Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس اقتصادی- احتمالا دولت تازه آمریکا برجام را احیا خواهد کرد و در این زمینه با دولت ایران تعامل خواهد داشت. با این حال، نگرانی برای صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران کماکان باقی است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "بلومبرگ" در گزارشی با اشاره به موانع پیش روی رونق اقتصاد ایران حتی در صورت بازگشت امریکا به برجام می‌نویسد: "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران اخیرا گفته که برای "جو بایدن" ترمیم روابط امریکا با ایران کار راحتی خواهد بود و تنها کافی است که اراده سیاسی در این‌باره در واشنگتن وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلومبرگ افزوده است: نگاهی به اقتصاد ایران نشان می‌دهد که میزان آسیب‌های وارد شده بر اقتصاد آن کشور در دوران ترامپ بسیار شدید بوده است. برای هزاران صاحب کسب و کار، توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی در دوره ریاست جمهوری اوباما در امریکا نویدبخش رونق اقتصاد ایران و باز شدن در‌های آن به روی جهان خارج و افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در آن کشور بود. در عوض، اما با روی کار آمدن ترامپ تحریم‌های شدیدی علیه ایران وضع شد، درآمد نفتی ایران کاهش یافت و پس از آن بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا نیز بر مشکلات ایران افزود.

مشاوران اقتصادی به "بلومبرگ" می‌گویند هرگونه تلاشی در دوره بایدن برای احیای اقتصاد ایران گام‌های کوچکی خواهند بود چرا که اعتمادسازی میان دو کشور زمان‌بر و دشوار است.

اکثر مشاوران می‌گویند اکنون بیش‌تر سرمایه گذاران خارجی بیش از گذشته درباره سرمایه‌گذاری در ایران و تجارت با آن کشور با احتیاط رفتار می‌کنند. اکنون انتظارات کمی نسبت به افزایش تجارت با ایران و سرمایه‌گذاری در آن کشور وجود دارند.

اکثر شرکت‌های خارجی که علاقمند به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صنعتی و خدماتی ایران از جمله هتلداری، صنایع غذایی و معدن هستند؛ شرکت‌های کوچک را شامل می‌شوند.

مانع دیگر بر سر راه سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به روایت بلومبرگ، آن است که پس از تحریم‌های ترامپ علیه ایران، کشور به سوی بومی‌سازی اقتصاد پیش رفت و بسیاری از شرکت‌های داخلی سهم عمده‌ای در اقتصاد را از آن خود کردند. این مشکلی تازه برای سرمایه گذاران خارجی است که باید تلاش کنند جایی برای خود در اقتصاد ایران پیدا کنند. اکنون تولیدات داخلی ایران جایگزین محصولات خارحی شده‌اند. در نتیجه، شرکت‌های خارجی نه امیدی به کسب دوباره جایگاه در اقتصاد ایران دارند و نه می‌توانند با دست باز و بدون احتیاط وارد بازار آن کشور شوند. هیچ سرمایه‌گذاری برنامه عظیم و عمده‌ای برای سرمایه‌گذاری کلان در ایران ندارد".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام تحریم دونالد ترامپ جو بایدن روابط ایران و آمریکا سرمایه گذاری اقتصاد ایران آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان در آئین کلنگ زنی طرح توسعه پالایشگاه نفت خام آفتاب با اشاره به اینکه فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد باید تقویت شود اظهار داشت: توسعه ایران را بخش خصوصی دارای ساختارهای قوی و نوین رقم می‌زند که دولت هم در کنار آن نقش مهم تنظیم‌گری و توانمندسازی را ایفا کند چراکه اقتصاد دولتی اقتصادی ناکارآمد و غیر بهره‌ور است.

استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت شرکت‌های اقتصادی بزرگ مقیاس جهان در تحولات اقتصادی، افزود: در دهه نود ادغام شرکت‌های کوچک انجام شد که ادامه این حرکت و برند سازی به ویژه در حوزه فولاد و نفت می‌تواند جهشی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

دوستی با تاکید بر اینکه همه ما رسالت داریم ایرانی آبادتر به نسل بعد تحویل دهیم اظهار داشت: مساله اول استان جذب سرمایه گذار و ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذاری است که با مجموعه اقدامات انجام شده از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲ هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ ایم و طبق نظرسنجی فعالان اقتصادی برای سومین فصل پیاپی هرمزگان رتبه نخست امنیت سرمایه گذاری را کسب کرده است.

وی همچنین با تاکید بر لزوم توسعه زنجیره پتروشیمی و پترو پالایش در کشور گفت: نباید نفت تنها برای مصارف سوختی در نظر گرفته شود و با توجه به مزیت‌های نفتی هرمزگان و معادن استان‌های همجوار، تکمیل زنجیره ترکیبی شیمی معدن نیز می‌تواند سبب تحول اقتصادی شود و مدیریت این پروژه مهم را در سطح ملی آغاز کرده‌ایم.

استاندار هرمزگان رویه پروژه‌ای در اقتصاد را نیازمند اصلاح دانست و گفت: با تشکیل اکوسیستم اقتصادی می‌توان به توسعه پایدار رسید چرخه کاملی که با یک ساختار نوین علاوه بر نیروی انسانی ماهر و محیط مناسب سرمایه‌گذاری در آن مزیت‌ها شناسایی و در مسیر آن زنجیره‌ها هم تعریف شده باشند.

کد خبر 6100420

دیگر خبرها

  • اسلامی: کنفرانس ۲۰۲۴ فرصتی برای تقابل با جریان مخرب علیه صنعت هسته ای ایران بود
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را از طریق سازمان‌های مردم نهاد داخلی و خارجی پیگیری می‌کند
  • برپایی نمایشگاه طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند