Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش کرد که نشست محرمانه سران سعودی و رژیم صهیونیستی در خصوص رسیدن به توافقی برای عادی سازی روابط به شکست منتهی شد.

طبق این گزارش، مشاوران سعودی و مقام‌های آمریکایی می‌گویند، زمانیکه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اواخر هفته برای یک قرارملاقات محرمانه شبانه با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان به عربستان سعودی سفر کرد، به همراه همپیمانانش در واشنگتن امید داشت که توافق عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل آویو تضمین شود اما نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از این دیدار، دست خالی به فلسطین اشغالی بازگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه آمریکایی گزارش کرد که ولیعهد عربستان در دیدار محرمانه خود با نتانیاهو، درخواست آمریکا و رژیم صهیونیستی برای موافقت نهایی با عادی‌سازی روابط ریاض با تل‌آویو را رد کرده است.

بنا بر گفته مشاوران سعودی و مقام‌های آمریکایی، ولیعهد عربستان به دلیل نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ماه) آمریکا و شکست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، از توافق با رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی کرده است.

مشاوران سعودی می‌گویند که شاهزاده بن سلمان که مشتاق ایجاد روابط با دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده است، در حال حاضر تمایلی ندارد برای بهبود روابط با رژیم صهیونیستی گامی بردارد و احتمالاً در آینده برای کمک به استحکام روابط با رئیس‌جمهور بعدی آمریکا، از این توافق بهره ببرد و از آن بعنوان برگ برنده استفاده کند.

مشاوران سعودی می‌گویند که بایدن حمایت خود از عادی‌سازی روابط کشورها با تل‌آویو را اعلام کرده است و از طرف دیگر، موضع سخت‌تری در قبال سوابق حقوق بشری عربستان سعودی به ویژه قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستان در ترکیه اتخاذ کرده است و بنابراین توافق عادی‌سازی روابط ریاض با تل‌آویو در دوران ریاست‌جمهوری بایدن، می‌تواند روابط بین دولت بایدن و ریاض را به یک پایه مطمئن‌تر برساند.

این روزنامه آمریکایی همچنین گزارش کرد که از دیگر عواملی که بن سلمان حاضر به پذیرش توافق عادی‌سازی روابط با تل‌آویو نشد، ملک سلمان پادشاه ۸۴ ساله و پدر بن سلمان است که با پسرش در خصوص چگونگی برخورد با موضوع فلسطینان که به دنبال تشکیل دولت خود هستند، اختلاف دارد.

مشاوران رژیم آل سعود می‌گویند که پادشاه عربستان گرچه در جریان گفت‌وگوهای پسر خود با تل‌آویو قرار دارد اما وضعیت نه چندان خوب جسمانی وی، مانع از آن شده که به طور کامل در جریان جزئیات مباحثات میان ولیعهد عربستان و مقام‌های رژیم صهیونیستی قرار گیرد.

یکی از مقام‌های آمریکایی در این خصوص می‌گوید: «عربستان سعودی در تلاش است تا به این موضوع پی ببرد که چطور می‌تواند به بهترین شکل از این قضیه برای بهبود وجهه خود در واشنگتن استفاده کند و حسن نیت خود را به بایدن و کنگره آمریکا نشان دهد».

پیش از این برخی رسانه‌ها گزارش کردند که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه هفته گذشته (دوم آذرماه) در ساعاتی که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا برای دیدار با محمد بن سلمان به عربستان سعودی رفته بود، با ولیعهد عربستان در خاک سعودی دیدار و گفت‌وگو کرده است.

با اینحال، پامپئو روز گذشته در مصاحبه با شبکه «فاکس‌نیوز» حاضر نشد دیدار بن سلمان و نتانیاهو و آیا اینکه در این نشست حضور داشته را تأیید کند و تنها گفت که با ولیعهد عربستان در عربستان سعودی و با نتانیاهو در قدس دیدار و گفت‌وگو داشته است.

از طرف دیگر، دفتر نتانیاهو نیز حاضر به اظهارنظر درباره این نشست نشد و وزارت خارجه آمریکا نیز از اظهارنظر در اینباره امتناع ورزید.

عربستان سعودی هرگونه دیدار میان بن سلمان و نتانیاهو در عربستان سعودی را انکار کرده است و مشاوران خاندان سعودی می‌گویند که ریاض در حال حاضر می‌خواهد از گونه صحبت از روابط حسنه با تل‌آویو خودداری کند زیرا این یک مسئله احساسی است که بذر تفرقه و خشم را در سراسر جهان عرب خواهد پاشید.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، مقام های آمریکایی و اسرائیلی همچنان اطمینان دارند که توافق با عربستان سعودی قطعی است و فقط زمان آن نامشخص است.

نتانیاهو روز پنجشنبه هفته گذشته گفت:‌ «من پیش‌بینی می‌کنم که چرخه عادی‌سازی روابط همچنان رو گسترش است. هیچ‌چیز صد در صد تضمین شده نیست اما به نظرم اگر بخواهیم نگاهی به پیش رو داشته باشیم، برآورد می‌کنم که طی ماههای آینده، هر طور شده شاهد پیوستن کشورهای بیشتری به این چرخه خواهیم بود».

علیرغم آنکه پس از توافقات ماههای اخیر رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و سودان، گمانه‌زنی‌هایی از احتمال عادی‌سازی روابط ریاض با تل‌آویو مطرح شده است، یک مقام رژیم صهیونیستی چندی پیش به شبکه صهیونیستی «آی‌24»  گفت که تا زمانی که «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان سعودی است، پیشرفتی در توافق عادی‌سازی روابط بین دو طرف حاصل نخواهد شد. این مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، افزود: «این طور برداشت می‌شود که پیشرفت [در عادی‌سازی روابط] فقط بعد از کنار رفتن ملک سلمان ممکن خواهد بود»

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: وال استریت ژورنال محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بنیامین نتانیاهو محرمانه شکست عادی سازی روابط توافق عادی سازی روابط مقام های آمریکایی ولیعهد عربستان رژیم صهیونیستی عربستان سعودی مشاوران سعودی تل آویو بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۵۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سیاست‌ها در قبال زنان و دختران افغانستان گفت عادی‌سازی روابط با کابل مشروط به تغییر رفتار طالبان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفتند این کشور همراه با متحدان خود، طالبان را تحت فشار می‌گذارد.

این وزارتخانه همچنین تصریح کرد هر گام مهمی در جهت عادی‌سازی روابط با طالبان مشروط به تغییر عمیق در رفتار کابل است.

وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود واشنگتن تاکنون تصمیم نگرفته که طالبان یا هر نهاد دیگری را به عنوان دولت افغانستان یا به عنوان بخشی از چنین حکومتی به‌رسمیت بشناسد.

در این گزارش آمده است، طالبان فرمان‌های تحدیدی علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که با تعهدات این کشور در کنوانسیون‌های بین‌المللی مغایرت دارد.

آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم طالبان: خبر واگذاری پایگاه به آمریکا ساختگی است + عکس جامعه اطلاعاتی آمریکا: قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان اما با رد این گزارش گفته بود: همه مردم افغانستان مسلمان هستند و حقوق‌شان بر اساس شریعت اسلامی تعریف شده و تأمین می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد: آنچه در آمریکا و سایر کشورهای غربی، به‌عنوان فرهنگ و حقوق بشر تعریف شده با افغانستان متفاوت است بنابراین غربی‌ها فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!