Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:25:43 GMT

دو تصویر متفاوت از یک زاویه به فاصله ۴۳ سال

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۲۰۶۷۲

دو تصویر متفاوت از یک زاویه به فاصله ۴۳ سال

همه چیز در این دو تصویر متفاوت از یکدیگرند، به جز زائران در حال رفت‌وآمد در صحن عتیق حرم حضرت معصومه (ص). از مقرنس‌های حذف شده در زیر طاقی‌های صفوی حرم گرفته تا درگاه‌ها و رواق‌های صحن که جایشان را به ورودی‌های بزرگ با مقرنس‌های جدید داده‌اند.

به گزارش ایسنا، صفحه قم‌نامه در فضای مجازی در اینستاگرام همزمان با شهادت حضرت معصومه (س)، با انتشار دو تصویر مقایسه‌ای از صحن عتیق حرم حضرت معصومه (ص) به وضعیت امروز و ۴۳سال قبل مرمت جداره‌های تاریخی این صحن تاریخی اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر طبق چیزی که در این صفحه اعلام شده از آرشیو «ریچارد فرای» برداشت شده است.

تصویر قدیمی‌تر را متعلق به سال ۱۳۵۶ می‌دانند؛ تصویری که درگاه‌های ورودی به شبستان‌های پشت صحن قدیمی عتیق در حرم، کاملا متفاوت با تصویر این روزهای رواق‌ها و درگاه‌های ورودی آن شبستان‌ها نشان داده می‌شود. بالکن‌ها، بخشی از کاشی‌های قدیمی، طاقی‌ها و درگاه‌های طبقه دوم از بین رفته‌اند و جایشان را به طاقی‌های بزرگ ورودی به شبستان‌ها داده‌اند.

صحن عتیق یا همان صحن قدیم حرم حضرت معصومه (س) نخستین صحنی است که در حرم حضرت با چهار ایوان احداث شده است، ایوانی در جنوب که همان ایوان طلا در (ورودی صحن) و ایوانی در شمال که ورودی فیضیه به صحن را تشکیل می‌دهد و ساختمان نقاره‌خانه روی آن بنا شده است. ایوانی در غرب که ورودی مسجد اعظم به صحن است و در شرق، ایوان ورودی صحن عتیق به صحن نو قرار گرفته است. این صحن و ایوان‌های اطراف آن را «شاه‌بیگی» همسر شاه اسماعیل صفوی در سال ۹۲۵ هجری قمری بنا کرد.

حتی گفته می‌شود در زمان تاجداری شاه‌عباس صفوی دوم نیز امیر مظفر احمد بن‌اسماعیل - بزرگ خاندان آل‌مظفر-، محمدبن‌ابی‌طاهرکاشی‌قمی را که از مشهورترین کاشی‌کارهای آن دوره بوده، برای کاشی‌کردن مزار حضرت معصومه (س) به کار می‌گیرد و دقت، هنر و تجربه‌ای که در نقش زدن و پختن این کاشی‌ها به کار رفته، آن‌چنان بوده که کار ساخت تا نصب آن هشت‌سال طول کشیده است، اما در مقایسه این دو تصویر مشخص است که بخشی از این کاشی‌کاری‌ها در قدیمی‌ترین صحن حرم حضرت معصومه که قطعا در ان زمان نصب شده‌اند نیز از بین رفته‌اند. از سوی دیگر در سال ۱۳۷۷ شمسی که مرقد به شکل جدیدی که آن را آمیخته‌ای از کاشی و سنگ می‌نامند، تجدید بنا شده و دیواره‌های داخلی نیز با سنگ مرمر سبز کار شدند.

پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه در تیرماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرد؛ «تعمیراتی اساسی در این صحن از سال۱۳۷۷  در این صحن و مقابر اطراف شروع شده است که همچنان ادامه دارد» اما دقیق مشخص نیست چه زمانی بخش از جداره‌های قدیمی و تاریخی صحن حرم حضرت معصومه (س) از بین رفته و جای ان را ورودی‌های جدید گرفته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حرم حضرت معصومه مرمت حرم حضرت معصومه دو تصویر درگاه ها صحن عتیق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۰۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سرپرست معاونت بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی گفت : با تلاش اکیپ های نگهداری و تعمیرات شهرستان خوی در بخش های تابعه، اتفاقات شبکه توزیع و خطوط انتقال اصلی آب روستاهای عزت آباد، زاویه شیخلر و زاویه سمکن آباد رفع و جریان آب مشترکین این روستاها برقرار شد .

تقی پاشایی اظهار داشت: در پی گزارش سامانه ۱۲۲ مبنی بر ترکیدگی لوله شبکه توزیع آب روستاهای عزت آباد ، زاویه شیخلر و زاویه سمکن آباد در 5 نقطه ، اکیپ های اتفاقات به محل‌های اعلام شده اعزام و با تلاش بی وقفه ، اتفاقات به وقوع پیوسته رفع و آب پایدار در شبکه جریان یافت.

وی افزود: در راستای تغییر و بهبود استاندارد های خدمات آبرسانی به روستاها، شرکت آب و فاضلاب در تلاش است بر اساس وظیفه ذاتی خود با تمام توان و ظرفیت، سطح خدمات رسانی به روستاها را در قالب برنامه‌های کوتاه مدت از جمله اصلاح و رفع حوادث شبکه و خطوط انتقال آب روستایی، به سطح مطلوبی برساند.

پاشایی با بیان اینکه تحقق ارتقای سطح خدمات رسانی به روستاها نیازمند زمان و توان و تجهیزات مضاعفی است، اظهار کرد: با توجه به اولویت شرکت آب و فاضلاب که رفع دغدغه های مردم در بخش آب روستایی است، در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به رفع این دغدغه ها اقدام می‌شود.

  با رفع اتفاق های روستاهای مذکور بیش از 4 هزار نفر از آب پایدار و بهداشتی برخوردار شدند.

دیگر خبرها

  • شمش خم کن چیست؟
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • آمادگی برای برگزاری جشن های دهه کرامت
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود