Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم امروز در نشست شورای مدیریت آموزش عالی استان یزد، گفت: اولین پهنه علم و فناوری کشور در یزد ایجاد می‌شود.

او امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نوآورانه شهر یزد را برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این پهنه علم و فناوری داخل محدوده شهر پیرامون مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی ایجاد می‌شود تا برای تجمیع و هم افزایی عناصر موثر در ایجاد حوزه‌های دانش بنیان و فناوری برتر زمینه سازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه در حال حاضر پارک علم و فناوری یزد که در داخل شهر و در فضای محدود فعالیت مطلوب دارد، اظهار داشت: پهنه مذکور بر اساس تقاضای مسئولان استان و متناسب با ظرفیت‌های کالبدی، معماری و محدودیت‌های توسعه پارک علم و فناوری یزد ایجاد می‌شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: چنانچه مسئولان استان صورت جلسه نهایی آمادگی خود را تا دو هفته آینده به وزارت خانه ارسال کنند این وزارتخانه آمادگی دارد مجوز ایجاد این پهنه را در کوتاه‌ترین زمان صادر کند.

رحیمی همچنین در این نشست از کاهش پذیرش دانشجو مقطع دکترا به منظور کیفی سازی نظام آموزشی در دانشگاه کشور خبر داد.

 او با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار دانشجوی مقطع دکترا در کشور فارغ التحصیل می‌شوند که جامعه تنها توانایی جذب نیمی از این میزان را دارد، گفت: وزارت علوم برای اینکه بتواند بدون لطمه به میزان تولیدات پژوهشی تعداد پذیرش دانشجویان مقطع دکترا را در مدت زمان محدود کاهش دهد برنامه‌ای مدون تدوین کرده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم از تقویت و توسعه پذیرش دانشجو در مقطع پسا دکترا به عنوان یکی از برنامه‌های وزارت علوم در این زمینه یاد کرد و افزود: افزایش دانشجویان پسا دکترا علاوه بر اینکه زمینه اشتغال فارغ التحصیلان مقطع دکترا را بهتر فراهم می‌کند، از کاهش میزان تولیدات پژوهشی و مهاجرت فارغ التحصیلان مقطع دکترا به خارج از کشور نیز جلوگیری می‌کند.

رحیمی گفت: تقویت توسعه دستیار پژوهشی از دیگر برنامه‌های وزارت علوم در این زمینه است و استادان دانشگاه می‌توانند بدون محدودیت و بر اساس طرح‌های بیرونی دستیار پژوهشی بگیرند.

انتهای پیام/ غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پارک علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان علم و فناوری ایجاد می شود وزارت علوم مقطع دکترا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند

محمدعلی پورمختار گفت: مطالعه مراکز پژوهشی در زمینه رفع موانع تولید و مشارکت مردم در جهش تولید، نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند.

محمدعلی پورمختار، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا درباره بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران در خصوص شعار سال، اظهار کرد: شعار سال محوری‌ترین موضوع سال است که رهبری آن را براساس واقعیات موجود و شناخت راهبردی که از مسائل کشور دارند، انتخاب می کنند.

وی ادامه داد: همه دولت‌ها درباره لزوم مشارکت مردم در تصمیم گیری‌ها و تولید صحبت کرده و شعار داده‌اند اما در جهت رفع موانع برای مشارکت مردم گام‌های اساسی برداشته نشده است. البته مجلس یازدهم قانون تسهیلات کسب و کار را تصویب کرد، اما این قانون در قالب تسهیل صدور مجوز کسب و کار است و حداکثر ۱۰ درصد موانع را رفع می کند. سایر مشکلات از جمله بیمه، مالیات، تامین سرمایه از سوی بانک‌ها که رهبری هم به آن اشاره داشتند، باقی مانده است. یکی دیگر از مشکلات تولیدکننده، تورم و تغییر قیمت هاست. تولید کننده می گوید قیمت مواد اولیه روز به روز افزایش یافته و توان تصمیم گیری و اجرای تولید را ندارد. کنترل تورم و قیمت‌ها لازمه جهش تولید است. امنیت روانی و واقعی سرمایه گذاری  نیز اهمیت دارد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید دستگاه های نظارتی و تصمیم گیر، موانع غیرلازم برای تولیدکننده ایجاد کنند، گفت: در مجلس یازدهم اگرچه تسهیلاتی برای تولید ایجاد شده اما محدودیت های غیرلازم هم ایجاد شده است. اگر قرار باشد بخش خصوصی که ارز دولتی یا ترجیحی دریافت نمی کند، با خیال راحت به فکر تولید باشد، نباید درگیر چنین موانعی باشد که به نظر من غیر لازم است.

پورمختار با اشاره به اینکه کمتر برای رفع مشکلات تولید اقدامات اساسی انجام شده است، تصریح کرد: وقتی موانع تولید زیاد باشد، کسی کمتر ترغیب می شود که به سمت تولید برود  و اگر در این جهت حرکت کند، ممکن است به سمت دور زدن موانع برود و فساد از همین محل شکل می گیرد؛ بنابراین رفع موانع تولید اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به نقش مراکز پژوهشی در دستگاه های دولتی، اظهار کرد: برای شناسایی دقیق مشکلات بخش تولید به مطالعه نیاز است البته مطالعه مراکز پژوهشی نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند و دستگاه های اجرایی هم دنبال اجرای این راهکارها باشند. اگر قانون نیاز است، مجلس قانون را وضع کند و اگر آیین نامه و بخشنامه نیاز است، دولت آن را تهیه کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • وزارت راه : ۴٩ درصد از جمعیت ایران بر روی فرونشست و مجاور آن سکونت دارد
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی