Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@04:58:08 GMT

نشانه شناسی یک ترور؛ چشم های آبی، دندان های نیش

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۳۹۲۶۸

نشانه شناسی یک ترور؛ چشم های آبی، دندان های نیش

برای فهم عمیق‌تر ترور شهید  محسن فخری زاده، مناسب است از منظر نشانه شناسی به آن نگاه کرد. 

گلوبالیست ها با شکست ترامپ امیدوارند دوباره ایده هایی نظیر جهانی شدن و جهان‌وطنی و متناظر آن ایده اروپای واحد جان بگیرد. در پی این برخی پیش بینی ها- به ویژه پیش بینی های آرزواندیشانه- انتظار دارند بعد از شکست ترامپ شاهد تضعیف جایگاه جانسون در انگلستان و تضعیف برگزیت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیش بینی ها همچنین انتظار دارند که دومینو وار آنتاگونیسم یا تخاصم گرایی جای خود را به محیط آگونیستی یا رقابتی و حتی سازش بدهد. 

در نقض این نگاه خوش بینانه، باید گفت حادثه ترور محسن فخری زاده -در کنار یادآوری ترورهای صورت گرفته در دوران باراک اوباما - دندان نیشی بود که گلوبالیست های ایرانی را ناامید کرد. در فیلم لارنس عربستان * ، چشم های آبی شخصیت اول فیلم، دندان نیش و نشانه ای کوچک بود اما کارکردی بزرگ داشت؛ کارکرد بزرگی که وضعیت و امید خودی بودن لارنس را رسوا و واسازی می کرد. ترور فخری زاده اگرچه امری کوچک و مینی مال در مقیاس فراملی آن است، اما حکم دینامیتی دارد که ساختار امید کاذب در ایران را ویران کرد: قرار نیست تغییری در محیط آنتاگونیستی و تخاصم گرایانه ایران و غرب اتفاق بیفتد.

ترور وحشیانه شهید فخری زاده همچنین نشانه ای کوچک بود که باز هم نشان داد سیاست غرب میل به خشونت و تخاصم دارد.

ترور دانشمند ایرانی، یادآور تمایل نشان دادن ایران به مذاکرات هسته ای -که تا آن زمان بی سابقه بود- بعد از ترورهای سال ۸۸ به این سو بود. به بیان نمادین، ترور مذکور شیپور آغاز دور جدید مذاکرات ایران با طرف غربی از سوی امریکا است. امریکا با این ترور، ایران را تهدید کرد تا به مذاکرات بازگردد. 

یادآوری می شود که ترورهای هسته ای درست در زمان اوباما صورت گرفته است. ترور فخری زاده نیز در حالی رخ داد که دمکرات ها پیروز میدان رقابت در امریکا هستند و اگرچه نظم جدید(بایدن) مستقر نشده است، اما نظم قدیم(ترامپ) در حال احتضار و جان دادن است. ریتوییت مبهم توییت خبرنگار اسراییلی توسط ترامپ-با این مضمون که ترور فخری زاده، ضربه روحی و حرفه ای به ایران است- نشان از هوای گرگ و میشی ترامپ و عدم اقتدار سابق او دارد. به بیان دیگر، عدم صراحت ترامپ یا از دست دادن صراحت قدیمی، حکایت از کم اثرشدن قدرت او دارد. 

این ترور را باید اقدام سیستم ستم بین الملل یا صهیونیسم بین الملل دانست و سپس اقدام ترامپ. غیر از این، دچار تحلیل بردن ماجرا به جای تحلیل کردن آن شده ایم. نیز باید ترور توسط ترامپ را تهوری برای صاف کردن جاده دمکرات‌ها قلمداد کرد. تحلیل درست همان تحلیلی است که غرب حکومتی یا بین الملل غربی (بین الدول) را یکدست و ظالم در نظر می گیرد و حتی رقابت میان اروپا و امریکا را نمایشی محسوب می کند. بر این اساس، رابطه اروپا و امریکا تقسیم کاری مبتنی بر پلیس خوب/پلیس بد بوده و به هر دوی آنها بدبین باید بود.  انفعال تیم بایدن در برابر این ترور دندان نیش دیگری خواهد بود.

-----------------------------------------------------------------------
* فیلمی از دیوید لین محصول 1962
توماس ادوارد لورنس، افسر ارتش بریتانیا -با بازی پیتر اوتول- که اطلاعات زیادی درباره کشورهای خاورمیانه دارد، به عربستان می رود تا قبایل پراکندهٔ عرب را در برابر ترک ها که متحد آلمان هستند یکپارچه کند . پس از آن که شاهزاده فیصل از وی قول همکاری می‌گیرد، ظاهرا تبدیل به یک عرب تمام عیار می‌شود. اما رفته رفته به سلحشوری بی رحم و بی ملاحظه تبدیل می‌شود که به خاطر لذت کشتن، می‌کشد و بالاخره نیز  خاورمیانه را ترک می‌کند


 

منبع: الف

کلیدواژه: فخری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۹۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، مرحوم ماموستا فخری از سال‌ ۱۳۵۸ تا مهرماه سال ۱۴۰۲ امامت جمعه جوانرود را برعهده داشت و سال گذشته به دلیل کهولت سن از سمت خود استعفا کرد.

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مرحوم ماموستا مُلا «احمد فخری» امروز پنجشنبه در جوانرود برگزار می‌شود و قرار است در زادگاهش روستای «یاری» به خاک سپرده شود.

شهرستان جوانرود با بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.

ماموستا مُلا احمد فخری فرزند ملا عبدالله متولد سال ۱۳۱۲ در روستای «یاری» جوانرود است. آن مرحوم باوجود علاقه شدید به تحصیل تا سال ۱۳۲۲ به دلیل مشکلات خانواده و منطقه ادامه تحصیل نداد و پس از آن تا سال ۴۴ در محضر اساتید شیخ محمد سعید و شیخ عطا از نقشبندی و حاج ملا محمد زاهد ضیائی علوم سطوح را به پایان رسانده و اجازه افتاء و تدریس را در خدمت استادان ملا عبدالمجید دولت آبادی و حاج ملا خالد مفتی زاده حاکم شرع کردستان به دست آورد و تا سال ۵۸ در روستای یاری و از آن تاریخ تا حال در شهر جوانرود سکونت گزیده و تدریس علوم دینی و امامت نماز جمعه این شهر را بر عهده داشت.

مرحوم ماموستا فخری نسخه کوچکی درباره طلاق ثلاثه دارد که در دست بعضی از روحانیون هست و حدود هزار خطبه عربی با ترجمه فارسی نیز نوشته است. همچنین دیوان شعری به زبان‌های کُردی ، فارسی و عربی سروده و تخلص شعری وی (مه ینه ت بار) است.

ماموستا سید «محمد محمدی» امام جمعه شهرستان جوانرود و ماموستا «محمد محمودی» امام جمعه شهرستان روانسر در پیام های جداگانه ای درگذشت امام جمعه سابق جوانرود را تسلیت گفتند.

در متن پیام تسلیت امام جمعه جوانرود آمده است: ارتحال عالم ربانی، اسوه زهد و تقوی، جناب حاج ماموستا ملا احمد فخری امام جمعه فقید شهرستان جوانرود را خدمت جامعه اسلامی ، همشهریان گرامی ، مردم شریف اورامانات بویژه مردم محترم شهرستان جوانرود و جامعه روحانیت و شاگردان ایشان تسلیت و تعزیت عرض می نمایم.

در ادامه متن این پیام تسلیت همچنین آمده است: شخصیت علمی و عرفانی و خدمات شایان علمی و سیره عملی آن بزرگوار بیش از چندین دهه از عمر شریف و تولید علم که از ایشان به یادگار مانده است خود بیانگر منزلت این روحانی عزیز است ، ایشان در طول سالیان متمادی در سنگر امامت جمعه شهر جوانرود خدمات شایانی انجام داده و همواره در این راستا عمر شریف خود را صرف نمودند.

در ادامه متن این پیام آمده است: اینجانب و شورای روحانیت و اعزه علماء شهرستان جوانرود ، فوت ایشان را تسلیت گفته و برایشان اجر جزیل و برای بازماندگان صبر جمیل از درگاه ایزد منان خواستاریم.

ماموستا «محمد محمودی» امام جمعه شهرستان روانسر نیز در پیامی درگذشت ماموستا فخری را تسلیت گفت و در بخشی از آن آورده است: خبر درگذشت استوانه دین ، مجاهد عابد و ‌باتقوا، مرحوم‌حاج ماموستا ملا احمدفخری امام‌جمعه فقید شهرستان جوانرود ،موجب تالم و تاسف بسیار اینجانب گشت.

این عالم ربانی سراسر عمر با برکت خویش را صرف آموزه های الهی ، ترویج اسلام ناب محمدی و در مسیر آرمان های نظام ، انقلاب و تقریب و وحدت بین امت اسلام قدم برداشت در طول سالهای متمادی منشا خدمات بسیاری در زمینه های فرهنگی ، علمی و دینی برای مردم منطقه بودند.

در ادامه متن پیام تسلیت امام جمعه روانسر آمده است: اینجانب و شورای روحانیت وجامعه روحانیت شهرستان روانسر درگذشت آن شخصیت بزرگوار را به مردم شریف شهرستان جوانرود و منطقه اورامانات، و تمامی جامعه اهل سنت استان و به ویژه خانواده معزا تسلیت عرض نموده و برای آن عالم جلیل القدر علو درجات و برای بازماندگان صبر جزیل از خداوند متعال خواستاریم.

ماموستا محمدی همچنین اظهار کرد: شایسته است مردم‌ اورامانات، این عالم ربانی را با بدرقه با شکوه به خانه ابدی و جوار ربوبی همراهی نموده و زحمات ایشان را بیش از پیش قدر بشناسند.

دیگر خبرها

  • امام جمعه سابق جوانرود درگذشت
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • نشانه‌ های افزایش محبوبیت ایران در افکارعمومی جهان | نیویورکی ها درباره «وعده صادق» چه گفتند؟
  • لحظه ترور یکی از فرماندهان حزب‌الله لبنان توسط رژیم اسراییل (فیلم)
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • هر جا نامی هست، داستانی دارد
  • نشانه‌های پایان رژیم منحوس
  • دادگاه منافقین آغاز شد
  • برگزاری نخستین دادگاه منافقین در سال جدید آغاز شد