Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، این کتاب با مقدمه ای از مولف آغاز شده که در آن کتاب را به زنده یاد مادر تازه درگذشته اش تقدیم کرده و با تصاویری از آثار منتشر شده ایشان پایان می یابد؛ شیوه آموزش در این کتاب مختص و ابداعی مولف است.

متن اصلی کتاب در بخش اول آموزش به شیوه نت ابداعی و ذکر تصنیف هایی عمدتاً از استاد کیخسرو پورناظری و مجتبی بهرامی کرمانشاهی و بخش دوم آموزش سینه به سینه با ارایه تصنیف هایی متفاوت، تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

این کتاب در قطع رحلی، ۸۴ صفحه، جلد چهار رنگ شومیز براق و شمارگان هزار نسخه و با بهای ۷۰ هزار تومان نوبت اول در پاییز ۱۳۹۹ چاپ شده است.

جهانبخش رستمی زاده ۱۳۵۸ گوران کرمانشاه است،  وی نوازنده، آهنگساز و مقام دان تنبور، مدیر آموزشگاه موسیقی مقام، مدیر موسسه فرهنگی و هنری ساز آواز مقام، هیات علمی آکادمی موسیقی شرقی لندن، مولف کتابهای «ترز یاری» و «از سیم و زر» و آثاری چون ای سرخوشان، بی سر و سامانی، نیایش، کاروان، فریاد، سماع در آتش و گوران است.
رستمی نواختن تنبور را ابتدا نزد برادرش بهرام و مراحل تکمیلی را نزد دایی خود استاد علی اکبر مرادی آموخت،  ایشان در طول دوران آموختن از دانسته های استاد کیخسرو پورناظری و سید خلیل عالی نژاد و سید ولی حسینی بهره ها برده است.

این آهنگساز علاوه بر آموزش و تالیف کتاب، تاکنون موفق به انتشار چندین آلبوم و اجرای کنسرت در شهرهای ایران و اروپا و آمریکا و کسب مقام اول در جشنواره های موسیقی متعدد شده است.

این مقام دان هم اکنون همگام با پژوهش موسیقی مقامی در آموزشگاه خود، مشغول تدریس تنبور و سه تار است و توانسته است در طی سالیان متمادی به سبکی خاص از آهنگسازی و تکنوازی تنبور دست یابد که به درستی وی را از دیگران نوازندگان صاحب سبک تنبور متمایز می کند.

تنبور از دیرباز سازی محبوب و مقدس برای مردم کرمانشاه به حساب آمده است؛ به عقیده بسیاری از صاحب نظران این ساز پرطرفدارترین ساز بومی منطقه است.

اساتید و هنرجویان متعددی در راه یادگیری و آموزش و اشاعه این ساز و مقام های موسیقایی آن تلاش کرده اند. تا دو سه دهه پیش این ساز محصور و محدود به مقام های خاص مذهبی و عرفانی بوده است و تنها در مکان‌های خاص و توسط افراد محدودی نواخته می شد ولی با باز شدن فضای فرهنگی و ارتباطات نامحدود و آسان، هم نواختن و هم آموزش توسعه پیدا کرده است.

اکنون به همت اساتید تراز اول موسیقی این ساز در بعد جهانی معرفی شده است و همراه سازهای دیگر در کنسرت‌ها و محافل موسیقی بکار گرفته می شود. برخلاف روند گذشته که آموزش این ساز فقط سینه به سینه صورت می گرفت، اکنون آموزش آن به صورت علمی و اصولی با استفاده از نت و شیوه های ابداعی اساتید انجام می شود؛ در اینجا لازم است به تلاش‌های قابل تقدیر استاد علی اکبر مرادی، بنیانگذار خانه تنبور در زادگاه خود، روستای بانزلانی گوران از توابع بخش گهواره و شهرستان دالاهو و شاگردان ایشان از جمله استاد جهانبخش رستمی اشاره کرد.  

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا کرمانشاه کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا کرمانشاه کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی کتابخانه ایرنا کرمانشاه کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.
معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‌ کتاب «طراحی مدارهای منطقی» در جهاددانشگاهی قزوین منتشر شد
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • مجموعه بیانات شهید بهشتی دربارۀ نماز منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد