Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@06:39:26 GMT

شهید فخری زاده طراح نقشه راه صنعت هسته‌ای بود

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۳۱۴۳۸

 فریدون عباسی در گفتگو با صدا و سیما، با اشاره به سابقه فعالیت‌های علمی و پژوهشی شهید فخری زاده، تصریح کرد: وی طی چندین سال فعالیت ممتد، در جایگاه مدیریت تیمی ۲۰۰ نفره نظرات بسیاری از متخصصان و صاحبنظران کشور در رشته‌های مختلف صنعت هسته‌ای را جمع آوری کرد و توانست نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور را تهیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: این شهید، برجسته‌ترین متخصص کشور در زمینه اندازه گیری تابش‌های و محاسبات هسته‌ای بود و به تناسب قابلیت هایش مدیریت پروژه‌های مختلفی را بر عهده داشت.

شهید فخری زاده در لیست ترور دشمنان قرار داشت

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: شهید محسن فخری زاده از سال‌های گذشته در لیست ترور دشمنان قرار داشت.

آقای فریدون عباسی افزود: آشکارترین سرویس‌های امنیتی جاسوسی خارجی که در آن دوران فعال بود، مانند «ام آی ۶» انگلیس از طریق کسب اطلاعات به دنبال جمع آوری دیتا از اشخاص در خصوص بنده و شهید فخری زاده بود و حتی اسم ما را از طریق افراد مختلف به وضوح می‌بردند.

وی افزود: سرویس‌های امنیتی هلند، فرانسه و لهستان و حتی کشور‌های آسیایی مانند ژاپن، کشور‌های مطرح آن دوران بودند و هر از ایرانی که می‌توانستند ارتباطی داشته باشند بازجویی می‌کردند تا از ما به وسیله آن‌ها اطلاعات جمع آوری کنند.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۷ یک تیم ترور وارد ایران شد، ادامه داد: ترور سه نفر از شخصیت‌های ایرانی در دستور کار این تیم ترور قرار گرفته که یکی از افراد آقای فخری زاده بود که خوشبختانه در آن زمان این ترور خنثی و ناکام ماند.

عباسی افزود: پس از ناکام ماندن ترور شهید فخری زاده در آن زمان ایشان تحت الحفظ قرار گرفتند,، اما دشمنان از شرایط سیاسی کشور در سال ۸۸ نیز استفاده کردند و شهید علی محمدی را مورد هدف قرار دادند که بتوانند زنجیره انسانی را که هر عالم و مدبری در آن قرار داشت، حذف کنند.

وی گفت: هم اکنون وارد فاز جدیدی شده ایم و از لحاظ دست آورد‌های علمی و پژوهشی رشد قابل توجهی داشته ایم.

عباسی در بخشی دیگر به فعالیت شهید شهریاری دانشمند هسته‌ای که توسط دشمنان ترور شد، اشاره کرد و افزود: بنده به مدت ۱۶ سال نیز با شهید شهریاری ارتباطات نزدیک و خانوادگی و مبادلات علمی زیادی داشتم و حتی یک فاصله سنی که این شهید با بنده و شهید فخری زاده داشت، ما را تشویق کرد در آن دوران که در مقطع دکتری مشغول به تحصیل شویم.

این نماینده مجلس در بخش دیگر سخنان خود به شخصیت والای شهید شهریاری اشاره کرد و گفت: این شهید در مسائل علوم دینی از جمله تفاسیر قرآن، نهج البلاغه، انجام فرایض دینی و مستحبی و حتی ادبیات و شناخت شاعران ایرانی و مطالعه در این زمینه جایگاه ویژه‌ای داشت تاحدی که من او را عالم جامع الشرایط می‌نامیدم.

عباسی ادامه داد: عالم جامع الشرایط یعنی در کنار این که ریاضی، فیزیک و هسته‌ای را به خوبی می‌دانست در بخش علوم قرآنی و به عنوان یک استاد دانشگاهی هم اگر ورود پیدا می‌کرد به عنوان درجه یک شناخته می‌شد، همان گونه که در بخش صنعت هسته‌ای نیز درجه یک بود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: شهید فخری زاده از لحاظ تخصص همطراز سردار شهید سلیمانی است و اگر تجلیلی شود کمتر از سردار سلیمانی نباشد، چرا که ایشان شخصیتی پنهان بود و خودش را نیز مطرح نمی‌کرد و البته لازم هم نبود مطرح شود، در بخش تخصصی مانند سردار شهید سلیمانی کار کرده و بسیار ارزشمند است.

انهدام پهپاد‌های مهاجم و پدافند هسته‌ای از پروژه‌های شهید فخری نژاد بود

رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشور، انهدام پهپاد‌های مهاجم به کشور و پدافند هسته‌ای را از جمله پروژه‌های شهید فخری زاده عنوان کرد و گفت: این فعالیت‌ها کمک فراوانی به صنعت هسته‌ای در زمینه تامین تجهیزات و ساخت قطعات و پیشبرد پروژه‌ها در حوزه غنی سازی و تولید سوخت کرد.

آقای فریدون عباسی در تشریح ابعاد علمی شهید محسن فخری زاده، تصریح کرد: زمان ریاست بنده بر سازمان انرژی اتمی شهید فخری نژاد، چون همکاری خوب به من کمک کرد و این انسجام مدیریتی در مدت زمان بسیار کوتاه اقداماتی بزرگ و دستاورد‌های خوبی برای صنعت هسته‌ای کشور به همراه آورد.

وی افزود: پروژه اخیر او یعنی تولید کیت‌های تشخیص کرونا یا واکسن کرونا، نسبت به جایگاه مدیریتی ایشان، کاری بسیار کوچک، اما با اهمیت بود که تحت مدیریت ایشان در حال انجام بود.

رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی انهدام پهپاد‌های مهاجم به کشور را از جمله پروژه‌های شهید فخری زاده عنوان کرد و گفت: ما از زمان دفاع مقدس بحث پدافند هسته‌ای را با هم شروع کردیم و تجهیزات لازم را برای کشور تهیه و تیم‌های لازم پدافند ایران را نیز مجهز کرده بودیم، لذا پس از آن این توانمندی در خدمت صنعت هسته‌ای کشور قرار گرفت و کمک‌های فراوانی به این صنعت در زمینه تامین تجهیزات و ساخت قطعات و پیشبرد پروژه‌ها در زمینه غنی سازی و تولید سوخت انجام گرفت.

وی با اشاره به تبحر شهید فخری زاده در مباحث مربوط به اندازه گیری و محاسبات راکتور، تصریح کرد: هرجاکه صنعت هسته‌ای کشور اعلام نیاز می‌کرد، ایشان به عنوان یکی از مدیران برتر کشور وارد عمل شد و مجموعه خود را نیز به کمک آن بخش می‌برد.

عباسی افزود: شهید فخری زاده در بخش ساخت لیزر و استفاده از توانمندی‌های لیزری در کشور فعالیت کرد، همچنین تاسیس پژوهشکده صوتیات یا آکوستیک برای اولین بار در کشور کار مشترک ما بود که با همت متخصصان کشور، ولی با مدیریت و پشتیبانی وی انجام می‌گرفت و تا کنون نیز استمرار دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۱۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک‌ونیم میلیون مترمربع از معابر ارومیه آسفالت‌ریزی می‌شود

شهردار ارومیه گفت: هدف‌گذاری بودجه ۱۴۰۳ آسفالت معابر به میزان بیش از یک‌ونیم میلیون مترمربع است که اقدامات اولیه این موضوع آغاز شده است که سازمان عمران معابر فرعی و پیمانکاران معابر اصلی را کار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حسین مهدی‌زاده، امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی شهریمیز صدای مرکز آذربایجان‌غربی اظهار کرد: از عموم شهروندان به خاطر اینکه عملیات عمرانی موجود در شهر را تحمل می‌کنند، قدردانی و تشکر می‌کنم.

وی افزود: هدف‌گذاری بودجه ۱۴۰۳ آسفالت معابر به میزان بیش از یک‌ونیم میلیون مترمربع است که اقدامات اولیه این موضوع آغاز شده است که سازمان عمران معابر فرعی و پیمانکاران معابر اصلی را کار می‌کنند.

شهردار ارومیه با اشاره به رقم ۲۰۰ میلیاردتومانی چهار قرارداد آسفالت که در مرحله مناقصه قرار دارد، گفت: سیاست ما استفاده از پیمانکاران بومی است و از این پیمانکاران جهت همکاری دعوت می‌کنیم.

مهدی‌زاده تصریح کرد: پروژه زیرگذر امام علی (ع) را آغاز کرده‌ایم و تا کنون هشت مورد شمع‌کوبی آن انجام شده است و به صورت دو شیفته و بدون اختلال جدی در ترافیک این پروژه را پیش خواهیم برد.

وی با اشاره به تأخیر در افتتاح پروژه زیرگذر شورا-شهید بهشتی ادامه داد: مشکلات حاصل از نبود هماهنگی بین دستگاه‌های خدمات‌رسان و همچنین ترکیدگی لوله انتقال آب موجب کندی در عملیات عمرانی شده است و پیمانکار این پروژه نیز طبق توافق قبلی پروژه را پیش نبرد و در نهایت منجر به ورود شهرداری ارومیه و خاک‌برداری توسط سازمان‌های مدیریت پسماند و عمران شد که امروز این خاکبرداری اتمام پیدا می‌کند.

مهدی‌زاده با اشاره به اهمال‌کاری‌های پیمانکار در پروژه زیرگذر شورا-شهید بهشتی عنوان کرد: بخشی از این اهمال‌کاری نیز مربوط به عوامل شهرداری است که برخورد لازم انجام خواهد گرفت و از شهروندان بابت اینکه دچار زحمت شده‌اند، عذرخواهی می‌کنیم، چرا که در سیستم خود ما نیز در نظارت و زمان‌بندی و مدیریت پروژه ایرادات وجود دارد و این منجر به آزمون و خطا در پروژه‌های بعدی نخواهد شد.

شهردار ارومیه خاطرنشان کرد: بعد از اتمام زیرگذر شورا-شهید بهشتی پروژه زیرگذر شورا-آهندوست را اجرایی خواهیم کرد تا بتوانیم وارد فاز اجرایی چهارراه مخابرات شویم، چرا که بدون ایجاد کریدوری موازی امکان فعالیت در چهارراه مخابرات وجود ندارد.

مهدی‌زاده اظهار کرد: سعی داریم تا پایان اردیبهشت زیرگذر شورا-شهید بهشتی به روی ترافیک گشوده شود.

وی عنوان کرد: دو پروژه نیمه‌تمام بزرگ به نام کمربندی دوم و تقاطع آذربایجان با چندین پل داریم که با حل مشکلات قبلی آن‌ها این پروژه‌ها در حل اجرا هستند و شاهد پیشرفت پروژه هستیم.

مهدی‌زاده در پاسخ به برخی انتقادات در خصوص شروع نشدن پروژه جدید و تمرکز بر پروژه‌های قبلی تصریح کرد: از لحاظ مسائل شهری امکان این موضوع وجود ندارد که تمرکزمان را بر یک نقطه از شهر بگذاریم، بلکه باید عملیات عمرانی و توسعه را در همه نقاط شهر شاهد باشیم.

وی از احداث خیابان جدید در اراضی پشت پارک جنگلی به سمت بلوار ساوالان و منطقه تاناکورا خبر داد و افزود: ظرف ۴۵ روز آینده پیمانکار پروژه معبر پارک جنگلی به سمت خیابان ساوالان به طول ۳.۸ کیلومتر معرفی می‌شود و شاهد انتقال بخشی از ترافیک و تردد خودروها به این معبر جدید و در نتیجه کاهش ترافیک در مناطق اطراف خواهیم شد که این پروژه یک پروژه زیرساختی برای شهر و با اهداف چندمنظوره است.

شهردار ارومیه با انتقاد از پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب گفت: بر اساس مجوزی که شهرداری ارومیه صادر می‌کند، پر کردن و ترمیم نوارهای حفاری استانداردهای خود را دارد که رعایت نمی‌شود و این امر موجب نشست محل‌های حفاری، گلایه شهروندان و تحمیل هزینه می‌شود.

کد خبر 748315

دیگر خبرها

  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • از نقشه‌های آمریکا با خبر هستیم
  • ۱.۵ میلیون متر مربع از معابر ارومیه آسفالت‌ریزی می‌شود
  • یک‌ونیم میلیون مترمربع از معابر ارومیه آسفالت‌ریزی می‌شود
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • آسمانی شدن پدر شهید در تالش
  • پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت