز و طلایی دارند که این عامل جدا از روان شناسی رنگ هاست.

او با بیان اینکه هرکدام از رنگ‌های شخصیتی در افراد مختلف متفاوت است، تاکید کرد: براساس نظریه رنگ‌های واقعی لوری در زمینه مطالعه، انتخاب شغل و ... باید به این نکته توجه کنیم که افراد دارای توانمندی ها، علایق، ارزشمندی‌ها و عملکرد‌های متفاوتی هستند که برخی از این موارد نقاط مشترکی را در میان افراد ایجاد می‌کند؛ بنابراین باید بتوانیم به سهولت رفتار خود را درک کنیم.

این مشاور تحصیلی ادامه داد: رنگ آبی نماد افراد آرام است و به دنبال بیان درک و احساسات خود هستند و از ارزشمندی‌های آنان می‌توان به عشق و همدلی اشاره کرد. سادگی، صمیمیت، خلاق بودن از ویژگی این افراد است و شنونده‌های خوبی بوده و به شدت به درد و رنج دیگران حساس هستند، کمک کردن به دیگران برای شان مهم بوده و گاهی اوقات برای کمک به دیگران از خود غافل می‌شوند که شاید گفت این عامل بزرگ‌ترین نقطه ضعف آنان در مطالعه است، یعنی درگیر دیگران شده و نه گفتن برای شان سخت است.

او با بیان اینکه نماد رنگ سبز در افراد به معنای رشد و پویایی تعالی است، تاکید کرد: یادگیری و ارتقای دانش از ویژگی افراد با نماد سبز است که علاقه‌مند به مطالعه و یادگیری بوده و جزء دانشمندان و تحلیل گران به شمار می‌آیند، یعنی همواره به دنبال کشف واقعیت‌ها می‌گردند، این افراد ترجیح می‌دهند که در فضا یا بحث علمی شرکت کنند.

دشتی اضافه کرد: رنگ نارنجی نماد انسان‌های هیجانی، شوخ طبع، بازی گوش، تنوع طلب، برون گرا، مستقل، مدیر و پر انرژی است که این افراد برای تفریح و ماجرایی بسیار ارزش قائل هستند و به راحتی حرف خود را مطرح می‌کنند، همچنین برنامه ریزی آنان در تمامی زمینه‌ها بیشتر بر مبنای هیجانات شان است و از قرار گرفتن در چهارچوب قوانین مخالف هستند.

او افزود: رنگ طلایی در افراد نماد دقت، نظم، سازمان یافتگی، مسئولیت پذیری و ... است که متعهد بودن به مطالعه دروس را ارزشمند می‌دانند البته که نباید هیچ کدام از این رنگ‌ها را به خوب و بد تعبیر کنیم چرا که این رنگ‌ها ویژگی افراد بوده و زمینه اشتراک را در میان انسان‌ها به وجود می‌آورد.

دشتی تصریح کرد: برخی از افراد عادت دارند بلند مطالعه کنند؛ برخی راه می‌روند و مطالعه می‌کنند؛ برخی خیلی سریع و تند از روی مطالب می‌گذرند و برخی یک مطلب را چندین بار مطالعه می‌کنند؛ سرعت مطالعه برخی زیاد و بعضی بسیار کم است. تعدادی از افراد فقط در حد تکلیف به مطالعه مطالب می‌پردازند، تعدادی به مطالعه مطالب اضافی و بررسی عمیق آن‌ها علاقه مندند و یکسری دیگر حتی در حد وظیفه، خود را به مطالعه مشغول نمی‌کنند.

او ادامه داد: همه این‌ها نشان از تفاوت‌های شخصیتی منحصر به فرد در هر کسی هست و توجه به این که نسخه‌ از قبل پیچیده و یکسانی در اختیار همه گذاشته نشود مسئله‌ای بسیار مهم بوده و لازم است هر کس توانایی‌ها و نیاز‌های خود را نیز به خوبی بشناسد تا در موقعیت‌های مختلف راه حلی مناسب انتخاب کند.

آسیب های مطالعه در افراد با چهار رنگ شخصیتی!

دشتی درباره آسیب‌های مطالعه در افراد با نماد رنگ آبی گفت: این افراد معمولا دیر شروع می‌کنند و از مهم‌ترین مشکل آبی‌ها "شروع" کردن است؛ آن‌ها برای شروع کردن هر کاری دچار مشکل می‌شوند و هر موضوعی می‌تواند برای برهم زدن توجه و تمرکز آن‌ها موثر بیافتد حتی ساعت روی میز تحریرشان و زیاد تخیلی می‌شوند ذهن خلاق آبی‌ها همیشه به نفع آن‌ها عمل نمی‌کند و مدام کار دستشان می‌دهد.

او با اشاره به آسیب‌های مطالعه در افراد با نماد سبز رنگ اظهار کرد: مطالعه پراکنده براساس علاقه مندی به جای تمرکز بر همه‌ی دروس ویژگی این افراد است، کنجکاوی سبز‌ها باعث می‌شود به دنبال سوالات ذهنی و علاقه شان بروند. به همین دلیل با اینکه خوب مطالعه می‌کنند، اما فقط روی برخی موضوعات و درس‌ها تسلط دارند و بعضی دروس را که دوست ندارند حتی حاضر نیستند برای امتحان هم آن‌ها را مطالعه کنند.

دشتی ادامه داد: سبز‌ها وقتی به مطالعه می‌پردازند روی مطالب مورد علاقه تاکید می‌کنند و حتی به دنبال سوالاتشان در منابع دیگر می‌روند و زمانشان ازدست می‌رود و مجبور می‌شوند بقیه‌ی مطالب و درس‌ها را سرسری بخوانند و شاهد افت نمره باشند.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه مطالعه‌ ناتمام مطالب از ویژگی افراد با نماد رنگ نارنجی است، تاکید کرد: نارنجی‌ها حوصله‌ کافی برای ماندن روی کتاب ندارند و زود خسته می‌شوند و روی این متمرکز هستند که کی مطالب را تمام کنند. به صورت نامنظم، جسته و گریخته مطالعه می‌کنند. در شروع کردن مشکل دارند و معمولا نمی‌توانند بلافاصله به سراغ درس رفته و مطالعه را شروع کنند و استراحت‌های بین مطالعه‌ آن‌ها زیاد و طولانی است.

دشتی اضافه کرد: افراد با نماد رنگ نارنجی در زمان مطالعه تمرکز کافی ندارند و به علت این که می‌خواهند در همه‌ امور دخالت کنند، به سرعت حواسشان پرت می‌شود و تمرکزشان را از دست می‌دهند. ذهن آن‌ها پر است از افکار مختلف درباره‌ی ماجرا‌هایی که در آن درگیر هستند و این موضوع مهم‌ترین عامل عدم تمرکز آن‌ها است.

او اضافه کرد: نماد طلایی در افراد نشانگر این موضوع است که شاید بهترین دانش آموزان و دانشجویان از لحاظ مسئولیت پذیری تحصیلی، جدیت در مطالعه و انجام وظایف تحصیلی، طلایی‌ها هستند، اما در کنار این ویژگی‌ها و نقاط قوت، ممکن است دچار آسیب‌هایی شوند.

این مشاور تحصیلی بیان کرد: سرعت کم در مطالعه کردن و تکرار بیش از حد از جمله مشکلات طلایی‌ها این است که در حین مطالعه به شناسایی مطالب مهم و نکات کلیدی بحث توجه نمی‌کنند و همه‌ مطالب را از مقدمه تا متن اصلی و مثال‌ها به یک صورت مورد مطالعه قرارداده و روی آن‌ها دقت می‌کنند و باعث می‌شود بخش وسیعی از زمان آن‌ها صرف مطالب غیر ضروری شود.

دشتی اظهار کرد: همه‌ ما می‌دانیم که این طبقه بندی برای شناخت انسان‌ها کافی نیست و نیاز به توضیح موقعیت‌های مختلف و چالش‌های هر شخصیت و نحوه‌ی روبرو شدن با آن دارد.

بیشتر بخوانید

بهترین زمان درس خواندن چه موقع است؟ درس‌های حفظی را چگونه بخوانیم؟

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مطالعه دروس مطالعه صحیح مطالعه می کنند افراد با نماد مشاور تحصیلی انسان ها نماد رنگ ی مطالب رنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۷۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟

ایتنا - براساس آخرین پژوهش‌ها درمورد داروهای کاهش وزن، برخی مصرف‌کنندگان مدعی‌اند که داروی «پپتید شبه‌گلوکاگون ۱» (جی‌ال‌پی-۱) و سایر داروهای مشابه، به موازات کاهش وزن، در آنها احساس اضطراب، افسردگی و گاه افکار مرتبط با خودکشی پدید آورده است.
برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که برخی داروهای درمان دیابت ممکن است شخصیت و رفتار افراد را تغییر دهند. به گزارش نیویورک‌پست، داروهایی نظیر اوزمپیک (ozempic) و ویگووی (Wegovy‌) بر میزان دوپامین تاثیر می‌گذارند. دوپامین بر بخش‌های مختلف بدن تاثیرگذار است.

ترکیبات شیمیایی مغز علاوه بر تاثیر روی انگیزه عاطفی و فیزیکی برای غذا‌ خوردن، بر احساس پاداش، لذت، انگیزه و کنش هم تاثیر می‌گذارد. بر همین اساس، سطوح در حال تغییر این تغییرات شیمیایی این ادعای مصرف‌کنندگان را توجیه می‌کند که چرا تمایلشان به الکل، سکس یا مواد مخدر کاهش می‌یابد.

دکتر کنت بریج، استاد روان‌شناسی و علوم اعصاب در دانشگاه میشیگان، به دیلی میل گفت: «هم مواد اعتیادآور و هم غذا، سیگنال‌های دوپامین و مناطق یادگیری‌-پاداش یکسانی را در مغز را فعال می‌کنند.» طبق گفته او، در برخی موارد وقتی محققان می‌خواهند چیزی را به حیوانات یاد بدهند، آنها را برای مدتی گرسنه نگه می‌دارند، زیرا گرسنگی به یادگیری کمک می‌کند.

او توضیح می‌دهد: «ظاهرا گرسنگی مختص غذا است، اما گستره‌اش بیش از این است و میل و هوس‌های متعددی را بیدار می‌کند. هنگامی که گرسنه‌اید، ارزش انگیزشی پدیده‌ها، حتی آن‌‌هایی که خوراکی نیستند، افزایش می‌یابد.»

به باور کارشناسان، از آنجایی که این داروها مدت زمان احساس سیری را افزایش می‌دهند، میل به چیزهایی غیر از غذا مانند مواد مخدر و الکل را نیز کاهش می‌دهند. دکتر بریج می‌گوید: «احساس سیری نه‌تنها میل به غذا را کاهش می‌هد بلکه به صورت بالقوه میل به چیزهای دیگر را هم کم می‌‌کند.»

به گفته بریج، هنگام مصرف داروهای جی‌ال‌پی-۱ احتمال کاهش میل جنسی هم وجود دارد. طبق استدلال او از آنجایی‌که رابطه جنسی میل طبیعی لذت‌بخشی است، مسدود کردن مسیر پاداش ممکن است کاهش میل جنسی را به‌دنبال داشته باشد. با این حال او می‌گوید که هنوز مشخص نیست داروهای جی‌ال‌پی-۱ مسیر دوپامین را چگونه مسدود می‌کنند.

در سال ۲۰۲۳، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۶۰۶ گزارش از اختلالات روان‌پزشکی مرتبط با اوزمپیک، ۳۲۴ گزارش مربوط به ساکساندا (Saxenda) و ۱۹۰ گزارش مربوط به ویگووی دریافت کرده است.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • برنامه ریزی برای دونده های شانس کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟