Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اراک گفت: نیازمند تشکیل ستادهای هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی برای معلولان در شهرستان اراک و استان مرکزی هستیم

ایرج رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص آخرین وضعیت مناسب‌سازی شهر برای افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: اگر از دید معلولان و سالمندان به فضاهای شهری همچون خیابان‌ها، پارک‌ها، درمانگاه‌ها، بانک‌ها، فروشگاه‌ها، حمل و نقل عمومی و بسیاری دیگر از زیرساخت‌ها توجه کنیم نامناسب بودن و ناهماهنگی‌هایی شهر و تجربه دشوار این قشر از جامعه شهری به خوبی قابل تصور است

وی با اشاره به اینکه توانبخشی به سه مرحله توانبخشی پزشکی، حرفه‌ای و اجتماعی قابل تقسیم است، افزود: مناسب سازی معابر یکی از مهمترین مسائلی است که در توانبخشی اجتماعی بررسی شده و می‌تواند در خودکفایی و بهبود روانی معلول و بازگرداندن او به زندگی نقشی مهم داشته باشد بدین سبب برای مناسب سازی، شناخت مشکلات محیط شهری در ارتباط با فرد معلول و کم توان نخستین مساله است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اراک تصریح کرد: در سیاست‌های کلی نظام و در بند ۱۱ بخش شهرسازی و بند ۹ بخش ایثارگران رعایت نیاز و آسایش جانبازان و معلولان در طراحی فضاهای شهری و اماکن عمومی ذکر شده که مناسب‌سازی بناها و مراکز خدمات عمومی، معابر شهری، مراکز اداری، تفریحی و ورزشی و وسائط نقلیه عمومی با وضعیت جسمی جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی، منطبق بر معیارهای مطلوب باشد.

وی اضافه کرد: همچنین در برنامه جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت نیز دستگاه‌های متولی مکلف شده‌اند تا در صدور مجوز مناسب سازی با رعایت قوانین و مقررات مربوط، ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت، استانداردهای مناسب سازی را در شرایط و الزامات صدور مجوز لحاظ کنند.

رضایی گفت: وزارت راه و شهرسازی موظف است در همه طرح‌های آماده‌سازی و اجرای مجتمع‌های مسکونی به صورت انبوه و نیز طراحی و اجرای شهرهای جدید، ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت را رعایت کند.

وی تاکید کرد: بر این اساس همه دستگاه‌های اجرایی باید تا سه سال آینده برای دسترسی‌پذیری معلولان به خدمات، ساختمان‌های خود را مناسب‌سازی کنند و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ارتباط با مناسب‌سازی و دسترس پذیری محیط، معابر، اماکن و وسایل حمل و نقل عمومی و مبلمان شهری اقداماتی مانند هم سطح سازی معابر، نصب خط هدایت نابینایان در پیاده‌روها، تأمین محل ویژه توقف خودروی افراد دارای معلولیت، نصب چراغ‌های راهنمای مجهز به علائم صوتی ویژه افراد نابینا و کم بینا در تقاطع و مناسب سازی پایانه‌ها، ایستگاه‌ها و ناوگان حمل و نقل عمومی را انجام دهند و اعطای پایان کار ساختمان‌ها و اماکن عمومی از جمله مجتمع‌های مسکونی، تجاری، اداری، درمانی و آموزشی را مشروط به رعایت ضوابط مناسب سازی و دسترسی پذیری معلولان کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اراک با تاکید بر لزوم تشکیل ستادهای هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی و شهرستان اراک و استان مرکزی، ادامه داد: ایجاد سامانه‌ای که افراد بتوانند فضاهای نامناسبی که مشاهده می‌کنند یا در عبور از آنها با مشکل مواجه هستند را گزارش کنند موردنیاز است که سازمان فن آوری اطلاعات مکلف به اجرای سریع آن است.

رضایی شهر مطلوب را شهری دانست که پاسخگوی نیازهای هر طیفی از شهروندان باشد و افزود: شبکه‌های شهری، اجتماعی و فرهنگی و ارتباطی این شهر برای همه شهروندان از هر نوع و طیفی تعریف شده و هیچکس با هیچ ویژگی خاصی خارج از دایره شهر قرار نمی‌گیرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و خزانه دار شورای شهر اراک از اجرایی شدن پیشنهاد ایجاد ۱۲ محل ویژه جهت پارکینگ حاشیه‌ای ویژه معلولان خبر داد و طرح اختصاص پارکینگ ویژه جانبازان و معلولان در میدان شهدا، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید رجایی و بهسازی پیاده‌روهای شهر به‌ویژه خیابان امام، خیابان دانشگاه، خیابان شهید شیرودی را از جمله اقدامات اراک در مناسب‌سازی شهر برای این قشر عنوان کرد.

وی با اشاره به احداث و ایمن‌سازی ۹۸ گذر ویژه برای افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: ساماندهی و احداث گذر ویژه تردد معلولان در خیابان‌های شهید بهشتی خیابان امام (ره)، خیابان محسنی، خیابان قائم مقام، خیابان شهید رجایی، خیابان شهید قدوسی خیابان آیت الله طالقانی، بلوار شهید کاظمی کرهرود، خیابان آیت الله غفاری، خیابان شهید شیرودی از جمله این پروژه‌هاست.

رضایی ادامه داد: مناسب سازی پیاده‌رو و ایجاد مسیر ویژه نابینایان و حذف موانع فیزیکی در پیاده‌روها و ایمن سازی و احداث بیش از ۱۲ هزار مترمربع پیاده رو در شهر و ایمن سازی و مناسب سازی پارک‌های شهر شامل پارک ملت، پارک شهر، پارک اندیشه، پارک شهدای گمنام و پارک بهاران و احداث پارک ویژه معلولان در پارک شهر، پارک لاله و پارک کودک در محله رودکی از دیگر اقدامات زیرساختی مدیریت اراک در حوزه مناسب‌سازی شهر برای معلولان است.

وی با بیان اینکه مناسب سازی ساختمان‌های اداری شهرداری مناطق ۶ گانه با احداث و کلنگ زنی ساختمان جدید برای منطقه دو و پیگیری جانمایی ساختمان جدید شهرداری مرکزی نیز در دستور کار بوده است، اظهار کرد: مناسب سازی گذرهای معابر پیاده و خط کشی خیابان قائم مقام تا میدان مقاومت و خیابان شریعتی حدفاصل میدان راه آهن تاپل شریعتی و بلوار آیت الله غفاری، بلوار وحدت و خیابان طالقانی نیز انجام و ۵۸ پل فلزی جهت عبور سالمندان و ویلچررانان در مناطق ۶ گانه تعویض و مناسب سازی شده است.

کد خبر 458036

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مناسب سازی معابر شورای اسلامی شهر اراک معلولان نابینایان افراد دارای معلولیت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای افراد دارای معلولیت خیابان شهید مناسب سازی شهر اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۰۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

جعفر رحمانی معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد  در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور، با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 

در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان