Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه فرهیختگان گفت‌وگویی با کارشناسان درباره راه‌حل کنترل طغیان کرونا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

 

 

علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح دانشوری

درحال حاضر حدودا ۱۴هزار نفر موارد مثبت روزانه کرونا در کشور ماست. با محدودیتی که این مدت اجرایی کردند با تمام کاستی‌هایی که وجود دارد، شخصا انتظار ندارم این موارد را به‌سرعت به‌صورت کاهشی ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت طولانی است که هر روز تعداد موارد مثبت جدید ما همچنان رو به افزایش و سطح بالاست و این انتظار اشتباهی است.

با کاهش موارد مرگ‌ومیر ذوق‌زده نشویم

تعداد مرگ‌ومیر هم اگر به مقدار اندکی کاهش پیدا می‌کند نباید ذوق‌زده شویم. هرچقدر تعداد ورودی‌ها و موارد مثبت روزانه همچنان پابرجا بماند به همان نسبت دچار بیماری‌های خفیف هستند و می‌توانند دچار بیماری متوسط رو به وخیم شوند و احتیاج به بستری شدن داشته باشند و به همان نسبت مرگ‌ومیر وجود دارد. 

تا ورودی‌ها را کم نکنیم نمی‌توانیم شاهد کاهش مبتلایان و مرگ‌ومیر باشیم

تا آن عدد ورودی‌ها را کم نکنیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که با اجرای یک هفته محدودیت شاهد کاهش مبتلایان و مرگ‌ومیر باشیم.

به نظر من نتیجه‌گیری درخصوص تاثیر محدودیت‌ها زود است. باید این را ادامه دهیم.

نباید هیجان‌زده درباره اطلاعاتی که به دست ما می‌رسد، اظهارنظر کنیم. معیار اصلی این است که برنامه‌های کنترلی را تا اندازه‌ای باید ادامه دهیم تا بتوانیم روزانه ۱۴هزار نفر را کاهش دهیم و به اعداد بسیار پایین‌تر برسانیم.

با این تعداد ابتلا باید در ایران روزانه ۱۰۰هزار تست بگیرند

طبق معیارهایی که سازمان جهانی بهداشت دارد اگر روزی ۱۳هزار نفر مبتلایان جدید داریم که قدری شیوع بالایی است، الان باید در ایران روزی ۱۰۰هزار تست گرفته شود. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم پوشش بسیار خوبی است. 

 

 

محمدرضا هاشمیان فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری

تخت‌های ICU ما همیشه در فرآیند پرشدن از ابتدای شیوع کرونا بوده و تا انتها خواهد بود. در این شکی نیست.

به نظر می‌رسد این مسائلی که در ارتباط با قرنطینه اتفاق افتاده است مراجعه به بیمارستان‌ها را حداقل در شهر تهران کاهش دهد. این امر طبیعی است و همه بیمارستان‌ها این امر را اعلام می‌کنند.

کاهش ورودی به بیمارستان‌ها باعث رسیدگی بیشتر به بیماران می‌شود

شانسی که با کاهش ورودی‌ها برای ما پیدا می‌شود این است که در ICU بیماران را در شرایط بهتری می‌توانیم داشته باشیم.

این می‌تواند خبر خوبی باشد که بیمارانی که در ICU بستری هستند شانس مرگ‌ومیر آنها در روزهای آینده کمتر خواهد بود و ما هم باید به این سمت برویم.

از الان باید برنامه زمان‌بندی واکسن را مشخص کنیم

اینکه داستان قرنطینه و محدودیت‌های جدید تمام شود چه اتفاقی می‌افتد؟ باید بگویم حتی به نظر من یک هفته هم غنیمت است. روزی ۵۰۰-۴۰۰ نفر فوتی شوخی نیست. هر روشی که استفاده شود تا کاهش مرگ‌ومیر داشته باشیم را می‌پذیریم.

روزهای آینده خبرهای خوشی را از دنیا خواهیم داشت

روزهای آینده خبرهای خوشی را از دنیا خواهیم داشت تا ۶ واکسن در نوبت پاسخ داده شود که تعدادی تایید شده و قابل قبول از نظر سازمان بهداشت جهانی است. 

سازمان بهداشت جهانی وقتی این خبر را اعلام کند ما هم در لیست دریافت این واکسن‌ها قرار خواهیم گرفت.

مساله بودجه هم حل شده است و تعداد فراگیری از این واکسن‌ها در کشور مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته است.

برنامه خرید و تقسیم‌بندی زمانی برای تزریق واکسن باید از الان برنامه‌ریزی شود و اینها با امر قرنطینه همسانی داشته باشد.

برای تجهیز واکسن‌ها نیاز به قرنطینه داریم. باید قرنطینه شویم. هر کسی که می‌خواهد تزریق واکسن داشته باشد باید زمان قرنطینه شدن داشته باشد. لذا بحث قرنطینه شدن امری است که از الان شروع شده و به‌خاطر واکسن‌ها مجبور هستیم این قرنطینه را ادامه دهیم. 

رویکرد وزارت بهداشت تغییر کرده است

اینکه ما متاسفانه در مسیر یک رویکرد بسیار غیرعلمی ایمنی گله‌ای قرار داشتیم شکی نیست. الان با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود کشورهایی که در این مسیر قرار گرفته‌اند که ازجمله آنها کشور آمریکاست به‌خاطر شرایطی است که ترامپ ایجاد کرد. آنها بحث ایمنی گله‌ای داشتند و بیماران‌شان افزایش یافت.

آنچه بین کشور ایران و ترکیه فرق داشت استفاده از قرنطینه‌های به‌موقع در ترکیه بود. با توجه به اینکه درمان کرونا ثابت شده نیست اما اختلاف مرگ‌ومیر بین دو کشور داشتیم که نتیجه اعتقاد به ایمنی گله‌ای است.

از این به بعد با توجه به اینکه صورت مساله حذف شده ما فشاری بر عدم تجویز واکسن‌ها نداریم چون نقطه مقابل تجویز واکسن، ایمنی گله‌ای بود. با توجه به اینکه دکتر ملک‌زاده واکسن را ۵۰ درصد ایمنی می‌دانستند خیلی دیر به این فرآورده می‌رسیدیم و همه حرکت‌ها بلافاصله بعد از این جریان در وزارت بهداشت اصلاح شد.

بحث واکسن فراوزارت بهداشتی شده

وقتی قرار است که واکسن‌ها به سرعت به ما برسد نشان از تغییر رویکرد وزارت بهداشت دارد. مضافا اینکه خوشبختانه بحث واکسن فراوزارت بهداشتی شده، یعنی خیلی‌ها به قضیه ورود پیدا کردند، هم در زمینه تمهید پول برای واکسن و هم در موافقت با این جریان قدم برداشتیم و این شرایط بهبود کافی و کامل را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مرگ ومیر بیماری واکسن ایمنی گله ای تست وزارت بهداشت ایمنی گله ای واکسن ها ورودی ها مرگ ومیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان