Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@04:24:54 GMT

واردات غذایی ترکیه به عربستان رسما ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۰۰۰۷

پس از ماهها بایکوت غیررسمی کالاهای ترکیه از سوی عربستان سعودی بر سر تنشهای سیاسی میان دو کشور، اتحادیه صادرکنندگان ترکیه اعلام کرد واردات گوشت، تخم مرغ و سایر محصولات ترکیه از سوی عربستان سعودی رسما معلق شده است.

به گزارش ایسنا، صادرکنندگان ترکیه از افزایش موانع تجاری در عربستان سعودی خبر داده بودند و بازرگانان عربستان سعودی خواستار ممنوعیت واردات کالاهای ترکیه در پی وخامت روابط میان دو کشور شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط این دو کشور که برای نفوذ منطقه ای در رقابت بوده اند، دو سال قبل پس از این که ماموران سعودی جمال خاشقچی، خبرنگار سعودی برجسته منتقد ریاض را در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رساندند، دچار بحران عمیقی شد.

آنکارا اعلام کرده که ریاض منکر بایکوت غیررسمی کالاهای ترکیه شده است اما اتحادیه صادرکنندگان ترکیه اعلام کرد از طریق وزارت بازرگانی این کشور مطلع شده که واردات برخی از کالاهای ترکیه به عربستان سعودی اوایل ماه جاری معلق شده است.

این اتحادیه در نامه ای به اعضایش که توسط رویترز مشاهده شده است، اعلام کرد واردات گوشت قرمز و گوشت سفید و محصولات مربوط به آنها، عسل و فرآورده های آن و همچنین شیر و محصولات آب از ترکیه به عربستان سعودی معلق شده است.

انجمن صادرکنندگان ترکیه اعلام کرده که صادرات به عربستان سعودی در ۱۰ ماه نخست امسال ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده و به ۲.۲۳ میلیارد دلار رسیده است.

روشار پکجان، وزیر بازرگانی ترکیه هفته جاری اعلام کرد که ریاض اصرار دارد که بایکوت غیررسمی کالاهای ترکیه وجود ندارد اما آنکارا این موضوع را رسما از طریق سازمان جهانی تجارت پیگیری می کند. روزنامه صباح به نقل از وی نوشت: ما انتظار داریم اقدامات عینی برای حل مشکلات در روابط تجاری و اقتصادیمان انجام شود.

بر اساس گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه و ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی هفته گذشته در تماس تلفنی موافقت کردند کانالهای ارتباطی را برای بهبود روابط دو جانبه و حل مسائل فیمابین باز نگه دارند. هر دو کشور برای آرام کردن تنشها دلیل دارند زیرا آماده تغییرات تحت دولت جدید آمریکا می شوند. اما هیچ نشانه ای از بهبود روابط عربستان سعودی و ترکیه وجود ندارد و برخی از شرکتهای ترکیه می گویند ماههاست که این مشکلات را تحمل می کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی آبسرد ترور محسن فخری زاده مجید شهریاری محسن فخری زاده واردات ترکیه عربستان محدودیت های کرونایی آبسرد ترور محسن فخری زاده مجید شهریاری محسن فخری زاده صادرکنندگان ترکیه کالاهای ترکیه عربستان سعودی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گران‌تر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تأمین می‌کند.

کد خبر 751015

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه