Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) گفت: غیر از واکسن‌ توسعه‌یافته توسط "اوگور شاهین" (برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی(ص)) که احتمالا تا هفته آینده تاییدیه مصرف دریافت می‌کند، ۹ واکسن دیگر وارد مرحله سوم انسانی شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ رسول دیناروند رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی(ص) با اشاره به تحقیقات برای توسعه واکسن کرونا گفت: غیر از واکسن‌ توسعه‌یافته توسط برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی(ص) که احتمالا تا هفته آینده تاییدیه مصرف دریافت می‌کند، 9 واکسن دیگر وارد مرحله سوم انسانی شده‌اند که احتمالاً اکثر آنها تایید می‌شوند و به احتمال زیاد ظرفیت تامین واکسن در سال آینده برای 50 یا 60 درصد جمعیت کره زمین وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این بنیاد، بنیادی غیردولتی است که با هدف رشد علم و فناوری در جهان اسلام حدود 8 سال پیش تاسیس شد افزود: یکی از جاهایی که می توانیم پرچم اسلام را بلند کنیم، بحث علم و فناوری است؛ نقطه درخشانی که خوشبختانه در 20 سال اخیر پیشرفت‌های خوبی داشتیم و جایگاه علمی ما به رغم تحریم و مشکلات اقتصادی مناسب است.

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی(ص) ادامه داد: برای دستیابی به این مرجعیت، معرفی چهره‌های برتر دانشمندان اسلامی که الگو برای نسل جدید بشوند در دستور کار قرار گرفت؛ این جایزه، غیردولتی است و برای دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمانی که حتی مقیم کشورهای اسلامی نیستند است و در هر دو گروه جایزه داریم؛ در چهار حوزه مختلف علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و کلیه زمینه‌های علم و فناوری است.

وی افزود: جوایز ما که تاکنون سه دوره برگزار شده در سه حوزه علمی بوده است؛ در دوره سوم جایزه، در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی، دکتر اوگور شاهین که دانشمند مسلمان متولد ترکیه و استاد دانشگاه ماینز آلمان است برگزیده جایزه مصطفی(ص) شد، به ایران سفر کرد و در چند روزی که در تهران حضور داشت سخنرانی‌هایی هم داشت.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: دکتر شاهین یکی از بنیانگذاران روش جدید در زیست‌فناوری است که از ام. آر. ان. ای (mRNA) یا آر. ان. ای‌های پیام‌رسان استفاده می‌کند که وظیفه آنها در بدن، اجرای دستورات ژنتیک برای دی. ان. ای است؛ برای اینکه پروتئینی در سلول تولید شود و اتفاقی در بدن بیافتد.

دیناروند خاطرنشان کرد: چند دانشمند در دنیا این روش را برای اولین بار حدود 10 سال قبل شروع کردند که اوگور شاهین و همسرش جزء بنیانگذاران این مسیر بودند و برای همین دستاورد، جایزه مصطفی(ص) را دریافت کرد و او از همین سکو برای تولید واکسن کرونا استفاده کرد؛ البته برای تولید داروهای ضدسرطان توسط روش ام. آر. ان. ای برگزیده جایزه مصطفی(ص) در سال 2019 شد.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد واکسن در حال توسعه محققان ایرانی که گفته‌ می‌شود وارد مرحله کارآزمایی انسانی شده است، گفت: بهترین روش کنترل بیماری‌های ویروسی که تبدیل به همه‌گیری جهانی می‌شوند، واکسن است تا کشورها به حالت زندگی طبیعی برگردند. 

دیناروند تصریح کرد: یکی از بیشترین تلاش‌های علمی جهان در طول تاریخ، طی کمتر از یک سال اخیر روی داده است؛ بعد از شیوع بیماری کرونا در ماه دسامبر از ژانویه 2020 ژنوم ویروس کرونا مشخص و منتشر شد و از آن زمان محققان، شرکت‌های داروسازی کوچک و بزرگ در دنیا تلاش کردند که واکسن این ویروس را تولید کنند و در بانک اطلاعاتی سازمان جهانی بهداشت بیش از 200 کشور و شرکت، محققان دانشگاه‌ها و شرکت‌های داروسازی تحقیقات خود را برای ساخت واکسن ثبت کرده‌اند.

وی در ادامه اظهار کرد: ام. آر. ان. ای نسل چهارم واکسن‌ها است که دو شرکت بزرگ دنیا بر روی آن کار می‌کردند؛ یک شرکت متعلق به اوگور شاهین و همسرش به نام بایوان‌تک و یک شرکت آمریکایی به نام مدرنا Moderna  که سکو یا پلتفرم تحقیقاتی ام. آر. ان. ای را از حدود هشت سال پیش داشتند؛ وقتی ما اوگور شاهین را برای جایزه مصطفی(ص) شناسایی کردیم، او روی ایمنی‌درمانی برای سرطان کار می‌کرد و هنوز هم هست و آن کار رو به پیشرفت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: به همین دلیل این محقق توانست بیش از یک میلیارد یورو سرمایه‌ جذب کند زیرا اعتبار بالایی این روش دارد؛ اوگور شاهین قبل از شروع همه‌گیری کرونا و وقتی سال گذشته برای دریافت جایزه مصطفی(ص) به تهران آمده بود، گفت که برای توسعه واکسن آنفلونزا بر اساس فناوری ام.‌ آر. ان. ای همکاری می‌کند؛ این فناوری، پایه و سکویی بود که وقتی کرونا شیوع یافت توانست با دانشمندان همراهش به سرعت از آن برای توسعه واکسن استفاده کند؛ یعنی فناوری را داشتند.

دیناروند در مورد روند توسعه این واکسن اظهار کرد: اوگور شاهین در پایان ماه آوریل (اوایل اردیبهشت 99) مرحله تست حیوانی را به پایان برد، مرحله اول کارآزمایی انسانی در جمعیت 15 نفره، مرحله دوم در جمعیت 100 نفره و در مرحله سوم در جمعیت چند ده هزار نفره در سپتامبر و در نوامبر کارآزمایی بالینی مرحله سوم تمام شد و آنها منتظر هستند تا هفته آینده تاییدیه مصرف واکسن صادر شود.

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی(ص) بیان کرد: این سریع‌ترین دوره‌ای است در طول تاریخ که یک واکسن در کمتر از یک سال ساخته شده و تاییدیه مصرف بگیرد و حتی 20 میلیون دز تولید شود؛ بیش از یک میلیارد دز در سال آینده میلادی 2021 ظرفیت تولید دارند.

وی افزود: البته فقط واکسن توسعه‌یافته توسط این گروه موفق نبوده است و 9 واکسن دیگر وارد مرحله سوم انسانی شده‌اند و حدود 3 یا 4 واکسن در انتهای آن مرحله هستند و اکثریت آنها تایید می‌شوند و به احتمال زیاد ظرفیت تامین واکسن در سال آینده برای 50 یا 60 درصد جمعیت کره زمین وجود خواهد داشت.

دیناروند در مورد زمان احتمالی ورود این واکسن‌ها به ایران بیان کرد: 180 کشور عضو برنامه‌ای به نام "کوواکس" در سازمان جهانی بهداشت شده‌اند که روند تولید واکسن را دنبال می‌کنند و بعضی کشورها در این برنامه تامین سرمایه کرده‌اند؛ کشورهایی هم خودشان اعتبار واکسن مورد نیاز خود را تامین کرده‌اند و بعضی کشورهای فقیر هیچ بودجه‌ای ندارند؛ تاکنون 5 میلیارد دلار جمع شده است، سازمان جهانی بهداشت و یونسکو با کشورهایی که تاییدیه می‌گیرند در حال مذاکره هستند و در سال 2021، دو میلیارد دز واکسن از شرکت‌های مختلفی که تاییدیه گرفتند، می‌توانند تهیه کنند.

وی خاطرنشان کرد: البته بعضی کشورها هم مستقیم با این شرکت‌ها مذاکره کرده‌اند؛ مثلا ترکیه و بعضی کشورهای عربی زودتر به واکسن می‌رسند؛ چون قرارداد را مستقیم با این شرکت‌های سازنده واکسن تنظیم کرده‌اند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

"اوگور شاهین" قهرمان کشف واکسن کرونا کیست؟طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" ناجی شرکت‌های دانش‌بنیان استآغاز ورود دانش‌بنیان‌ها به بازار بورس و یک علامت سؤال بزرگ!تشریح جزئیات حمایت دولت از شرکت‌های دانش‌بنیانگزارش/ دلیل واردات "پوشک" کمبود جنگل و منابع چوب است!/ امکان قطع وابستگی به واردات در صورت ورود دانش‌بنیان‌های ایرانی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن کرونا ویروس کرونا شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی واکسن کرونا ویروس کرونا شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی جایزه مصطفی ص تاییدیه مصرف واکسن کرونا اوگور شاهین هفته آینده وارد مرحله انسانی شده دانش بنیان مرحله سوم شرکت ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: در اکوسیستم فناوری و نوآوری هدف افزایش سهم تولید اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالصی داخلی از محل توانمندسازی شرکت‌های فعال در حوزه فناوری دیجیتال است. 

محسن افشارچی شامگاه روز گذشته (چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه) در جمع فعالان بخش آی‌تی استان زنجان که در محل جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد با اشاره به این‌که دی جی پی استان در بخش صنعت، معدن، کشاورزی به‌خصوص بهره‌وری و سرمایه‌گذاری رشدی داشته که در سال‌های آینده خود را نشان خواهد داد، اظهار کرد: در بخش خدمات هنوز کار داریم و خوب عمل نشده است‌. 

وی با بیان اینکه در بخش خدمات و فناوری با انرژی کمتر، آورده و رشد اقتصادی بیشتری می‌توان داشت، افزود: پیش‌نیاز پیشرفت این اکوسیستم برآورد توان شرکت‌ و استارت‌آپ‌ها و شناسایی نقاط قوت و مزیت نسبی آن‌ها است. 

افشارچی با بیان اینکه باید بدانیم در چه حوزه‌های توانمندی داریم، ادامه داد: متنوع‌سازی اکوسیستم‌ها با رویکرد نیازمحور و مسئله‌محور، تقویت اکوسیستم‌های موجود با رویکرد ارتقای زیرساختی رگولاتوری و میانجیگری و همچنین متنوع‌سازی اکوسیستم با رویکرد فناوارانه و آینده‌محور از جمله مسائلی است که باید بدان توجه کنیم. 

این مسئول با اشاره به اینکه دولت به عنوان تسهیلگر و میانجی‌گر است و در حوزه فناوری و اطلاعات ما باید نگاه به آینده داشته باشیم، تشریح کرد: ابتدا یک تعیین تکلیف از زیرساخت‌ها کنید و سپس توانمندی‌ها در هر حوزه ببینیم. 

وی با اشاره به استخراج نظام مسائل استان و کشور در بخش دولتی (زیرساخت‌ها سرویس و نرم‌افزارها) و شرکت‌های‌دولتی (اتوماسیون کارکردی و بهره وری)، بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور بهره‌وری است الان به طور مثال در کشاورزی ۹۰ درصد آب مصرف می‌شود و هیچ حساب و کتابی در این حوزه ندارد. در استان این توانایی وجود دارد که به طریق اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و در کلیت علم آتی و فناوری بتوان متوجه شد این حجم مصرفی آب یا چاه بر مبنای انرژی مصرفی چقدر است. 

استاندار زنجان با بیان اینکه این توانایی را در حوزه آی‌تی و فناوری در جوانان استان زنجان شاهد هستیم،افزود: نرم‌افزارهای خوبی می‌توان در بخش‌های گردشگری، شهر هوشمند، بهداشت و سلامت حمل و نقل، کارخانجات، خدمات، تجارت و ... ساخت. 

وی با اشاره به متنوع‌سازی اکوسیستم با رویکرد فناورانه و آینده‌محور، ادامه داد: این به معنی ترغیب ایده‌پردازی مرز دانش ناظر بر سال‌های آینده و تکنولوژی‌های نوظهور است‌.  

استاندار زنجان ایجاد تامین نظام مالی و پشتیبانی با کمک بخش خصوصی، تعاملات با شرکت‌های بزرگ و پیشگام، ایجاد انکوباتورهای اقتصاد دیجیتال خصوصی را از جمله مواردی برای تقویت اکوسیستم حال حاضر با رویکرد میانجیگری دانست.

افشارچی با اشاره به زیرساخت ارتباطی، ذخیره‌سازی و محاسباتی در رابطه با تقویت اکوسیستم موجود با رویکرد رگولاتوری، خاطرنشان کرد: تسهیل فرایندهای کسب مجوزهای قانونی و ایجاد نظام تامین مالی استانی دو مورد از مسائلی هستند که اینجا می‌توان مطرح کرد البته که در تامین کمک مالی استان و صندوق نوآوری اقدامات خوبی انجام داده و برخی از شرکت‌ها از این مزایا بهره‌مند شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاکید امام جمعه شاهیندژبرنقش معلمان و کارگران در رشد جامعه
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است