Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

8 آذر 1290، سفارت روسیه اولتیماتومی بر مبنای سه اصل به دولت ایران داد و برای اجرای آن ۴۸ ساعت مهلت تعیین کرد. اصول سه‌گانه عبارت بودند از: ۱- اخراج مورگان شوستر آمریکایی ۲- استخدام اتباع خارجی با اجازه روس و انگلیس ۳- پرداخت خسارت لشگرکشی روسیه به ایران.

8 آذر 1311، کارخانه قند کرج با ظرفیت سالانه سه هزار خروار افتتاح شد. همچنین در این روز، دولت ايران رسماً امتياز شركت نفت ايران و انگليس را لغو كرد.

8 آذر 1317، مجید آهی وزیر راه مورد بی‌ مهری قرار گرفت و از کار برکنار شد و به زندان افتاد. همچنین در این روز، دکتر محمد سجادی به کفالت وزارت راه رسید.

8 آذر 1334، شرکت کشتیرانی ملی ایران با سرمایه حدود شصت میلیون ریال برای حمل نفت تشکیل شد.

8 آذر 1356، هوشنگ انصاري وزير امور اقتصادي و دارائي به جاي منوچهر اقبال به رياست شركت ملي نفت ايران منصوب شد.

8 آذر 1389، دوهفته پس از مصوبه جنجالی مجلس شورای اسلامی برای استقلال بانک مرکزی، رییس ‌جمهور اعلام کرد که مصوبه مجلس به دلیل تذکر قانون اساسی به کمیسیون تلفیق برگشت خورده است. احمدی ‌نژاد در کنفرانس مطبوعاتی خود با زیرسوال بردن اصل «استقلال بانک مرکزی» ضمن اشاره به قانون اساسی تاکید کرد که طبق این قانون، سه قوه داریم و استقلال بانک مرکزی جز به مفهوم سپردن اختیار سیاست‌ های پولی به بخش‌ خصوصی یا سرمایه ‌داران نخواهد بود.

8 آذر 1390، پس از یک سال سکوت، مرکز آمار ایران سرانجام اقدام به انتشار رسمی آمار مربوط به نرخ بیکاری کرد. مرکز آمار در گزارشی که تحت عنوان «چکیده طرح آمارگیری نیروی کار تابستان ۹۰» منتشر شد، از کاهش ۵/۲ درصدی نرخ بیکاری در پایان تابستان ۹۰، ‌در مقایسه با تابستان ۸۹ خبر داد و این نرخ را ۱/۱۱ درصد اعلام کرد.

8 آبان 1393، اولین جلسه هیات مقررات ‌زدایی و تسهیل مجوزهای کسب‌و‌کار با حضور معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیرکل دفتر پایش و بهبود فضای کسب‌و‌کار و نمایندگان دستگاه‌ های اجرایی در محل وزارت اقتصاد برگزار شد.

8 آبان 1397، بانک مرکزی عراق با صدور بخشنامه‌ای به بانک‌ها و صرافی‌های این کشور فروش دلار آمریکا به آن دسته از شهروندان عراقی که به دنبال سفر به ایران هستند را ممنوع اعلام کرد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی کایلی مور گیلبرت جمعه سیاه محسن فخری زاده پرویز پورحسینی روسیه تاریخ اقتصاد محدودیت های کرونایی کایلی مور گیلبرت جمعه سیاه محسن فخری زاده پرویز پورحسینی ایران و جهان بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی به مهر گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

کد خبر 6089253 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • اولتیماتوم اینتر به دنزل دومفریز برای تمدید قرارداد
  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • رشد اقتصادی روسیه رقم خورد