Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجیدرضا پاکاری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس پیش‌بینی کرد که امسال بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرکبات در استان برداشت شود که نسبت به پارسال حدود ۵ درصد افزایش را داشته باشیم.

او افزود: استان فارس با سطح زیرکشت بالغ بر ۶۰ هزار هکتار مرکبات و تولید سالیانه بیش از هزار و ۴۰۰ تن محصول مرکبات مقام دوم را از لحاظ سطح زیرکشت و تولید به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاکاری با بیان اینکه ۲۰ درصد سطح زیرکشت و ۲۵ درصد تولید مرکبات کشور مربوط به فارس است ادامه داد: انواع پرتقال‌ها، نارنگی، لیمو شیرین، نارنج، لیمو ترش، گریپ فروت و بکری از عمده محصولات مرکبات استان است که ارزش اقتصادی تولید مرکبات سالانه ۷۰ هزار میلیارد ریال است و به ازای هر هکتار زمینه اشتغال ۴ نفر را به طورمستقیم و غیرمستقیم فراهم کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس، سطح زیرکشت باغات استان را ۳۷۱ هزار هکتار (باغات آبی ۲۵۱ هکتار و باغات دیم ۱۲۰ هکتار) اعلام کرد و گفت: میزان تولید محصولات باغی استان حدود ۳.۲ میلیون تن است و ۱۵ درصد تولیدات محصولات باغی و ۱۲.۵ درصد سطح زیرکشت باغات کشور مربوط به فارس است.

او با بیان اینکه میانگین عملکرد برداشت ۲۳ تن در هرهکتار است، گفت: ۱۸ شهرستان از جمله جهرم با ۲۱ هزار هکتار، قیروکارزین با ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، داراب ۱۴ هزار و ۲۰۰ هکتار، فسا، کازرون، لار، فیروزآباد، ممسنی، استهبان، گزاش، فراشبند، رستم، مهر، لامرد، خنج، نی ریز، زرین دشت و شیراز از مهم‌ترین مناطق کشت مرکبات در استان فارس هستند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول نارنگی ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار با تولید ۱۱۹ هزار تن است که ۲۷ درصد تولید کشور را داریم، تصریح کرد: شهرستان‌های کازرون، جهرم، داراب، فسا، گراش، لار، ممسنی و قیروکارزین از قطب‌های تولید این محصول در استان هستند.

پاکاری سطح زیرکشت پرتقال در استان را بالغ بر ۲۰ هزار و ۴۰۰ هکتار ذکر کرد و اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود میزان ۳۲۲ هزار تن پرتقال برداشت شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس همچنین با اعلام اینکه ۱۸ هزار بهره‌بردار در این زمینه مشغول به فعالیت هستند، تامین نهاد‌ه‌های کشاورزی، آبیاری تحت فشار، سالم سازی مرکبات و تخصیص تسهیلات مناسب را از خدمات جهاد کشاورزی به بهره‌برداران اعلام کرد.

او با بیان اینکه محصولات مرکبات عمدتا به صورت تازه خوری به مصرف می‌رسند و به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، روسیه، آسیای میانه صادر می‌شود، عنوان کرد: برداشت مرکبات در استان از مرداد آغازشده و تا اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

پاکاری با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ واحد سورت بسته‌بندی در شهرستان‌های فسا، داراب، قیروکارزین و جهرم داریم، گفت: همچنین ۳ واحد صنعتی در شهرک صنعتی شیراز و ۲ واحد نیز در شهرستان بیضا داریم.

استان فارس با قابلیت تولید انواع محصولات کشاورزی در خصوص صادرات غیر نفتی و ارزآوری در این حوزه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی فارس تولید مرکبات جهاد کشاورزی فارس مدیر باغبانی سطح زیرکشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ در این گلخانه ها، انواع صیفی جات، درخت و گل و گیاه پرورش داده و نهال، بوته و محصول آن عرضه می‌شود.

محصولات این گلخانه ها، مشتری‌های مشتاق و ثابت خود را هم دارد.

اکنون در استان گلستان بیش از ۱۰۰ هکتار گلخانه در حال بهره برداری است که ۴ هکتار آن با ۲۱۰ بهره بردار، کوچک مقیاس و خانگی است.

در گلخانه‌های استان گلستان سالانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تُن سبزی، صیفی و میوه، ۱۱ میلیون گلدان گل و ۱۸ میلیون نشا تولید می‌شود.

برنامه ریزی شده است که تا سال ۱۴۰۵ وسعت گلخانه‌ها در استان به ۲۲۰ هکتار برسد و میزان تولید، تا ۲ و نیم برابر افزایش یابد.

افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق ارزش افزوده در بخش کشاورزی، از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

تسریع و تسهیل در روند صدور مجوز‌ها و پرداخت تسهیلات بانکی تا ۸۰ درصد هزینه‌های طرح، از اقدامات حمایتی و تشویقی جهادکشاورزی برای توسعه کشت گلخانه‌ای است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تدوین ۱۱ برنامه کشاورزی برای تحقق شعار سال در قزوین
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد