Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، از عصر دیروز جمعه ۷ آذر ۹۹ که دکتر محسن فخری‌زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در یک ترور ناجوانمردانه در آب‌سرد دماوند به شهادت رسید، روایت‌های متعددی از تلاش‌های او و تیم تحت مدیریتش برای مقابله با کرونا منتشر شده است. 

صبح امروز ایرنا در گزارشی دراین‌باره نوشت: «در شرایطی که کرونا به عنوان مهمترین مساله ایران و جهان به شمار می رود و تولید واکسن می تواند بسیار تاثیرگذار باشد در شرایط سخت و ناعادلانه تحریمی، نخبگان و دانشمندان ایرانی با وجود امکانات و تجهیزات اندک در زمینه تولید واکسن ایرانی با توان ملی و بومی دست به کار شدند، سازمان های تحقیقاتی در ایران در این زمینه فعالیت پیگیر و مستمر دارند که یکی از این سازمان ها، وزارت دفاع ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت برای ساخت تجهیزات لازم از جمله کیت تشخیص بیماری و همچنین واکسن بیماری کرونا فعالیت دارد؛ واکسنی که این روزها در حال ساخته شدن و در آستانه مرحله تست انسانی قرار دارد و آنگونه که وزیر دفاع ایران اعلام کرده، محسن فخری زاده به‌عنوان رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نقش مهمی در این ارتباط داشته‌است. بنابراین فخری زاده به عنوان یکی از چهره‌های تاثیرگذار و شناخته شده در وزارت دفاع به شمار می رفت که در زمینه های گوناگون علمی و تحقیقاتی به ایفای نقش می پرداخت که یکی از آنها تولید واکسن کرونا بود.»

جزئیات ترور ناکام فخری‌زاده در سال‌های گذشته | نقش شهید فخری‌زاده در ساخت واکسن کرونا

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت به داشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره فعالیت‌های پژوهشی مرکز سپند در حوزه سلامت و به طور خاص، کرونا به همشهری‌آنلاین می‌گوید: «به هرحال حوزه پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در مقولات متعدد و پژوهش‌های متعدد ایمنی و امنیتی-دفاعی تحقیق می کنند. در همین راستا در زمینه فناوری های مربوط به سلامت نیز تحقیقات و پژوهش هایی داشتند. چه در مورد کیت تشخیصی کرونا و چه واکسن کووید ۱۹.»

جهانپور با اشاره به ‌تیم‌های تحقیقاتی مختلفی که در ایران در زمینه واکسن کرونا فعالیت می کنند، گفت: «تیم تحقیقاتی «سپند» تنها مرکز تحقیقاتی در این زمینه نیست، مراکز مختلف تحقیقاتی دولتی و خصوصی دیگری نیز در زمینه واکسن کرونا فعالیت می‌کنند که برخی پیشروتر هستند.»

بارها در هفته گذشته گفته شده است که یکی از واکسن‌های ایرانی کرونا به زودی مجوز تحقیقات انسانی را دریافت می‌کند. دیروز چند دفعه به طور تایید نشده گفته شد واکسن در دست بررسی وزارت دفاع که در مجموعه شهید فخری‌زاده، تحقیق می‌شود، واکسنی است که به مرحله انسانی رسیده‌است. اما سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره رسیدن واکسن مورد تحقیق وزارت دفاع به مرحله انسانی به همشهری آنلاین می‌گوید: «چندین واکسن که در مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی درحال بررسی است که ‌از واکسنی که در زیر مجموعه شهید فخری‌زاده کار می کردند، جلوتر هستند.»

جهانپور با تاکید بر اینکه کرونا اولین تحقیقات سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در زمینه سلامت نیست گفت: «این تیم تحقیقاتی قبلا در مورد دفاع بیولوژیک، آمبولانس‌های دفاع بیولوژیک، تجهیز دیگر آمبولانس ها و پدافند هسته‌ای و میکروبی طبق کارویژه‌ای که داشتند، کار می‌کردند.»

جدیدترین خبرها و رویدادها را در اینستاگرام همشهری آنلاین بخوانید (کلیک کنید)

به گزارش همشهری آنلاین، مجید تخت‌روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل درباره ترور شهید فخری‌زاده، نوشت: «یکی از آخرین خدمات شهید فخری زاده نقش برجسته وی در تولید اولین کیت بومی تشخیص کرونا بود که سهم بزرگی در تلاش های ملی ما در مهار این همه گیری در زمانی داشته است. ایران تحت تحریم های غیرانسانی ایالات متحده است که به شدت مانع دسترسی ما به کالاهای بشردوستانه از جمله داروها و تجهیزات پزشکی می شود. وی همچنین مدیریت توسعه واکسن کرونا را بر عهده داشته است.»

کد خبر 568390 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان محسن فخری زاده تروریسم در ایران كرونا در ايران واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان محسن فخری زاده تروریسم در ایران كرونا در ايران واکسن پژوهش و نوآوری وزارت دفاع شهید فخری زاده همشهری آنلاین واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۸۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • مقام ارشد ارتش روسیه بازداشت شد
  • امروزه به الگوی شادی متناسب با مبانی خود رسیده‌ایم/ با تصویب شورا، سازمان گردشگری شهرداری تهران تشکیل خواهد شد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا